Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Beraberlik şampiyonluk için yetmedi

Milas Gençlikspor:0 Menteşe Yer Küpespor:0

Beraberlik şampiyonluk için yetmedi

Maçın Hakemleri: Hakan Ülker, Hasan Cebeci, Şivan Kesici

Milas Gençlikspor: Muhammet Kurnaz, Okan Pınar, Alperen Türkoğlu, Vedat Aras, Celal Kartal, Halil İbrahim İnce, Celal Can Demir, Ali Doğan Çulhacı, Barış Doğan, Samet Dilli, Burak Bayar

Yedekler: Ahmet Çelebioğlu, İzzet Şahin, Mert Kalenderoğlu, Abdullah Güzey, Tayfun Tuğrul, Berkay Soyalp, Serhat Çelebioğlu

Antrenör: Ali Akın Çilek

Menteşe Yerküpespor: Yasin Adak, Emre Kurnaz, Evren Aşkın, İsmail Yılmaz Avcı, Emre Balcı, Âdem Yılmaz, Emre Çelikel, İbrahim Özpınarlı, Hüseyin Ateş, Sani Pechagacu

Yedekler: Gökten Nitelik, Fırat Barlak, Müslüm Kaya, Nouhoun Sullu, Hamza Bilal Barut

Antrenör: Mehmet Özbey

Kazanmak İçin Sahaya Çıktılar

Şampiyonluk adayları Milas Gençlikspor ve Menteşe Yerküpespor arasındaGüllük’te oynanan günün en önemi karşılaşması ilgi ile takip edildi.

Milas Kaymakamı Eren Aslan, Milas Jandarma Komutanı Hayrettin Fidan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas İyi Parti Başkanı Mehmet Çayırlı, Milas Gençlikspor Kulüp Başkanı Ersin Köksal ve çok sayıda Milaslı futbolseverlerin takip ettiği şampiyonluk maçından gülerek ayrılan ve Birinci Amatör Küme Ligi A grubunda Şampiyon olan takım Menteşe Yerküpespor oldu.

Yeni Milasspor Amigosu İbrahim Alır’ın da tribün desteği verdiği Milas Gençlikspor maça baskılı başladı.

Maçı kazanmaktan başka şansı olmayan ilçemiz takımı Milas Gençlikspor Güllük’e beraberlik için gelen Menteşe Yerküpe karşısında golü arayan taraf oldu.

Maçın henüz başlarında gelişen Milas atağında Burak’ın kaleye gönderdiği topa Menteşe savunması müdahale ederek topu kornere attı. Kornerden gelen top kalecide kaldı.

Dakika 15’te gelişen bir kontra atakta Menteşe takımı gole çok yaklaştı.

Orta sahadan Milas kalesine ortalanan topa Celal Kartal son anda rakip futbolcudan önce müdahale ederek vuruşu engelledi.

Dakika 30’da Milas Gençlik ,maçtaki en etkili gol atağını gerçekleştirdi. Burak’ın topu kovalaması ve savunma arasından kapması sonrasında savunma, topu son anda kornere attı.

Korner atışını Burak kullandı. Menteşe kalesine paralel gelen top savunmayı geçti. Altı pas içinde topa uçarak kafa vuran Barış Doğan takımı adına golü atıyordu, ancak top az farkla kalenin yanından auta çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı daha çok Milas Gençlikspor’un sağlı sollu yaptığı gol ataklarıyla geçti. Bu yarıda konuk takım kontrataklarla Milas kalesine geldi.

İlk yarı 0-0 golsüz tamamlandı.

İkinci yarı

Karşılaşmanın ikinci yarısında yine golü arayan, atak oynayan Milas Gençlik oldu. Konuk takım 1 puan önde olma avantajını daha çok savunmalarını sağlamlaştırarak korumak istedi ve oyun tarzını tamamen beraberlik üstüne kurdu.

Maçın ilk yarısında olduğu gibi ikinci yarısında da Menteşe takımının genç kalecisi Yasin Adak kaleye ortalanan her topa Milas forvetlerinden önce davranarak, şampiyonlukta takımı adına en büyük pay sahibi oldu.

Maçın 5 dakikalık artı dakikalarında Menteşe takımı Sani ile gole çok yaklaştı. Kontratakla Milas kalesine gelen Menteşe takımı topu, ilerde bekleyen Sani’ye aktardı. Sani ceza sahası içinde gol vuruşunu yaptı ancak Gençlikspor’lu günün başarılı ismi kaleci Muhammet, iyi bir çıkışla ayaklarıyla topu uzaklaştırarak gole izin vermedi.

Maçın son saniye atağında kazanılan faul atışını Milas Gençlik kullandı. Ceza sahasına ortalanan topu, savunma kornere attı.

Korner atışında gelen top Menteşe savunmasını geçti. Arka direk yanında bulunan Milas Gençlikspor savunma oyuncusu Alperen Türkoğlu kafayı vurdu; top kale direğini yalayarak auta çıktı.

Bu pozisyonla birlikte maç da tamamlandı.

İki pozisyon için İtiraz ettiler

Maçın ilk yarısında Milas atağında Menteşe savunma oyuncusunun açık olan eline çarpan topu normal müdahale olarak yorumlayan orta hakem Hakan Ülker Milas lehine penaltıyı vermedi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında Burak Bayar’ın Menteşe ceza sahası içinde düşürülmesini de es geçen ve penaltı vermeyen orta hakem Hakan Ülker, uzun süre Milas tribünlerinin tepkisini aldı.

Maçın sonunda Milas Gençlikspor’un 1 puan önünde şampiyonluğunu Güllük Sahasında ilan eden Menteşe Yerküpespor, yeni sezonda Süper Amatör Küme Ligi’nde yer alacak.

Maç sonunda şampiyonluk sevincini yaşamak isteyen Menteşe takımı futbolcularından bazıları ile Milas Gençlikspor takımı arasında, maçın atmosferinden kaynaklanan bazı gerginlikler yaşandı, ancak sahanın güvenliğini sağlayan görevliler bu gerginliklerin çok daha fazla büyümesine engel oldular.

Bafa Belediye Zeytinspor ligde kaldı

Ligden düşecek takımın belirleneceği maçta Bafa Sahasında ev sahibi takım Bafa Belediyesi Zeytinspor, konuk ettiği Muğla Gençlerbirliği takımını 1-0 yenerek ligde kalma sevincini yaşarken, ligden düşen tek takım olan Muğla Gençlerbirliği de lige veda etti.

1.Amatör Küme Liginde Maç Sonuçları

Milas Gençlikspor:0 Menteşe Yerküpe:0

Bafa Belediye Zeytinspor:1 Muğla Gençlerbirliği:0

Özpisspor:3 Yalı Gençlikspor:0 Hükmen

Göltürkbüküspor:0 Güllük Belediyespor:3

 

 

Editör: Hüseyin AÇAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık