Bir annenin fatura isyanı: Faturamı götürdüm, azarlandım...

AKP Milas İlçe Başkanı Emin Çelik’in, ‘Orantısız faturalarınızı bize gönderin’ dediği açıklamasını gören anne, faturasıyla birlikte parti binasının yolunu tuttu. Derdini anlatan kadın, iddiasına göre, destek beklerken hiç görmediği bir tepkiyle karşılaştı, azarlandı.

Bir annenin fatura isyanı: Faturamı götürdüm, azarlandım...

AKP Milas İlçe Başkanı Emin Çelik, geçtiğimiz hafta sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, elektrik faturalarıyla ilgili, “Şikayetler bu faturaların çok daha orantısız olduğu yönündedir. Sizlerden ricam böyle faturalarınızın tarafımıza ulaştırılmasıdır. İlgililerle görüşmelerim neticesinde herhangi bir hak gaspı söz konusu ise iktidarımız olarak konunun takipçisi olacağız.” dedi. Bu paylaşımın ardından çok sayıda vatandaş, sosyal medyadan tepkiler gösterdi. Faturasını Başkan Çelik’e göstermek için partiye giden bir kadın ise, iddiasına göre, yönetim tarafından büyük bir tepkiyle karşılaştı. Önceki ay 690 lira fatura ödeyen ancak bu ay 1650 lira elektrik faturası gelen Burcu Menekşe Emin Çelik’le telefonla görüştü. Çelik, faturalarıyla partiye gelmesini söyledi. Annesinin emekli maaşıyla geçimini sağlayan ve iki oğlu askere gidecek olan 40 yaşındaki Menekşe, partiye olan ziyaretinde destek olunması gerekirken, iddiasına göre, partiden kovuldu. Menekşe, gazetecilere yaptığı açıklamada, “AKP İlçe Başkanı Emin Çelik’in sosyal medya hesabındaki paylaşımı gördüm, kendisiyle yazıştım. Kendisi kibar bir şekilde ‘gelin, konuşalım’ dedi. Oğlum daha önce Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığı yaptı. Kendilerini tanıdığım için yanlarına gittim. Geçen ay 693 lira olan faturam, bu ay 1650 lira geldi dedim.” şeklinde konuştu. 

Menekşe’nin iddiasına göre; görüşmenin devamı şu şekilde gerçekleşti: “Gittiğimde ilçe başkanı yoktu. Sekreter beni bir görevliye gönderdi. Faturalarıma dahi bakmadan oradaki görevli ‘klima yakma’ dedi, evimde klimam bile olmadığını söyledim. ‘Sosyeteye kaçıp klima yakıyorsunuz, buraya şov yapmaya geliyorsunuz’ dedi. Kendisine açlıktan sabah 7’de bayat ekmek kuyruğuna girdiğimi, kiramın bin lira olduğunu, evde 4 kişinin yaşadığını söyledim. Bana ‘hadi hadi ben biliyorum, hepiniz klima yakıyorsunuz’ dedi. Oğlum gençlik kollarındayken onlara her konuda yardım etti. Buna rağmen bana ‘şov yapma’ dedi. Orada bir kişi ‘Tedaş satıldı’ dedi, ben de ‘bir kelimenize bakar’ dedim. Ben artık yaşayamıyorum dedim. Bana ‘çık dışarı, seni kimin gönderdiği belli, şov yapmaya gelmişsin buraya’ dedi. Oğullarımın ikisi de AK Parti üyesi. TÜGVA’ya kayıtlı. Kadın olarak utandım, o kadar insan içerisinde kovuldum. Bayat ekmek kuyruğundayım, 3 bin lira gelirim var. Boşandım. Annemin emekli maaşından başka bir şeyim yok. Şov yapmakla suçlandım.” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık