BERKE GÖZTEPE, GURURLANDIRMAYA DEVAM EDİYOR..

Tıp alanında 16 ödülün sahibi olan Akdeniz Üniversitesi, Tıp Fakültesi öğrencisi Milaslı Mehmet Berke Göztepe, ilçemizin gururu olmaya devam ediyor.

BERKE GÖZTEPE, GURURLANDIRMAYA DEVAM EDİYOR..
  • 10 September 2019, Tuesday 15:07

Milas doğumlu Mehmet Berke Göztepe; Akdeniz Üniversitesi, Tıp Fakültesi Anatomi, Nöroloji, Biyofizik, Mikrobiyoloji, Psikiyatri, Beyin ve Sinir Cerrahisi, Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalları’nın yanı sıra, Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı ve Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi Bölümü ile ortak projelerde çalıştı. Mehmet Berke Göztepe son olarak Tayvan Chang Gung Üniversite Hastanesi'ndeki staj programına katıldı.

2013 yılında geçirmiş olduğu rahatsızlık nedeniyle aramızdan zamansız ayrılan, ilçemizin sevilen simalarından, Milaslıların abisi, merhum Metin Göztepe’nin (Metin Büfe) ve Milas Belediyesi personeli Fatma Özcan’ın oğlu Mehmet Berke Göztepe, bugüne kadar tıp alanında 30’u aşkın ulusal ve uluslararası kongre ve toplantıda 52’den fazla yayın ve bildiri sundu. Göztepe, katıldığı 25’i aşkın kursun tamamına burslu olarak katıldı.

25'den fazla kurs ve seminere burslu katılmayı başaran Göztepe, son olarak 3 Temmuz- 23 Ağustos tarihleri arasında, Tayvan Chang Gung Üniversite Hastanesi'ndeki staj programına katıldı. Bu üniversiteye giden ilk tıp öğrencisi olan Mehmet Berke Göztepe'ye Türkiye'de ilk kez yüz, kol ve rahim naklini gerçekleştiren AÜ Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan referans oldu.

Tayvan'da bulunduğu süre içinde Prof. Dr. David Chuang'ın yanında serbest fonksiyonel kas transferi, yüz felci ve periferik sinir cerrahisi konularında gerçekleştirilen toplantılara katıldığını kaydeden Göztepe, "Aynı zamanda Dr. Chuang başkanlığındaki ekiple ameliyatlara katıldım. Staj programı sonunda sertifika ile ödüllendirildim" dedi.

Tayvan'da AÜ Tıp Fakültesi'nde yaptığı çalışmalarla ilgili konferanslar da verdiğini kaydeden Göztepe, Prof. Dr. Ömer Özkan'ın yaptığı kompozit doku nakilleriyle ilgili sunumlar da yaptığını söyledi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık