Bin 720 personelle yangın tatbikatı göz doldurdu

İçişleri Bakanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından 2022 yılı Afet Tatbikat Yılı olarak ilan edildi. Bu kapsamda Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Orman Genel Müdürlüğü koordinesinde Muğla’da, çevre illerin katılımı ile Bölgesel Orman Yangını Tatbikatı  yapıldı.

Bin 720 personelle yangın tatbikatı göz doldurdu

Tatbikat kapsamında bugün saat 13.00 de Menteşe ilçemizde Yerkesik Karıncalı Dağı ve Yılanlı Dağında yangın çıktığı ve rüzgârın etkisi ile Muğla merkezine doğru ilerlediği varsayımı ile bölgelere orman ve itfaiye ekiplerince müdahale edildi. 26 kilomterelik alanda, 6 saat süren orman yangın tadbikatına 20 Afet Grubu, yerel destek ekipleri, AFAD Gönüllüleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarından yaklaşık 1720 personel, 320 kara aracı ve 3 Helikopter, 1 İHA, 3 drone olmak üzere toplam 7 hava aracı katıldı.

Tatbikata, İzmir, Manisa, Uşak, Kütahya, Denizli ve Aydın illerinden destek kuvvetler de yer aldı.

Senaryo gereği Yılanlı Dağına düşen söndürme helikopterine kurtarma operasyonu yapılarak sağlık ekiplerince müdahale edildi. Yangın alanlarındaki Yerkesik İlkokulu, Akkaya Sağlık Ocağı, Yerkesik Sarmaşık ve Yenikuyu Mahalleleri ile TEİAŞ Dağıtım merkezi tahliye edildi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık