Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Bodrum Deve Güreşi Festivali Yapıldı

Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden yaklaşık 150 devenin katılımıyla gerçekleşen Geleneksel Bodrum Deve Güreşi Festivali’ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Bodrum Deve Güreşi Festivali Yapıldı

Bodrum Deve Güreşi Festivali, Kızılağaç Deve Güreşi Arenasında gerçekleştirildi. Yaklaşık 150 devenin mücadele ettiği festivali, binlerce vatandaş izledi. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un himayesinde gerçekleşen organizasyona; Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Kablı, Muğla Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Gümüş, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Orman,  Belediye Meclis Üyeleri ve Bodrumlu muhtarlar başta olmak üzere binlerce güreş sever vatandaş katıldı.

 Cumartesi günü de Bodrum’da Marina’ya kadar develerin katıldığı bir kortej yürüyüşle başlatılan bu yılki deve güreşi festivalinde yaptığı konuşmada, örf ve adetlere sahip çıktıklarını ifade eden Başkan Mehmet Kocadon “Bu güzel Bodrum gününde, şu muhteşem coşkuyla burada, sizlerle beraber olmaktan son derece gururluyum, mutluyum ve onurluyum. Evet, yıl 1989 ve ilk defa bir deve güreşi yapıyoruz. Üzerinden yıllar geçmiş. O günden beri hep sizlerle beraberim. Ve o günden beri örf ve adetlerimize, kültürümüze sizlerle sahip çıkarak bugün dünya barış topluluğu gibi bir Bodrum yarattık. Bu sizlerin destekleriyle gerçekleşti güzel insanlar. Bir toplumu ayakta tutan örf ve adetleriyle kültürüdür. Bugün burada örf ve adetlerimizle, kültürümüzle gelecek nesillerimize güzellikler aktarabilmenin mücadelesini hep beraber sizlerle birlikte yapıyoruz. Bu güzel ortamları hazırlayan değerli deveci kardeşlerimi, özellikle de emeği geçen komiteyi ve bugün bize burada, bu güzel atmosferi yaşatan siz değerli güreş severleri, değerli muhtarlarımı, sivil toplum örgütü kuruluşlarını ve tabi ki gönlü sevgiden geçen, birlik ve beraberlikten geçen ve beni yaratan siz güzel insanları sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Bu güzel güreşler, hepimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden yaklaşık 150 devenin yer aldığı etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis