BAŞKAN TOKAT’TAN ‘ZEYTİN MİTİNGİ’ AÇIKLAMASI

Cumhuriyet Halk Partisi’nin geleneksel salı toplantısında konuşan İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya, protestoları sert sözlerle eleştirirken, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat sitem dolu açıklamalarda bulundu. Tokat,  “Hayatında hiç zeytin ağacı görmemiş, zeytin silkmemiş olan insanlar bizi zeytin katili ilan etmeye çalıştılar” dedi.

BAŞKAN TOKAT’TAN ‘ZEYTİN MİTİNGİ’ AÇIKLAMASI
  • 19 April 2022, Tuesday 17:26

CHP’nin salı toplantısında ilk konuşmayı İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya yaptı. Yaklaşık 1,5 saat süren toplantıda konuşan Çetinkaya, ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulunduktan sonra pazar günü yapılan ‘Zeytinime Dokunma’ eyleminde Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a yönelik protestoya ilişkin açıklamalarda bulundu. Rahatsızlığı nedeniyle “Zeytinime Dokunma” eylemine katılamadığını belirten Çetinkaya, “CHP ve Milas Belediyesi olarak destekler verilmesine rağmen bilinçli şekilde bir protesto değil, ayıp ve terbiyesizlik gerçekleşmiş. Bu yapılan tamamen planlı ve birkaç kesimin belirli bir yerde örgütlenerek yaptığı bir şeydir. Bu irade Milas’ın iradesini yansıtmamaktadır. Zamanında bizim partimizde siyaset yapıp da, bir yerlere gelemediği için karalama kampanyasından öteye geçemeyen, partiden istifa edip başka partiye geçen kesim tarafından yapılmış olan şeyler olduğunu gördük.” dedi.


ÇETİNKAYA: “BU PROVAKATİF BİR EYLEMDİR”

Çetinkaya, eylemin düzenleyicisi konumunda olan Milas Kent Konseyi’ne bazı sorular yönelterek, “Tamamen belediyeyi ve CHP’yi hedef alan pankartlarla bu alana nasıl giriş yapıldı? Bizden destek istenirken, tüm destek sağlanırken bizim gençlerimizin üzerinde görevli önlüğü neden yoktu? Bu protesto yapan kişilere nasıl görevli önlüğü giydirildi? Bunların hepsini teker teker görüşeceğiz. Çünkü CHP, kimsenin siyasi çıkarlarına alet edilecek bir parti değildir. CHP üzerinden ve seçilmiş belediye başkanı üzerinden kimse bizi vurmaya kalkmasın. Bu eylemi yapanların memleketi, insanı, üreticiyi, çiftçiyi, zeytinciyi düşünmediği ortadadır. Bu provokatif eylemdir! Bir dahaki seferde böyle bir durum yaşanırsa en sert tepkiyi vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.” dedi.

BAŞKAN TOKAT: “BU İŞ BAŞKA YERLERE EVRİLDİ”

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise, bu şekilde bir tepkiyle karşılaşacağının bilgisini daha önce edindiğini dile getirerek, “Tepki geleceğini bile bile çıktım, söyleyeceğimi söyledim. Bunun olması gerekiyordu.  O gün orada çok üzülmedim. Ak koyunun kara koyunun belli olması gerekiyordu. Bu iş artık zeytincilik ve çevre meselesi değildir. Bu iş bir linç mücadelesidir. Bu iş başka yerlere evrilmiştir. Bizim üzerimizden bir linç girişimine döndü...” dedi.

“HAYATINDA ZEYTİN SİLKMEMİŞLER”

Başkan Tokat, “Hayatında hiç zeytin ağacı görmemiş, zeytin silkmemiş olan insanlar bizi zeytin katili ilan etmeye çalıştılar. Biz zeytin silken, haftasonu zeytin toplayan bir ailenin çocuğuyuz. Baştan itibaren her şeyi açıklamamıza rağmen inatla farklı şekilde algılanmasını ve değişik kesimlerden değişik değerlendirmelere tabi tutulmamızı üzülerek izliyor, anlam veremiyorum” diye konuştu.

“İŞ KÖTÜYE GİDİYOR”

Çevreci olduğunu iddia edenlerin, kendilerini çevre katili ilan etmeye çalıştığını ifade eden Tokat, diğer yanda sendikacılar tarafından ekmek düşmanı ilan edildiklerini söyledi.

Tokat, geçtiğimiz ay belediye önünde yapılan açıklama sırasında ODTÜ’den bir heyetin ziyaretine geldiğini belirterek, “Profesörler, ‘yangınlardaki mücadelenizi gözyaşlarıyla izledik. Sizin gibi çevreci başkan bulunmaz’ dedi. Tam da o sırada dışarıdakiler de ‘Çevre katili’ diye bağırıyor. Profesöre ‘ben ne olacağımı şaşırdım’ dedim. İş kötüye gidiyor. Türkiye’de sorunlarımızı sağlıklı olarak konuşup, tartışma olanağımız kalmadı artık. Her kesim burnundan soluyor. Ben işçiyi de dinliyorum, çevreciyi de dinliyorum, işvereni de dinliyorum. Hiç kimseyi yaftalamaya çalışmıyorum. Çünkü zeytin de bizim, tarla da bizim, orman da bizim, maden de bizim, enerji de bizim. Ama çevresel duyarlılıkları taşımak kaydıyla.” diye konuştu.

10 BİNLERCE ZEYTİN AĞACI KURTULDU

Başkan Tokat, zeytin ağaçlarını korumak için yaptığı mücadelelerden birini şu sözlerle örnekledi: “Akbelen’de kaç tane zeytin ağacı var arkadaşlar? Daha avukatlık yaptığım dönemde Ali Doğan Serçek belediye başkanı iken, Milas Ovası’nı imara açtı. Biz de kararın iptali için dava açtık. Davada en büyük gerekçelerimizden bir tanesi ‘Bu ova, Türkiye’nin en nitelikli, en kaliteli zeytin ağaçlarını barındırıyor’ dedik. Daha sonra 1999’da seçimi kazandık, meclise girdik. İlk kararımız ovanın imara açılma kararının iptalidir. Bizim meclis kararımızla, o mücadelemizle 10 binlerce zeytin ağacı kurtulmuştur.”

“TUZABAT’TA NEREDEYDİNİZ?”

Belediye olarak Milas’ın talan edilmemesi için mücadele ettiklerini söyleyen Tokat, “Beypınarı diye bilinen Tuzabat’ı, Milas’ın akciğerlerini kurtarmak için köylüyü örgütleyen de biziz, davayı kazanan da biziz. Neredeydi bu arkadaşlar? 15 gün yangınlarla cayır cayır yandı bu memleket. 10 binlerce zeytin ağacı yandı. Neredeydiler bize yafta yapıştırmaya çalışanlar? Ilbıra Dağları’nı kurtardık. Biz her noktada varız. Belediye önünde de açıkladık. Ama o açıklamamızda birisi ‘davayla olmaz, sokağa çıkın’ demişti. Evet, çıkıldı meydana da ne oldu?” ifadelerini kullandı.

ZEYTİN MİTİNGİNDE ZEYTİNCİLER YOK!

Tokat, pazar günü gerçekleştirilen Zeytin Mitingi’ne zeytincilikle ilgilenen sivil toplum kuruluşu ve meslek örgütlerinin büyük çoğunluğunun da katılmadığını şu sözlerle ifade etti: “TARİŞ var mıydı orada? Ziraat Odası var mıydı? Kim vardı? Eğer zeytin amaçsa, o alana giren herkes zeytinde kenetlenmiştir. Biz de dahil. En arkada yürüdük. Söz verildiği için konuşmamızı yaptık. Ama her konuşma yapan ‘AB Coğrafi İşaretli Milas Zeytinyağı varken neden kömür?’ dedi. AB Coğrafi İşareti, MİTSO’nun müracaatıyla alındı. MİTSO var mıydı orada? Sadece MİTSO da değil, bizim 10 yıllık ortak akıl çalışmamızdaki bileşenlerden sadece Milas Belediyesi oradaydı, o da protesto edildi.” 

“TMMOB MİLAS’I KAPATMAK İSTİYOR”

Bugünlerde Başkan Tokat’a tepki gösteren birçok kuruluş, dernek, meslek odası ile meydanlarda birlikte özgürlük ve demokrasi mücadelesi yaptıklarını söyleyen Tokat, Milas Belediyesi önünde yapılan protesto gösterisi sırasında bir kişinin bile çevrecilere müdahale etmediğini belirterek, “Bizim açıklamamızda karşılaştığımız sorunları görüyorsunuz. Biz yıllarca özgürlük ve demokrasi mücadelesi yaptık. Belediye önündeki protestoya TMMOB Milas katılmadı diye, genel merkez Milas’ı kapatmak istiyor şimdi. Milas’tan kimse yoktu orada.” dedi.

Toplantı, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın Ağaoğlu ve Net Holding tarafından Dörttepe Mahallesi Hasanbağ Mevkisi’nde yapılacak olan proje hakkındaki açıklamaları ve partiye yeni kaydolan Etrenli Mahalle Muhtarı Ahmet Serin’e rozetinin takılması ile devam etti. Başkan Tokat’ın Hasanbağ Mevkisi’ndeki proje hakkındaki açıklamalarını yarınki gazetemizde okuyabilirsiniz.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık