Zeytinyağı fuarında Milas farkı…

İzmir’de yapılan Olivtech Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarına katılan Milas Ticaret ve Sanayi Odası, yaptığı etkinliklerle fuara damga vurdu. Açılışın ardından yapılan davul zurnalı eğlenceye, fuardaki vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Zeytin ve Zeytinyağı Fuarı, adeta MİTSO'nun şölenine dönüştü.

Zeytinyağı fuarında Milas farkı…

10. Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı bugün, İzmir'de açıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen Olivtech Fuarı'nda, Türkiye'nin en büyük zeytin ve zeytinyağı firmaları ile zeytincilik yapılan bölgelerin belediyeleri ve meslek odaları stand açtı. 

Fuarın yapıldığı alanın girişindeki ilk stantta faaliyet gösteren Milas Ticaret ve Sanayi Odası ise fuarın gözdesi olurken, Yörük Obaları Kültür Derneği'nin davul zurna eşliğinde halk oyunları gösterisi davetlileri adeta coşturdu. İlk saatlerinde oldukça sessiz ilerleyen fuar, davul zurna eşliğinde MİTSO'nun standı önünde yapılan eğlenceyle şölene dönüştü. 

Fuara; Milletvekili Suat Özcan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, eski Muğla milletvekillerinden İrfettin Akar, Fevzi Topuz, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Muğla Ticaret Borsası Meclis Başkanı Uğur Özen, Tariş Milas SS. 153. Nolu Zeytin ve Zeytinyağı Kooperatifi Başkanı Kamil Gül ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Milaslılar ve Milas'ı Sevenler Derneği Başkanı Baki Öner, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Reşit Özer ile MİTSO meclis üyeleri katıldı.

Fuarda bulunan gazetecilere açıklamalarda bulunan MİTSO Başkanı Reşit Özer, "Marka değerini Avrupa düzeyinde tescil ettiğimiz Milas Zeytinyağımızın tanıtımının yanı sıra Milas değerlerini tanıtmak adına sürdürdüğümüz çalışmaların sergi alanı olan Olivtech fuarımızda; Milaslı firmalarımızın ve kooperatiflerimizin yanı sıra Milas Yörük Obaları Kültür Derneğimiz, Dibekderesi Mahallemizden Davul ve Zurna ekibimiz, Gaziler Derneğimiz ve üreticilerimiz ile basınımız, bugün burada bizlere güç ve renk kattılar. Fuara yönelik çalışmamızı yıl boyu tasarlayarak, damgamızı vurmak adına gereğini yaptık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve tekrarlıyorum: 2022 yılı Milas’ın tanıtım yılı olacak." dedi.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise fuar alanını dolaştığını, böylesi önemli bir bölgede ve fuarda renkli görüntü ve lezzetleriyle adeta fuarın yıldızı Milas olduğunu belirterek emeği geçen ve destek veren herkese teşekkür etti.

26 – 29 Mayıs 2022 tarihlerinde Fuar İzmir'de düzenlenecek 10. Olivtech Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı ile Ekoloji İzmir Fuarı 4 gün sürecek. Ayrıca fuar kapsamında birçok ünlü ismin katılacağı söyleşi ve paneller gerçekleşecek. Fuarın son iki günü halka açık olacak. Fuar ziyaretçileri, yeni hasat ürünlerini keşfedeceği gibi, üretim teknolojileri bölümünde sektörün son teknoloji örneklerini bulabilecek.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık