Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Başkan Tokat’tan İkizköy haberlerine açıklama

​​​​​​​İkizköy günlerdir susuz, köylü cezalandırılıyor” başlığı altında yapılan haber ve yorumlarda, özellikle sosyal medyada, şahsının ve Milas Belediyesi’nin hedef alındığını ifade eden Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, gerçeğin öne sürüldüğü gibi olmadığını söyledi.

Başkan Tokat’tan İkizköy haberlerine açıklama

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, sosyal medya hesabından canlı yayın ile İkizköy’de yaşanan su sorunu konusunda gündeme gelen haberlerle ilgili olarak açıklama yaptı.

“Medyada, “İkizköy günlerdir susuz, köylü cezalandırılıyor” başlığı altında yapılan haber ve yorumlarda şahsımı ve Milas Belediyesi’ni töhmet altında bırakıcı açıklamalar yapıldığı için kamuoyuna izah etmemiz gereken bazı hususlar ver. Öncelikle sürecin bu şekilde yürümesinden biz de üzgünüz. Ancak o bölgede yaşayan insanlarımızın hak ve hukukunu savunmak için tüm girişimleri yaptığımızı özellikle belirtmek isteriz.” diye konuşan Başkan Tokat,  su ve kamulaştırmanın burada sorun yarattığına dikkat çekti.

“İLAVE KUYULARLA SORUNUN ÇÖZÜMÜNE KATKI SUNUYORUZ”

Başkan Tokat, haber ve yorumlarda, özellikle sosyal medyadaki paylaşımlarda, şahsına ve Milas Belediyesi’ne haksızlık edildiğini ve zaman zaman bilinçli bir şekilde hedef alındıklarını belirterek şunları kaydetti:

“Burada yapılan kamulaştırma ile belediyemizin hiçbir ilgisi yok. Tamamen devlet tarafından ve merkezi yönetim tarafından başlatılan ve yönetilen bir kamulaştırma söz konusu. Şahsım da Karacahisar köyünden olmam sebebiyle bu kamulaştırmalardan etkilenen bir kişiyiz. Diğer konu su; su konusununun Milas Belediyesiyle her hangi bir ilgisinin olmadığını herkes biliyor. Çünkü Büyükşehir Kanunu ile birlikte bu görev Büyükşehir Belediyelerine devredilmiştir. Su konusu doğrudan Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi ile ilgilidir. Ancak burada farklı bir durum var. MUSKİ ile ilgili de bir durum değil. Çünkü bu termik santraller yapılırken, devletle yapılan protokoller çerçevesinde termik santrallerin etrafındaki 11 köyün içme suyunun termik santraller tarafından karşılanmasını içeren bir protokol yapılmış. Bu kapsamda bu 11 köye Dereköy grup hattından termik santraller tarafından su verilmektedir. Özelleştirmeler çerçevesinde termik santrallerimiz ve madenlerimiz özel firmalara satılırken, sadece termik santraller, maden alanlarımız değil, bu köylülerimizi de yakından ilgilendiren Dereköy’den gelen içme suyu ve Geyik Barajı’ndan gelen su hatları de özel sektöre devredilmiştir. Yani özelleştirmeden sonra 11 köyün suyu bu firmalar tarafından karşılanıyor. Milas Belediyesi bu anlatılanların hiçbir yerinde yok. Ancak köylümüzün yaşadığı sıkıntıyı bildiğimizden, kendimiz de oralı olmamızdan, sürekli kurumlarla temas halindeyiz. Zaman zaman kullanımın fazla olduğu dönemlerde, firma yetkililerinin daha hassas davranması ve MUSKİ’nin yardımcı olması için çabalamaktayız. Su kaynaklarının en kıt olduğu dönemler ağustos ve eylül dönemleri. Sadece İkizköy’de değil her yerde yaşanan su sorunları var. Bu sorunu çözmek için elimizden gelen gayreti göstermekteyiz. Girişimlerimiz sonucunda MUSKİ, İkizköy’de kuyu çalışması yaptı. Bu ilave kuyudan da 10 gün içerisinde ilave ek kuyudan su sağlanarak buranın sorununun çözülmesi için önemli bir adım atılmış olacak. Biz de o bölgenin insanıyız. Biz vatandaşımızın sıkıntısıyla üzülürüz ve sorunun çözümü için gerekli gayreti göstermekteyiz. Gerek sosyal medyada paylasılan videolar, haberler, yorumlar sanki bu işin sorumlusu Milas Belediyesi gibi söylemler üretilmekte. Görev sahamız bellidir. Görev sahamızdaki işleri yerine getirmek için hassasiyetle çalışıyoruz.  Muhtarımızın ve mahalle halkımızın talepleri doğrultusunda mahalle bağlantı yolunu asfaltlamak için çalışma yapacağız. Şahsımız ve kurumumuzla ilgili bu asıl yorum ve ithamların bilgisizlikten ama bazı durumlarda ise kasıtlı olarak yapıldığını görmekteyiz. Bundan da üzüntü duymaktayız. Benim şahıs olarak bu konularda nasıl bir rol üstlendiğimi bilirler. Özelleştirme konusunda santrallerin kapısında cop yemiş birisiyim.”

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık