Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI..

Milas Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı toplantısı, dün saat 10:00’da, Belediye Evlendirme ve Toplantı Salonu’nda, iki mazeretli üyenin yokluğunda toplandı. 7 asıl ve 1 ek gündem maddesiyle toplanan Belediye Meclisi’nin ilk gündem konusu, Kuyucak Mevkii ve Doktorlar Sitesi’nin, Meşelik mahallesinden ayrılarak ayrı bir mahalle olma isteği ile ilgiliydi. Bu konuyu çözüme bağlamak için daha once kurulan komisyonun iki üyesi 2019 Mart ayındaki seçimler nedeniyle boşaldığından, bu komisyonun yeniden oluşturulması idi.

BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI..

Belediye Başkanı Muhammet Tokat, yedi kişilik bir komisyon kurularak, bütün partilerden birer üye ile, Belediyeden Av.Zeki Çetinkaya, Yücel Bedel ve Bekir Öner’in de teknik üyeler olarak içinde yer almasını önerdi. Kabul edilen öneri üzerine, Belediye Meclis Gruplarından Cemil Zeybek, Nevzat Solmaz, Mehmet Çayırlı ve İlhan Şimşek, parti grupları adına komisyona seçildiler.

Daha sonra belediyenin her yıl yaptığı “Edebiyat Günleri” etkinlikleri ve “6. Milas Zeytin Hasat Şenliği” ile ilgili olarak yapılacak harcamaların belediye bütçesinden karşılanması talepleri, ayrı ayrı gündeme geldi. AKP ve MHP grubu, bu türden etkinliklerin kurulacak bir komisyonca ele alınmasını ve harcamaların bu komisyonun kararlarına göre karşılanmasını önerdiler. Başkan Tokat ise, bu etkinliklerin geleneksel olarak her yıl yapılagelen etkinlikler olduğunu, Melih Cevdet Anday etkinliği gibilerinin ise daha önceki Ören Belediyesi zamanından beri geldiğini ve sürdürdüklerini, bunlar için yeni bir komisyona ihtiyaç olmadığını, yeni bir festival vb. gibi etkinlik düzenlenecek olsaydı, kendisinin de buna sıcak bakacağını, ama bunlar için gerek olmadığını, mesela Zeytin Hasat Şenliği’nde ve Hermias Deniz Şenlikleri’nde de Belediyenin, sadece katılımcılardan biri olduğunu, Kaymakamlık ve Liman Başkanlığı’nın belirlemelerine göre katkıda bulunduklarını belirtti. Sonuçta oylama yapıldı. Oylama sonucu MHP’den iyi üye, Sinan Erbey ve Sinan Yılmaz çekimser kalıp, CHP’li üyelerin oy çokluğu ile kabul edilirken, AKP grubu ve bazı MHP’li üyeler red oyu kullandılar.

Daha sonraki gündem maddeleri de imarla ilgili konulardı. Bazıları İmar Komisyonu’na havale edilirken, İmar Komisyonu’ndan gelen raporlar da tek tek incelendi ve komisyon raporlarına göre red ya da kabul edildi.

MECLİS SONRASI ÖNERİLER

Meclis oturumunun kapatılması sonrasında söz alan MHP Grup Başkanı Mevlüt Kiriş, Damlıboğaz yolunun onarıma ihtiyacı olduğunu belirttikten sonra, çöplerle ilgili, özellikle sızıntı sularla ilgili yoğun şikayet geldiğini, özellikle Halk Eğitim’in arka kısmından çok şikayet geldiğini belirtti.

Başkan Tokat, konuyu bildiğini, geçen hafta orayı temizlediklerini, ancak bir hafta içinde yine aynı hale geldiğinin tesbit edildiğini, şu anda zabıtanın, buraya sıvı maddeleri de çöp poşetlerinde sürüye sürüye getiren çevredeki esnafla ilgili işlem yapmakta olduğunu, yeniden temizleneceğini belirtti.

Daha sonra söz alan Meclis üyesi Nevzat Solmaz da, Belediyenin imar planı notlarında bazı revizyonlara ihtiyaç olduğunu ve özellikle Sodra bölgesine imarın yaygınlaşması için ada bazında imara izin verecek  tadilatlara ihtiyaç olduğunu, ayrıca, Belediyeden ruhsat için yapılan başvurular sonrasında, ilgili meslek odalarından da onay alınması konusunda yapılan anlaşmanın iptal edilmesinin düşünülüp düşünülemeyeceğini sordu. Solmaz, odaların onayları nedeniyle büyük gecikmeler yaşandığını, gerekçe olarak belirtti.

Bunun üzerine Başkan Tokat, “Biz, meslek odalarımıza verdiğimiz değer nedeniyle böyle bir protocol imzaladık. Eğer odalardan dolayı gecikmeler yaşanıyorsa, sizin de bir odanız var, bu gecikmelerin kaldırılması için odada çaba göstermeniz gerikiyor, biz de bu konuda gereken istişareleri yaparız. Ama bu protokolü, meslek odalarımızın önerisi üzerine kabul etmiş ve imzalamıştık. Bu, daha çok odaların işleyişiyle ilgilidir. Biz yine gereken temasları yaparız tabi” dedi.

Başkan Tokat ayrıca, İmar Planında revizyon gereğine kendisinin de katıldığını, bu konuda bir çalışma yapılabileceğini ve neler yapılması konusunda bir teknik toplantı yapılarak, bunun burada görüşülebileceğini belirtti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis