Böbrek hastalarına konferans

Yaşadıkları böbrek hastalığı nedeniyle hemodiyaliz tedavisi alan hastalar ve yakınları, Nefroloji Uzmanı Dr. Bülent Huddam tarafından bilgilendirildi.

Böbrek hastalarına konferans

Milas’ta ikamet eden ve hemodiyalize giren böbrek hastaları ve yakınları, Milas İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen konferansa katıldı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde görevli Nefroloji Uzmanı Doçent Doktor Bülent Huddam tarafından verilen konferans, Milas Halk Eğitimi Merkezi’nde gerçekleşti. Konferansa; Milas İlçe Sağlık Müdürü M. Ergun Kırova, 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Başhekimi Tarık Çubukçuoğlu da katılarak hastalarla bir araya geldi.
VÜCUT SAĞLIĞI BÖBREKLERİN SAĞLIĞINA BAĞLI!
Doç. Dr. Bülent Huddam tarafından verilen konferansta, böbrek hastalıklarının ortaya çıkmasının başlıca nedenleri anlatıldı. Vücudun en büyük düşmanının aşırı tuz tüketimi, sigara, obezite ve yüksek tansiyon olduğunu belirtilen konferansta, “Düzenli egzersiz yapmak, sağlıklı beslenmek, yeterli su içmek, tuz tüketimini azaltmak, sigaradan uzak durmak, alkolden kaçınmak böbrekleri korur.” denildi.
 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık