Kemikler ve Baharlı’da su baskınları…

İlçemize bağlı Kemikler ve Baharlı Mahalleleri’nin bir bölümü, aşırı yağışlar nedeniyle su baskınlarına maruz kaldı. Evlerin büyük bir bölümü sular altında kalırken, tarım arazileri de zarar gördü.

Kemikler ve Baharlı’da su baskınları…

Geçtiğimiz yıllarda da benzer görüntülerin yaşandığı Kemikler Mahallesi, bir kez daha aynı kaderi yaşadı. Milas-Bodrum Karayolu ile mahalle arasındaki derenin bir türlü ıslah edilmemesi nedeniyle her yıl aynı sorunu yaşayan Kemikler Mahalle sakinleri, meydana gelen su baskınları nedeniyle her yıl ekonomik kayıplarının artarak devam ettiğini vurguluyor.

Kemikler Mahallesi’nde meydana gelen su baskınlarındaki benzer bir görüntü de yine ilçemize bağlı Baharlı Mahallesi’nde yaşandı. Son birkaç gündür aralıksız yağan yağmur nedeniyle su baskının meydana geldiğini belirten Baharlı Mahalle Muhtarı Erol Avcı; “Yıllar önce Milas-Bodrum Karayolu genişleme çalışmaları yapıldı ve o süreçte karayolları tarafından bu tür baskınlara karşı su tahliye boruları döşenmedi. Bu konuda defalarca Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne, Milas Kaymakamlığı’na ve Milas Belediyesi’ne yazılı ve sözlü müracaat ettik ancak herhangi bir sonuç alamadık.

Geçtiğimiz yıllarda da benzer görüntülerin yaşandığı noktada yine aynı durum yaşandı. Aşırı yağışlar yüzünden meydana gelen bu sorunun bir an önce çözüme kavuşmasını istiyoruz. Bugün yaşanan sorun nedeniyle Sayın Kaymakamımızı da bilgilendirdik, birazdan İlçe Jandarma Komutanımız ile birlikte bölgeye gelecek ve incelemelerde bulanacak” derken, Kemikler Mahalle Muhtarı Kazım Bayındır ise şunları söyledi:

“Kemikler Mahallesi’nin içerisinden geçen, Gökçeler Mahallesi başta olmak üzere o bölgeden gelen suların Tuzla Gölü’ne ulaşmasını sağlayan ‘Koca Dere’nin ıslah edilmemesinden kaynaklanan bir sorun. Bu soruna kalıcı çözüm, derenin geçtiği bölgedeki şahıslara ait yerlerin bir bölümünün istimlâk edilerek muvafakatlarının alınması ve ardından da derenin ıslah edilmesi gerekiyor.

Geçici çözüm ise bölgedeki petrolün hemen yanı başından başlayan ve ilerleyen noktalarda genişliği yaklaşık 80-90 cm’ye düşen yol altından geçen bölümün genişletilmesi ve o noktaya geniş çaplı büzlerin konulması gerekiyor. Meydana gelen su baskının ardından Milas Kaymakamımız Sayın Eren Arslan ve İlçe Jandarma Komutanımız Sayın Yarbay Hayrettin Fidan bölgeye gelerek incelemelerde bulundular. Umarım en kısa zamanda bir çözüm bulunur ve mahalle sakinlerim böyle bir mağduriyeti bir daha yaşamazlar.”

     

 

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık