Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

2019’UN İLK BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Belediye’nin 10 milyon TL’lik borçlanma isteği, oy çokluğu ile Kabul edildi Başkan Tokat, taşınmazların satışı ve işçi ve memur maaşları konusunnda açıklamalarda bulundu

2019’UN İLK BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI
  • 09 January 2019, Wednesday 11:04

Milas Belediye Meclisi’nin 2019 yılının ilk toplantısı, dün saat 14:00’de, Belediye Toplantı ve Evlendirme Salonu’”nda 22 asıl ve 3 ek gündem maddesiyle toplandı.

Her yılın başında olduğu gibi, belediye gelirlerinin ve mülklerinin, kamuya tahsisi Kabul edilirken, Meclis tatil ayı belirlemedi.

Bu yılki Belediye zabıta personelinin fazla mesai ücretleri, bakanlığın belirlediği 527 TL olarak belirlendi.

Başkan yardımcısının maaşı da %10 oranında artırılarak brut 8.250,00 TL olarak belirlendi.

Gündemin 6. Maddesi, belediye yönetiminin 10 milyon TL kredi alma talebi ile ilgiliydi. AKP Grubu adına konuşan Hürol Önder, 17 Ocak tarihinde pek çok arazinin satış ihalesi olduğunu, buradan ciddi gelir geleceğini, ayrıca bugünkü faiz oranları karşısında bu kredinin alınmasını doğru bulmadıklarını ve red oyu kullanacaklarını açıkladı. MHP Grubu adına konuşan Meclis Üyesi Mevlüt Kiriş de benzer gerekçelerle kredi alınmasına red oyu vereceklerini belirtti.

Bunun üzerine Başkan Tokat, 17 Ocak’ta satışa çıkarılacak taşınmazların, yeni biro lay olmadığını, bunların Haziran meclisinde aldıkları satış kararı gereği yapıldığını, bunların önemli bir kısmının daha once satışa çıkarılıp satılamayan, ya da satışı yapılmasına karşın parası ödenmeyen taşınmazlar olduğunu, bu arada bedel belirleme işlerinin de kendileri tarafından yapılmadığını, bunların bedellerinin, yasa gereği A sınıfı belge sahibi yetkili firmalar tarafından yapıldığını ve bu işlerin kısa sürede bitmediğini, bazılarının da ancak şimdiki satışa yetiştiğini belirtti. Başkan Tokat, “bu satıştan yeterli sonucu almayı yine beklemiyoruz, ama beklediğimiz satış miktarına ulaşırsak, biz de zaten kredi kullanmayı düşünmüyoruz. Ama yeterli satış olmazsa, 2019’a ait planlamalarımızı yaparken, 10 milyon kredi alma yetkisinin elimizde olması gerekiyor. Çünkü bankalar hemen kredi vermeye zaten yanaşmıyorlar. Bu işler oldukça uzun da sürebiliyor” dedi.

Başkan Tokat ayrıca, “biz planlamalarımızı yaparken, gelecek gelirlerimize göre yapıyoruz. Biliyorsunuz, büyükşehir yasasınca kırsal bölgelerimizden emlak vergisi almamız, hükümetin aldığı bir erteleme kararıyla ertelenmişti. Biz de bu ertelemeye göre yeniden planlarımızı yapmıştık. Ama şimdi biliyorsunuz, tekrar, üstelik 2021 sonuna kadar erteledi. Ve bizim kırsal nüfusumuz da çok kalabalık ve buralar da bizden hizmet bekliyor. Dolayısıyla yeni tedbir ve uygulamalara yönelmek zorundayız. Bu nedenle bu kredinin önümüzde hazır olması gerekiyor. Vatandaşlara hizmet götürebilir durumda olmak önemli. Ayrıca Milas Belediyesi, aldığı kredilerin ve borçların da taksitlerini aksatmadan ödemeye devam ediyor” dedi.

Yapılan oylamada, kredi talebi, CHP’li üyelerin oylarıyla, oy çokluğuyla Kabul edildi.

Daha sonra, Yerel Seçimlerin sonuna kadar görev yapacak olan Denetim ve Sosyal Yardım Komisyonları’nın seçimlerine geçildi.

Denetim Komisyonu, Halil Ilbıra, Gülşen Gökçe, Melih Arslangiray, Hürol Önder ve Mevlüt Kiriş’ten oluşurken, Yasaya göre bir başkan yardımcısı, Sosyal Yardım İşleri Müdürü ve bir çalışanıyla, 2 meclis üyesinden oluşan komisyonun, yine eskiden olduğu gibi Abdullah Ülgen ve Halil Kocabaşoğlu ile devam etmesine karar verildi.

Başkan Tokat, bu arada, sosyal medyada belediye personelinin maaşlarıyla ilgili olarak gerçek olmayan ve abartılarla verilen bir yanlış bilgi olduğunu belirterek, bu konuda açıklama yapmak istediğini belirtti. Belediyenin şu an itibariyle Belediye Memurlarına hiç bir borcu olmadığını belirten Başkan Tokat, işçilerin maaşlarının tamamen ödendiğini, sadece ikramiyelerinin ödenmemiş durumda olduğunu, taşeron işçilerin de bir aylık alacaklarının üçte ikisinin ödendiğini, üçte birinin de bu Cuma günü itibariyle ödenmiş olacağını belirtti. Belli zamanlarda kimi sıkıntıların yaşandığını ama bunların telafi edildiğini belirten Başkan Tokat, çalışanların maaşlarının ödenmesi noktasında ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirtti. Belediyenin çalışanlarına aylık 3 milyon TL civarında bir ödeme yapıldığını, talep ettikleri kredinin de zaten işçilerin 3 aylık maaşları düzeyinde bir para olduğunu da ekledi.

Daha sonra, Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması’nda ödenecek ödüllerin de geçen senenin rakamlarıyla aynı kalacağı belirtildi ve oy çokluğuyla Kabul edildi.

Bir başka gündem maddesi ise, Ekizköy’ün kömür istimlak sahasında olduğu için kamulaştırılması sonrası pek çok köylü vatandaşın çevre köylere yerleşmeyi düşündüğünü ve Belediyeye başvurarak, yasadaki tip projeden faydalanmak istediklerini belirten Başkan Tokat, bu konuda yasada kimi değişiklikler yapıldığını, vatandaşların taleplerinin nasıl karşılanabileceği konusunda İmar Komisyonunda konunun görüşülmesini tale petti ve Kabul edildi.

Daha sonra da, İmar Komisyonu’nun kendisine daha once sevkedilen vatandaş talepleriyle ilgili raporu okunarak, bazıları Kabul, bazıları da reddedilirken, bazıları için de komisyona ek sure verildi.

Ek gündem maddelerinin ilki, yol bozma ücretlerinin belirlenmesi idi. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi’nin (AYKOME) 2019 yılı içerisinde uygulayacağı ücretlerin Milas Belediyesi’nce de aynan benimsenmesi Kabul edildi.

Ayrıca İlan Reklam Vergisi’nin de, vatandaşların çeşitli dönemlerde yapılan ödemeleri kaçırmaması açısından, Çevre Temizlik Vergisi gibi Mayıs-Kasım aylarında alınması Kabul edildi.

Son olarak da Belediyede Sözleşmeli Personel olarak çalışan 1 adet avukat, 1 adet veteriner hekim ve 2 avukat için yeni ücretleri, eski ücretlerine %10 ilave ile Kabul edildi.

Tpolantı sonunda meclis üyesi Mevlüt Kiriş, Çamlıyurt mahallesindeki çocuk parkı ve çevre düzenlemesi için teşekkür ederken, 5 ay once üstü açılan tuvaletin tamamlanmadığını belirterek, bu konunun halledilmesini istedi. Ayrıca, Milas Belediyesi’nce yapılan Türbe İlemet yolu’nda yağışlar nedeniyle çökmeler olduğundan bunların tamirinin yapılmasını isteyen Kiriş, Büyükşehire ait olan dulmuş duraklarıyla ilgili de bazı sıkıntıları dile getirerek, bunlarla ilgilenilmesini istedi.

Başkan Tokat, istekleri not ettikten sonra, oturumu kapattı.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık