Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Göçük altındaki son işçi de çıkarıldı…

*İlçemiz Sarıkaya Mahallesi Yumrutaş Mevkii’ndeki özel bir maden şirketinde meydana gelen göçükte, bir kişi yaralı kurtulurken, blok kayaların altında kalarak hayatını kaybeden üç işçiden biri kazadan hemen sonra, diğer iki işçinin cansız bedenleri de yaklaşık 30 saatlik bir arama-kurtarma çalışmasının ardından çıkarıldı. *Meydana gelen iş kazasıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında savcılık talimatıyla gözaltına alınan 3 kişi, dün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildiler.

Göçük altındaki son işçi de çıkarıldı…
  • 21 February 2019, Thursday 10:23

İlçemize bağlı Sarıkaya Mahallesi Yumrutaş Mevkii’nde, 18 Şubat 2019 Pazartesi günü sabah saatlerinde özel bir şirkete ait maden sahasında meydana gelen göçükte, 4 işçi ve 2 iş makinesi tonlarca ağırlıktaki kayanın altında kalmıştı. Kazadan hafif yaralı olarak kurtulan işçi Tayfun Akıncı tedavi altına alınıp taburcu edilirken; göçük altında kalarak hayatını kaybeden kamyon şoförü Şükrü Otlak, cansız bedenine ulaşılan ilk işçi olmuştu. Otlak’ın cenazesi ilçemize bağlı Kırcağız Mahallesi’nde toprağa verilirken, diğer iki işçinin cansız bedenlerine ise yaklaşık 30 saat süren arama-kurtarma çalışmasının ardından ulaşıldı.

Kazada hayatını kaybeden işçilerden Engin Kutuk için önce Yatağan Turgut’ta bir tören düzenlendi, ardından Aydın’a bağlı Çine ilçesine gönderildi. Hayatını kaybeden bir diğer işçi Servet Çapacıoğlu’nun cenazesi ise yine Aydın’a bağlı Bozdoğan ilçesine gönderildi.

İşçilerin göçük altından çıkarılması sırasında maden sahasında bekleyen yakınları sinir krizleri geçirirken aile bireylerine, bölgedeki sağlık görevlileri müdahale etti.

Göçük altından Servet Çapacıoğlu’nun cenazesi çıkarılıp ambulansa konulurken, ailesi ile şirket yetkilisi arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Tartışma, jandarma ekiplerinin araya girmesiyle büyümeden önlendi.  

Şirket görevlisi 3 kişi adliyeye sevk edildi

Öte yandan, Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 3 işçinin ölümüyle sonuçlanan iş kazasıyla ilgili başlattığı soruşturma kapsamında, şirket görevlisi M.A.K., S. A. ve Ö.K. gözaltına alındı. Şahıslar, alınan ifadelerinin ardından dün sabah saatlerinde Milas Adliyesi’ne sevk edildiler.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis