Başkan Tokat’tan ilk değerlendirme…

31 Mart 2019 Pazar günü yapılan yerel seçimlerde, resmi olmayan sonuçlara göre kullanılan oyların yaklaşık yüzde 52’sini alarak üçüncü dönemde de Milas Belediye Başkanlığını kazanan Millet İttifakı Adayı Muhammet Tokat, CHP İlçe Binasında basın mensuplarına ilk seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Başkan Tokat’tan ilk değerlendirme…

Dün Milas Belediye personeli tarafından belediye binası önünde davul-zurna ve çiçeklerle karşılanan Belediye Başkanı Muhammet Tokat, öğle saatlerinde yine davul-zurna eşliğinde bir grup partili ile Arasta Park’taki CHP İlçe Binası’na geldi.

Aynı alanda bulunan Milas Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Sarban ve gaziler tarafından çiçeklerle karşılanan Başkan Tokat, bir süre gaziler derneğinde Başkan Sarban ve üye gazilerle görüştü.

Parti binası önünde toplanan kalabalık bir süre davul-zurna ile eğlenirken, attıkları sloganlarla da AKP Adayı Barış Saylak’a göndermede bulundular.

Üçüncü kez Milas Belediye Başkanı seçilen Muhammet Tokat, toplanan kalabalığa kısa bir teşekkür konuşması yaparak şunları söyledi:

“Seçim bitti... Bu süreçte emek koyan herkese teşekkür ediyorum. Bu zaferi hak ettiniz. Memleketimiz, ülkemiz için, insanların biraz yüzlerinin gülebilmesi, biraz nefes alabilmemiz, biraz olsun birbirimize dostça bakabilmemiz, biraz daha fazla kenetlenebilmemiz ve biraz daha üretebilmemiz açısından böyle bir uyarıya ihtiyaç vardı. Bu uyarıyı ortaya koyan yine bu halkın kendi azmi ve kararıdır. Şimdi yönetenlerimize, bu mesajı almak ve mesajın gereğini yapmak düşmektedir. Bu çerçevede önümüzün açılabilmesi, ülkenin kuruluş sürecine gidebilmesi açısından buna ihtiyaç vardı.

Milas açısından baktığımızda ise henüz tüm sonuçlara bakamadım. Dolayısıyla sonuçlarla ilgili sağlıklı bir değerlendirmede bulunma şansım yok ama şunu net olarak söyleyebilirim ki, bize oy veren ya da vermeyen herkesin belediye başkanıyım. Herkese sıcak sevgimizi ve ilgimiz de göstereceğiz. Hizmetlerimizi de bu anlayışla devam ettireceğiz.

Elbette seçim sonuçlarından kendi açımızdan alınması gereken mesajlar da varsa bunları alacak, değerlendirecek ve gereğini de yapacağız. Seçim sonuçlarını değerlendirirken de göz ardı etmememiz gereken bir hususu da belirtmem gerekiyor. Bu seçimlerde karşımızda gerçekten çok büyük bir bütçe ile profesyonel bir kampanya yürütüldü. Bu süreçte tüm partililerimiz, ilçe örgütümüz, kadın ve gençlik kollarımız ve Milas halkı, ilçemizin ve Muğla’nın önemine binaen çok büyük bir azimle çalıştılar. Neticede de bu sonuç alındı. Artık gün; herkesi kucaklama ve hizmetlerimizi sürdürme, 132 mahalleye hak ettiği hizmetleri ulaştırma yükümlülüğünü yerine getirme günüdür. Önümüzdeki dönemde memleketimizin gelişmesi, insanlarımızın mutluluğu ve hak ettiğimiz yatırım ve hizmetleri vermek için var gücümüzle çalışacağız.

Seçilen mahalle muhtarlarımızı ve azalarımızı, belediye meclis üyelerimizi ve il genelinde seçilen belediye başkanlarımızı kutluyorum. Seçilemeyen arkadaşlarıma da her şeyden önce gösterdikleri medeni cesaret ve kampanya boyunca verdikleri emekler için teşekkür ediyorum.

Mazbatalarımızı henüz almadık ama çalışmalarımıza ve bir sonraki seçim dönemi için çalışmaya hemen başlamalıyız. Bize verilen görev ve sorumluluk çerçevesinde yerine getirmek durumundayız. Sözlerimin sonunda hepinize bir kez daha emeğiniz ve katkınız için teşekkür ederken, baharınız kutlu olsun diyorum. Kampanya döneminde bizler kendi çizgimizden ödün vermedik. Karşı taraf gibi bir karalama kampanyası yürütmedik. Saygı çerçevesinde süreci tamamladık. Şimdi artık seçim bitti ve tüm Milas halkının belediye başkanı ve seçilen meclis üyeleri olarak topluma hizmet etmek zorundayız.”

Basın mensuplarının sorularını yanıtladı…

Parti binası önünde yaptığı konuşmanın ardından basın mensuplarıyla parti binasında bir araya gelen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a; CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, İlçe Başkanı İlgin Göktepe, İlçe Kadın Kolları Başkanı Berrin Naz, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Göksel Billur ve bazı ilçe yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.

Bina girişinde İlçe Başkanı İlgin Göktepe tarafından çiçekle karşılanan ve tebrik edilen Belediye Başkanı Tokat, zorlu bir seçim süreci geçirdiklerini belirterek başladığı açıklamada şunları söyledi:

“Ortaya çıkan iradeyi hepimizin kabul etmesi gerekir. Bu noktada tekrar görevi bize uygun gören ve bu onuru tekrar yaşatan Milas halkına teşekkür ediyoruz. Hatasız-kazasız sürecin bitmiş olmasından son derece memnunuz. Ortaya çıkan yeni tabloya göre 5 yıl boyunca Milas’a hizmet etmek görevini aldık. Bize oy versin ya da vermesin herkese aynı sıcaklık ve duyarlıkla yaklaşıp, adil bir şekilde hizmet götüreceğiz ve herkesin belediye başkanı olacağız.

Sonuçları mahalle veya sandık bazında değerlendirdikten sonra daha derinlemesine bir açıklama yapacağız.”

“Bu operasyon bize yara aldırdı ama bizi yıkamadı”

31 Mart akşamı Muğla Büyükşehir Belediyesi ile ilgili alınan sonuçları nasıl değerlendiriyorsunuz diye yönelttiğimiz bir soruya Başkan Tokat; “Sonuçları rakamsal olarak net bir biçimde bilmiyorum ama kampanya döneminde ifade ettiğimiz gibi seçim, Millet İttifakı ile Cumhur İttifakı arasında geçti. Bunun dışındaki adayların sadece oy kaybettirme potansiyeli vardı ve bunun da Dr. Osman Gürün üzerinden Cumhuriyet Halk Partili belediyeye bir operasyon olduğunu söylemiştik. Alınan sonuçlarda da bunu görebiliyoruz. Bu operasyon bize il genelinde yara aldırdı ama bizi yıkamadı. Bu duyarlılık nedeniyle de halkımıza teşekkür ediyorum. Sonuçta, kampanya sürecinde söylediklerimiz rakamsal olarak da sandıktan çıktı” şeklinde yanıt verdi.

“Kaybettiğimize üzüldüğümüz yerler var”

Bir önceki seçimle bu seçim arasında Cumhuriyet Halk Partisi’nin yaklaşık 10 puanlık bir oy kaybı yaşadığını hatırlatarak, bu konuda neler söyleyeceksiniz şeklindeki sorumuza ise Başkan Muhammet Tokat şöyle yanıt verdi:

“Özellikle Büyükşehir Belediyesi ile ilgili böyle bir darbe ile karşılaşacağımızı daha önce de ifade etmiştik ve buna göre de önlemlerimizi almıştık. Yara alarak çıktık bu seçimden ancak zaferle çıktığımızı da vurgulamamız gerekiyor. Diğer ilçeler bazında da bizler açısından gerçekten çok zorlu bir seçim dönemi oldu. Bu noktada kaybettiğimize üzüldüğümüz yerler var. Çok zorlu bir seçimi kazanarak çıkan arkadaşlarımız da var, onları da tebrik ediyoruz. Örgüt ve adaylar olarak seçimlerden başarıyla çıkmak için her türlü imkânı ortaya koyduk, elimizden gelen tüm gayreti gösterdik. Özellikle Milas ve Muğla’da seçimi kazanmış olmaktan da son derece mutluyuz.”

“İçi dolu bir ittifak kurduk ve bunu da karşılıklı saygı ve sevgi çerçevesinde götürdük”

Seçim öncesi İYİ Parti ile kurulan Millet İttifakı, kampanya döneminde karşılıklı saygı ve sevgi çerçevesinde bir birliktelik sergiledi. Her iki partinin bir önceki seçimde aldığı oy oranı yüzde 60’ın üzerindeydi ancak 31 Mart akşamı sonuçlara bakıldığında bu oran yaklaşık yüzde 52’lerde kaldı. Milas özelinde sonuçları nasıl değerlendiriyorsunuz şeklinde yönelttiğimiz soruya ise Başkan Tokat; “Her seçimin kendine has bir özelliği vardır. Genel seçimle, yerel seçimleri kıyaslama her zaman doğru sonuçlar vermeyebilir. Dolayısıyla sonuçları bütünüyle analiz ettikten sonra değerlendirmekte yarar var. Biz, seçim öncesindeki ittifaka bakış açımızı değiştirmedik ve sonuna kadar da değiştirmeyeceğiz. Çünkü biz sadece ittifak yapmış olmak için yapmadık. İçi dolu bir ittifak kurduk ve bunu da karşılıklı saygı ve sevgi çerçevesinde götürdük. Önümüzdeki süreçte bu birlikteliği yine aynı anlayışla sürdüreceğiz”

“Toplumda böyle bir beklenti varsa gereğini yaparız”

Üçüncü kez Milas Belediye Başkanı seçilen Muhammet Tokat’a, seçim öncesinde toplumda, belediyedeki bazı birim amirlerinin değişmesiyle ilgili bir görüş ortaya çıktığı hatırlatılarak, bu konuda bir planlamanız var mı, önümüzdeki günlerde böyle bir değişikliğe gidecek misiniz şeklinde bir soru yönelttiğimizde ise şu yanıtı verdi:

“Mazbatayı aldıktan sonra bu konuyu enine boyuna değerlendireceğim. Eğer toplumdan böyle bir istek varsa ve bu konuda bir beklenti oluşmuş ise elbette etraflıca değerlendirdikten sonra gereğini yaparız. Ancak şu ana kadar böyle bir planlamam olmadı.”

  

  

 

 

   

   

 

 

 

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık