Belediyeden metruk bina sahiplerine uyarı!

Milas Belediyesi, tehlike yaratan ve sahiplerine ulaşılamayan metruk binalarla ilgili duyuru yayınladı.

Belediyeden metruk bina sahiplerine uyarı!

Kanundaki “Genel güvenlik ve asayiş bakımından tehlike arz ettiği valilikçe tespit edilen metruk yapılar ve bir kısmı veya tamamının yıkılacak derecede tehlikeli olduğu belediye veya valilik tarafından tespit edilen yapıların sahiplerinin adrese dayalı nüfus kayıt sistemindeki adreslerine tehlike derecesine göre bunun izalesi için belediye veya valilikçe üç gün içinde tebligat yapılır. Yapı sahibine bu şekilde tebligat yapılamaması hâlinde bu durum tebligat yapan idarenin internet sayfasında 30 gün süre ile ilan edilir ve tebligat varakası tebliğ yerine kaim olmak üzere tehlikeli yapıya asılır ve keyfiyet muhtarla birlikte bir zabıtla tespit edilir. Malik dışında binada ikamet amacıyla oturanlara da ayrıca tahliye için tebligat yapılır” maddesi kapsamında duyuru yayınlayan Milas Belediyesi, kent merkezinde tespit edilen 8 yapı sahibine uyarıda bulundu.
Belediye, 30 gün süreyle yayında olacak duyuruya rağmen yapı sahibinin tehlikeli durumu ortadan kaldırmaması halinde, yıkım işlerinin belediyece yapılacağını ve masrafın yüzde 20 fazlası ile yapı sahibinden tahsil edileceğini duyurdu. Belediye tarafından yapılan duyuruda ayrıca, ekonomik durumunun yetersiz olduğunu ispatlayan vatandaşlar için masrafın belediye bütçesinden karşılanacağı, yapıda ikamet eden varsa mahkeme kararına gerek kalmaksızın zabıta aracılığıyla tahliye ettirileceği belirtildi.
Belirlenen metruk binalar ise şöyle:
Burgaz Mahallesi 49 Ada 16 Parsel, Burgaz Mahallesi 68 Ada 10 Parsel, Burgaz Mahallesi 68 Ada 14 Parsel, Gazipaşa Mahallesi 145 Ada 24 Parsel, Gümüşlük Mahallesi 873 Ada 3 Parsel, Gümüşlük Mahallesi 873 Ada 4 Parsel, Hocabedrettin Mahallesi 229 Ada 14 Parsel, Şevketiye Mahallesi 199 Ada 64 Parsel
 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık