BELEDİYENİN KIRSAL MAHALLELERDEKİ ÜCRETSİZ TİP PROJE UYGULAMASI DEVAM EDİYOR

Milas Belediyesi’nin, köyden mahalleye dönüşen yerlerde yaşayan vatandaşlar için başlattığı ücretsiz tip proje uygulaması devam ediyor.

BELEDİYENİN KIRSAL MAHALLELERDEKİ ÜCRETSİZ  TİP PROJE UYGULAMASI DEVAM EDİYOR

6360 Sayılı Büyükşehir Yasası ile birlikte kırsalda yaşayan vatandaşlarında proje hazırlatmak zorunda olduğunu kaydeden Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “merkez mahallelerde olduğu gibi kırsalda yaşayan vatandaşlarımızda artık ev yapacakları zaman proje hazırlatmak ve bu projeler için yüksek ücretler ödemek durumda kalacaklardı. Milas Belediyesi olarak vatandaşlarımızın bu durumunu düşünerek, 2017 yılı Ocak ayı meclis toplantımızda, kırsalda oturan vatandaşlarımızın evlerinin projelerini ücretsiz hazırlama kararı aldık. Kırsal yerleşim alanı içerisinde yaşayan vatandaşlarımızın evlerinin projelerini hazırlayıp, yine vatandaşlarımıza ücretsiz veriyoruz" dedi.

Vatandaşların inşaat yapmak istedikleri yerde ikamet ediyor olmaları gerekiyor

İmar Planı Olmayan kırsal kesimde yaşayan vatandaşların, mahallelerinde (köylerinde) yapacakları inşaatlarla ilgili olarak, belediyenin hazırlayacağı Tip Projeler konusunin 2017 yılı Ocak meclisinde kabul edildiğini belirten Başkan Tokat “Buna göre belediye, 50 ila 200 m2 arasında YAKLASIK 10 ayrı tip proje hazırladı. Belediyenin mimar ve mühendislerince hazırlanan ve Teknik Uygulama Sorumluluğu da Belediye mühendislerince yapılmakta olan bu projeleri uygulamak isteyen vatandaşlar, projeler için belediyeye herhangi bir ücret ödemeyecekler. Ancak jeolojik etüdlerini kendileri yaptıracaklar. Sonra, eğer gerekli şartları yerine getiriyorlarsa, bu projelerden birini belediyeden alarak, inşaatlarını yapabilecek, yaptırabilecekler. Bundan faydalanmak isteyen vatandaşların Mart 2014 tarihi öncesinden başlayarak, inşaat yapmak istedikleri yerde ikamet ediyor olmaları gerekiyor”dedi.

Daha önce Turizm Merkezleri içinde yer alan mahallelerin uygulamadan faydalanamamakta olduğunu belirten Başkan Tokat ; “Tüzel kişiliği kaldırılarak mahalleye dönüşen köylerde ticari amaç taşımayan konut amaçlı yapılar için yürürlükteki imar mevzuatına göre yörenin geleneksel kültürel ve mimari özelliklerine uygun tek ve iki katlı olmak üzere farklı tiplerde projeler Belediyemiz tarafından hazırlanmıştır.şartları uygun olan vatandaşlarımız projelerden kendilerine ihtiyaç olanı seçmekte, yapı ruhsatı tanzim edilmesinin akabinde yapısının inşasına başlamaktadır. Yapının denetimi İdaremiz teknik personelleri tarafından yapılmakta, uygulamalar titizlikle kontrol edilmektedir. Köyden mahalleye dönüşen birçok mahallemizde ikamet eden vatandaşlarımız tip proje uygulamasından faydalanmış ve faydalanmaya devam etmektedir. Bu kapsamda birçok mahallemizde uygulama hayata geçmiş, inşa süreçleri başlamış, bazı yapılar yapı kullanma izin belgesi almıştır. Belediyemiz bahse konu uygulamadan herhangi bir ücret, harç, proje ücreti vs. Almamakta, hizmet bila bedel karşılanmaktadır.”

Tip Proje artık turizm merkezi olan mahallelerde de uygulanacak

Başkan Tokat, devamla şunları belirtti:

“Turizm Merkezleri içinde yer alan mahalleler uygulamadan faydalanamamakta idi. Muğla Büyükşehir Belediyesinin Uygulama İmar Planı Bulunmayan Kırsal Nitelikli Yerleşim Alanlarındaki Yapılaşma Hakkında Yönergede değişiklik yapması üzerine Belediye Meclisimiz Ocak ayı Meclis toplantısında Turizm Merkezlerinde de Tip Proje uygulanması kararı almıştır. Böylelikle ilçemiz sınırları içinde bulunan Turizm Merkezlerinde (Fesleğen Turizm Merkezi, vs.) yer alan mahallerimizin de Tip Proje Uygulamasından yararlanmasının önü açılmıştır. Yine aynı kararda istimlak sonucu köylerinden ayrılmak zorunda kalan vatandaşlarımızın da bu uygulamadan faydalanması sağlanmıştır.

Tip proje uygulamasından faydalanmak isteyen Köyden Mahalleye dönüşen köylerde ikamet eden ve şartları sağlayan vatandaşlarımızın Belediyemiz Ek Hizmet Binasında yer alan Plan ve Proje Müdürlüğü ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden uygulama hakkında gerekli tüm bilgileri alabilirler.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık