Belediye Başkanı Tokat: “Acilen doğalgaz istiyoruz!”

Partisinin haftalık Salı toplantısında konuşan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas’ın acilen doğalgaza ihtiyacı olduğunu söyledi. 

Belediye Başkanı Tokat: “Acilen doğalgaz istiyoruz!”

Cumhuriyet Halk Partisi Milas İlçe Başkanlığı geleneksel salı toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas’ın acilen doğalgaza ihtiyacı olduğunu belirterek AKP’nin seçim kampanyasındaki doğalgaz getirme sözünü hatırlattı.
Seçim zamanında ortaya çıkıp vatandaşın oyunu almak için ‘bangır bangır’ doğalgaz muhabbeti yapıldığını’ söyleyen Başkan Tokat, “Acilen ve hemen Milas’a doğalgaz istiyoruz! Doğalgaz, sağlığımızla ilgili bir konudur. Sizin seçilmeniz ya da seçilmemeniz ile ilgili bir konu değildir. Yani beni seçerseniz tamam, seçmezseniz geberin mi demek istiyorlar bize? Şu ana kadar belediye olarak şunu her zaman vurguladık: Doğalgaz belediyelerin konusu değil. Devletin ve BOTAŞ’ın buraya bu yatırımı yapmasını 10 yıldan bu yana talep ediyoruz, hala daha ediyoruz. Halkımız da şunu net olarak görsün. Birileri sadece bunu seçimde istismar etmiştir. Bugün devletimizi yönetenler, bizleri bu şartlara mahkum edenler, sizlere sesleniyorum: En kısa zamanda Milas’a doğalgaz istiyoruz! Bu toplum, şu anda sizlere bu tasarruflarıyla bu bölgedeki termik santrallerle, bölgedeki diğer etkenlerle zehirleniyor! Bu şartları bir an önce düzeltmek için her yere elimizi uzatıyoruz, çalmadığımız kapı kalmadı şimdiye kadar. Bunu halkımız adına talep etmeye de devam edeceğiz. Bu sadece seçimin değil, her günün konusudur. Özellikle kış ayları yaklaştı ve bu aylarda Milas halkı doğalgaza daha fazla ihtiyaç duymakta ve talep etmektedir.” dedi. 

Termik santrallere filtre takma zorunluluğunun 2,5 yıl ertelenmesi hakkında da bir açıklama yapan Tokat, “Türkiye’de şu anda bir şeyler, bir şeylerle örtbas edilmeye çalışılıyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak işin aslını kaçırmayalım. Bize karşı yapılmaya çalışılanları, bize karşı ortaya konan yeni düzenlemeleri işin aslından kaçırmayalım. Ben sadece termik santrallerle ilgili bu düzenlemenin bizlere çok büyük bir haksızlık olduğunu düşünüyorum. Dün bir köşe yazarı Yatağan ile ilgili bir yazı yazmış. Orada aynen şöyle söylüyor: Düşünün ki, bir şehirde aynı anda 1 milyon soba yanıyor. Aynı anda bu kadar soba yanıyor, o sobanın dumanın size yarattığı etkiyi bir tek termik santral yapıyor. Bunların özelleştirme şartları içerisinde de bir şekilde filtre sistemlerinin kurulması şartları var. Bu bölge şu anda 3 termik santral tarafından etkileniyor. En çok biz etkileniyoruz bu işten. Bunun siyaseti yok. Bunda herkes hemfikir. Dünyanın dengesi bozuldu. Artık acil çağrılar için küresel çareler üretmek için seferber oldu insanlar. Bu gecikmeden halkımız çok etkilenecek. Bir an önce bu şartların düzenlenmesini istiyoruz.” dedi.

Tokat konuşmasında ayrıca, Öğretmenler Günü’nü kutlayarak, bugün öğretmenler ile bir araya geleceğini söyledi.  CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe ise, Dipsiz Göl’ün define avcılarının kurbanı olması, Konya Valisi’nin açıklamaları, ekonomik sorunlar yaşayan bir kişinin intihar etmesi, AKP Antalya Milletvekili’nin eski milletvekillerine çakar hakkı verilmesi teklifi ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Göktepe ve Tokat’ın konuşmalarının ardından Milas Park üyelerine CHP rozeti takıldı. 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık