MİTSO'DAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ ŞÖLENİ

Milas Ticaret ve Sanayi Odası, 24 Kasım Öğretmenler Günü Şöleni düzenledi. MİTSO lokalinde yapılan şölende bir konuşma yapan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, öğretmenlere sağlıklı ve mutlu, uzun ömürler diledi.

MİTSO'DAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ ŞÖLENİ
  • 27 November 2019, Wednesday 9:01

MİTSO'nun geleneksel hale getirdiği Öğretmenler Günü Kutlama Şöleni, MİTSO Lokali’nde yapıldı. Şölene, aralarında Cafer Mete ve Mehmet Sarı gibi isimlerin de olduğu Köy Enstitülü öğretmenlerden bir grup ve emekli, 70 yaş üstü öğretmenlerden bir grup ile Milas Hakimi Özgür Yalçın ve bazı MİTSO Meclis ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldılar. Şölenin açılış konuşmasını yapan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Öğretmenler Günü Kutlama Şölenini geleneksel hale getirdiklerini belirterek "Atatürk, cehaletle savaşı daha Kurtuluş Savaşı sürerken başlatmıştı. Eskişehir ve Kütahya'da savaşlar sürerken Atatürk 15 - 21 Temmuz 1921'de Ankara'da ilk Maarif Kongresi'ni toplamıştı" dedi. Özer, konuşmasının devamında yaşamın temelinin eğitim, eğitimin temelinin ise öğretmen olduğunu belirterek "Başta en büyük öğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, cephelerde şehit düşmüş, bölücü terör örgütü tarafından şehit edilmiş veya görevi başında şehit düşmüş tüm öğretmenlerimizi saygı ve şükranla yad ediyoruz. Tüm öğretmenlerimizin ellerinden öpüyor ve 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyoruz" diye konuştu.
MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer'in konuşmasının ardından Öğretmenler Günü Kutlama Şöleni daha sonra şölene katılan öğretmenlerin hep birlikte söyledikleri "Öğretmen Marşı" ve Köy Enstitülü öğretmenlerin eşlik ettiği "Köy Enstitüleri Marşı" ile devam etti. Daha sonra, henüz 22 yaşındayken Batman'da PKK teröründe şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın öğretmenin kendi sesinden "Mağusa Limanı" türküsü herkesi duygulandırırken şölen "Benim adım öğretmen" türküsü ile devam etti.  

HABERE AİT RESİMLER

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık