Sağlık çalışanlarına şiddete karşı doktorlar yar eylemde...

Tüm ülke genelinde olduğu gibi yarın, sağlık çalışanlarına karşı uygulanan şiddete tepki göstermek amacıyla Muğla ve Milas'ta da bir gün boyunca sağlık çalışanları mesaide olacaklar ancak hizmet vermeyecekler.

Sağlık çalışanlarına şiddete karşı  doktorlar yar eylemde...

Son zamanlarda çok sık olarak sağlık çalışanlarına ve hekimlere dönük saldırılara, en son İzmir’de bir saldırı olayı eklenmişti. Yanında bulunmayan eşine ilaç yazdırmak isteyen bir kişi, yasal olmayan bu talebi yerine getirmeyen hekimi darp etmişti.  Daha sonra da yanında 10 kişi ile gelip Aile Sağlığı Merkezi’ndeki tüm doktor ve hemşirelere saldırmıştı.

Bu son olay üzerine İzmir Aile Hekimleri Federasyonu, sağlık görevlilerine şiddeti sona erdirmek için, bu tür saldırıları ağır cezalara bağlayan bir yasanın çıkması için, tüm ülke çapında doktorların bir gün boyunca hizmet üretmemesini istemişti.

Bu çağrı üzerine, Tüm Türkiye çapında olduğu gibi Muğla ve Milas’taki Aile Hekimleri de bugün mesai başında olacaklar, ancak hizmet üretmeyerek, sağlıkta şiddeti engelleyecek yasanın çıkması için, tepkilerini ortaya koyacaklar..

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık