Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Belediye meclisine gelen ilginç mektup

Milas Belediye Meclisi toplantısı öncesinde meclis üyelerine bir mektubun kopyaları dağıtıldı.

Belediye meclisine gelen ilginç mektup

Mektup, Mimar Levent ERİM’e aitti ve Güllük’teki bir otelle ilgili, isimler de vererek, bu otelle ilgili yasadışı girişimler olduğunu bildiriyordu. Mektup şöyle:
“MİLAS BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NA
Mugla ili Milas ilçesi Güllük Mahallesi Manastır Caddesinde bulunan Marina Art adlı otelde 3194 sayılı imar kanuna aykırı olarak yapım gerçekleşmektedir.
1.    Bu işletmede mevcut binada çatı olmamasına rağmen çatı yapılıp çatının altında çıkacak olan kullanım alanına oda yapılarak kullanıma açmak istenmektedir.
2.    1.maddedeki işlem için mevcut proje müellifi Ali Nazmi Sünnetçioğlu bir proje hazırlayıp Milas Belediye Başkanlığı’na sunmuş, proje 3194 sayılı imar kanununa aykırı olduğu gerekçesi ile Milas Belediyesi tarafından reddedilmiştir.
3.    Otel sahibi Ferhat Aydın otelin mimari müellifi Ali Nazmi Sünnetçioğlu’ndan büyük bir para karşılığı muaffakatname almış olup Milas Belediye Meclis üyesi ve Milas Belediyesi İmar İşleri ile yakın ve iyi ilişkileri olan Mimar Nevzat Solmaz’a mimari proje müellifliğini vermek sureti ile yasal olmayan bu işlem gerçekleştirmek istenmektedir.
4.    3194 sayılı İmar Kanunu’nun Çatı Hükümlerinde bulunan madde 40’ın 7 no’lu bendine göre çatılarda bağımsız bölüm yapılamaz hükmü yer almaktadır.
5.    Ayrıca otel önündeki ahşap iskelenin yıkım kararı olmasına rağmen hiçbir işlem yapılmamaktadır.
6.    Otel sahibi Ferhat Aydın’ın yakın adamı olan Milaslı Cenker Çetin’in Milas Belediyesi imar işlerindeki arkadaşları ve çevresi tarafından bu adı geçen otel ile ilgili olarak yapılan yasa dışı işlemlere göz yumulduğu Milas ve Güllük halkı tarafından her yerde konuşulmakta olup, konunun yerel ve ulusal basına haber verileceğini bilmenizi isterim.
7.    Yukarıda belirttiğim üzere yapılan ve yapılmak istenen hukuka ve İmar Yönetmeliği’ne aykırı işlemlerin araştırılmasını saygılarımla arz ederim.”

Başkan Muhammet Tokat’ın talebi üzerine, bu mektup içeriği ilgili açıklama yapan Milas Belediyesi yetkilisi, “Daha önceden tarafımıza yapılan bir başvuru var, tadilat başvurusu  ile ilgili. Bu tadilat ruhsatı mevzuata uygun bulunmadığı için zaten reddedilmiş durumda. Şu an herhangi bir başvuruları yok. Farklı bir proje ile ilgili yeni bir başvuru olursa gereği yapılacak.” Dedi.

Toplantıda bir açıklama yapan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da, hazırlanan taslak cevap metnini okuyarak, belediye meclisi üyelerini bilgilendirdi. 
“Ruhsat eki ve projelere aykırı yapılacak çatı faaliyetleri için İmar Kanunu gereği tüm işlemler yapılacaktır. Çatı arası alan kazanımıyla ilgili ise tarafımıza tadilat başvurusu bulunulmuş olup, kendilerine tadilata uygun olmadığı bildirilmiştir. Ayrıca otel önündeki iskele için belediye encümenince alınan yıkım kararı, yıkım listesine alınmış ve en kısa sürede yıkım gerçekleşecektir. Mimar Ali Nazmi Sünnetçioğlu ile Mimar Nevzat Solmaz arasındaki mutabakat sözleşmesi tarafımıza sunulmuş, ancak herhangi bir uygulamada henüz kullanılmamıştır.”

Başkan Tokat, devamla: “Şimdi ben bu yazıyı okuyunca bazı kişilerin bazı kişilerle ilişkileri çerçevesinde yasaya aykırı olarak bazı hususların gerçekleşeceği iddiası var. Belediyemizde böyle bir şey söz konusu değildir. Kendi işimde bile bireysel ilişkiler burada yürümez” dedi.
 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis