DÜNYADA İLK EĞİTSEL STAND UP CEYHUN FERSOY “KAZASIZ KUL OLMAZ” İLE MİLAS’A GELİYOR.

Dünyada ilk kez bir eğitsel standup, Ceyhun Fersoy ve Zahrettin Çelik’in eşsiz performansıyla, ’Kazasız kul olmaz’la, seyircilerin beğenisine sunulacak. Seyirciler oyunu, özel hazırlanmış emniyet kemerli koltuklarda ve oyun başlamadan önce yapılan bir anonsla, kemerlerini bağlayarak izliyorlar. Dünyada bir ilke imza atan İstanbul Gelişim Sanat, iş ve trafik kazalarının yanı sıra ilk yardıma ve önemine de dikkat çekiyor. Proje kurucusu Zahrettin Çelik'in  üstlendiği projede ünlü oyuncu komedyen Ceyhun Fersoy’un oynadığı bu eğitsel gösteride, Sanat Danışmanlığını Zihni Göktay ve Şevket Çoruh üstleniyor. Ceyhun Fersoy ünlülerin tiplemeleriyle de seyircilerin,  ihmal  ve kurallar konusunda dikkatini çekecek.

DÜNYADA İLK EĞİTSEL STAND UP CEYHUN FERSOY “KAZASIZ KUL OLMAZ” İLE MİLAS’A GELİYOR.

GÖSTERİ TARİHİ

5 ŞUBAT 2019, Saat: 20.00 - MİLAS BELEDİYE TOPLANTI VE GÖSTERİ SAHNESİ

81 ilde 10 yıl devam edecek olan proje, her gün onlarca kişinin ölümlü kazalarda hayatını kaybettiği gerçeğinden hareketle, bu kazaları sanatla azaltmayı da hedefliyor.

Seyirciler Emniyet Kemeri Takıyor

Dünyada bir ilke imza attılar ve seyirci koltuklarına özel olarak tasarlanmış emniyet kemerleri taktılar. Oyun öncesinde gelen bir anonsla seyirciler emniyet kemerlerini takıyorlar ve oyunu bu şekilde izliyorlar. Tek bir kemer bile takılmamış olsa, oyun asla başlamıyor. Seyirciler ise çocuklarıyla birlikte katıldıkları ve çok yararlı bulduklarını belirttikleri bu tür eğitsel projelerin daha da artması ve yaygınlaşması gerektiğini vurguluyorlar.

Projenin  kurucusundan…

Zahrettin Çelik, Oyun hakkında şunları söyledi:

"Proje’de CEYHUN FERSOY’un eşsiz performansıyla iş ve trafik kuralarını komedi unsuruyla görüyoruz. Bilindiği üzere istatistiklere ve kaza oranlarına baktığımızda iş ve trafik kazaları oranının pek de iç açıcı olmadığını görürüz. Ülkemizde sadece trafik kazalarında yılda 8 bin kişi hayatını kaybetmekte. Dünyada 3'üncü, Avrupa’da ise 1'inci sıradayız. Dünya genelinde 1.6 milyon insan sadece trafik kazalarında yaşamını yitirmektedir.

Hedefimiz ve Misyon

İlk yardımın önemini hatırlatmak, iş ve trafik kazalarının mümkün olduğunca alt seviyelere çekilmesine katkıda bulunmak, işveren ve çalışanların bu oyun aracılığıyla kendi hatalarının farkına varmalarını sağlamak ve bu konuda genel bir farkındalık yaratmak, konuya duyarlı kurum ve kuruluşlara örnek göstermek, toplum olarak sağlık personellerine karşı hoşgörülü olmayı hatırlatmaktır. Projemiz ayrıca; köy okullarının giyim, kırtasiye, gıda gibi temel ihtiyaçlarına katkı sağlamaktadır.

 

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık