Başkandan Süt Birliği ve Muhtarlar Derneğine ziyaret…

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, meclis üyesi aday adayı arkadaşlarıyla birlikte geçen hafta başlattığı ziyaret programını dün, Milas Süt Üreticileri Birliği ve Milas Mahalle Muhtarları Derneği ile sürdürdü.

Başkandan Süt Birliği ve Muhtarlar Derneğine ziyaret…

Yaklaşan yerel seçim öncesi çalışmalara hız veren siyasi partiler ve adaylar, ilçemizdeki kurum ve kuruluşların yanı sıra sivil toplum örgütleri, oda ve dernekleri ziyaret ederek, bugüne kadar yapılan/yapılamayan hizmetlerin yanı sıra seçilmeleri halinde 31 Mart sonrası hayata geçirmeyi planladıkları projelerden de ipuçları veren çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda mevcut Milas Belediye Başkanı ve aynı zamanda 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde partisi tarafından yeniden aday gösterilen Muhammet Tokat, CHP İlçe Başkanı İlgin Göktepe, İl Gençlik Kolları Başkanı Bekir Perçin, İlçe Kadın Kolları Başkanı Berrin Naz, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Göksel Billur, bazı ilçe yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyesi aday adayları tarafından geçtiğimiz hafta başlatılan ziyaret programına dün de Milas Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin ile Milas Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı-Hacıilyas Mahalle Muhtarı Mehmet Çoban ve muhtarlar ziyaret edildi.

‘Halk Süt Projesi’ için sözbirliği…

Gerçekleşen ziyaret nedeniyle konuklarına ‘hoş geldiniz’ diyen Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçinin/köylünün ekonomik sıkıntılar içinde olduğuna dikkat çekerek; “Deyim yerindeyse tarım da, hayvancılık da bitme noktasına geldi. Süt fiyatına 10 kuruş zam yapılırken, sadece yem fiyatlarına yüzde yüz zam geldi. Diğer maliyetleri de dikkate aldığınız zaman bu şartlarda hayvancılık yapmak mümkün değil.

Sadece süt fiyatları değil, kesim zamanı geldiği halde alıcı olmadığı için büyükbaş hayvan da para etmiyor. Bugün ülkemizin değişik bölgelerindeki birçok süt üreticisi, konkordato ilan etti veya etmeye hazırlanıyor.

Milaslı süt üreticileri olarak bizler biraz daha şanslıyız. Çünkü birliğimiz, kendi üyelerine piyasanın çok altında bir fiyatla yem veriyor. Süt alım fiyatı da diğer bölgelere göre bizde bir miktar daha yüksek” dedi.

Başkan Ali İhsan Gezgin, Birlik bünyesinde açılan şarküteride olduğu gibi kentin değişik noktalarına ‘Sütmatik’ koymak istediklerini belirterek; “Böylelikle hem halkımıza sağlıklı süt içme fırsatı yaratmış olacağız, hem de bu ürüne insanların daha kolay ulaşmalarını sağlamış olacağız. Bu noktada Milas Belediyesi olarak projeyi ortaklaşa yürütebiliriz” dedi.

Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise bunun için kendilerinin de böyle bir projelerinin olduğunu, çalışmalara başlamak için girişim evresinde olduklarını, bu konu hakkında kendisinin bu ziyaret esnasında projeyi burada dile getirme düşüncesinin olduğunu dile getirerek; “Hatırlarsanız geçmişte sizinle birlikte okullarda süt dağıtımı ile ilgili bir projede koordineli çalışmıştık. Fakat daha sonra bakanlık kendilerinin dağıtacağını söyleyerek projeyi iptal etmişti. Daha sonra onların yürüttüğü projede çocuklar zehirlenince proje pek başarılı olamadı ve vazgeçildi. Oysaki biz Süt Birliği ile projeye iyi başlamıştık ve güzel bir şekilde yürütecektik ama maalesef bakanlık tarafından iptal edilmesiyle projemiz yarıda kaldı. Önümüzdeki dönem yeniden bu proje üzerinde çalışabiliriz.

Öte yandan sözünü ettiğiniz sütmatiklerin kentin farklı noktalarına konulması düşüncesi de son derece mantıklı ve yapılabilir bir projedir. Bu konuda birlikte çalışabiliriz” diyerek başkanlık yaptığı iki dönemi kısaca değerlendirdi. Birinci dönemde sadece kent merkezine ağırlık verildiğini, alt yapı ve üst yapı çalışmalarını örnek gösteren Başkan Tokat, Büyükşehir yasası ile birlikte ikinci dönem daha çok kırsal mahallere yoğunluk verdiğini, üstelik bunu da kısıtlı bütçe imkânlarına rağmen yaptıklarını söyledi.

“Muhtarlar Mecliste Temsil Edilmeli”

Süt Birliği’nin ardından Başkan Tokat ve arkadaşları Milas Mahalle Muhtarları Derneği’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Mehmet Çoban ve muhtarlar, önümüzdeki dönem için seçilecek başkandan bir talepte bulundular.

Dernek Başkanı Mehmet Çoban konuklarına hoş geldiniz dedikten sonra “31 Mart’ta hem sizler, hem de bizler için zor bir seçim bizi bekliyor. Hem bizler için hem de Milas’ımız için hayırlısı neyse o olsun.

İçinde bulunduğumuz dönemde Milas Belediyesi tarafından hem ilçe merkezinde hem de kırsalda, bütçe imkânları doğrultusunda yapılan birçok hizmet var ancak tamamen bu hizmetlerin bitirilebildiğini söylemek mümkün değil. Bir yandan mevcut sorunlar çözüme kavuşurken diğer yandan yeni ihtiyaçlar ortaya çıkıyor. Bu anlamda bekleyen hizmetlerin de önümüzdeki dönemde yapılacağından kuşkumuz yok. Ancak bizim, muhtarlar olarak, seçilecek başkanımızdan bir talebimiz var. Özellikle mecliste bir muhtarımızın temsilci olarak yer almasını, herhangi bir mahalleyle ilgili bir konu olduğunda mutlaka o mahallenin muhtarıyla görüş alış verişinde bulunulmasını arzu ediyoruz” diyerek tüm adaylara başarılar diledi.

Başkan Tokat ise büyük çoğunlukla mahalle ile ilgili sorunları ve yapılacak hizmetleri bugüne kadar o mahallenin muhtarıyla paylaştıklarını dile getirerek; “Kimi zaman bu aksamış olsa bile bu konuda hassas olduğumuzu bilmenizi istiyoruz” dedi.

2014-2019 döneminde 13 mahalleden 132 mahalleye ulaştığımızı belirten Başkan Tokat şöyle devam etti:

“Bu dönemde özellikle kırsal mahallerdeki parke döşeme işi, 2014 yılına kadar yapılanın 10 katından daha fazla bir noktaya ulaştı. Geçmişte yılda 30 bin metrekare parke döşenirken bu sene içerisinde yaklaşık 400 bin metrekareye ulaşıldı. Yine geçmişte 20 civarında park varken bugün park sayısı 200’e ulaştı. Birinci dönem kentin alt yapısına İller Bankası aracılığıyla 80 milyon lira harcanırken, üst yapı için Milas Belediyesi’nin kasasından yaklaşık 100 milyon lira çıktı. Bu dönem sadece parke taşı veya benzer hizmetler üretmedik. Camilerden mezarlıklara, sağlık evlerinden okullara ve eskiden köy meydanı denen bölgelere gerçekten ciddi hizmetler yapıldı. Elbette hepsini bitirdiğimiz söyleyemeyiz, henüz el atamadığımız sorunlar olduğu gibi yeni ihtiyaçların doğmasıyla yeni hizmet alanları da ortaya çıktı. Bu nedenle ben ve arkadaşlarım bu hizmetleri halkımıza ulaştırmak için yeniden yola çıktık. Bugüne kadar muhtarlardan gelen her talebi İmkânlar ölçüsünde geri çevirmedik, gereğini yerine getirmek için çaba harcadık. Önümüzdeki dönemde bu düşünce de hareket etmeye devam edeceğiz.”

Ziyaret, günün anısına çekilen toplu fotoğraflarla sona erdi.

 

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık