“Bu sorunun çözülmesi lazım!”

Oktay ÇAYIRLI -

“Bu sorunun çözülmesi lazım!”
  • 15 February 2017, Wednesday 6:36

İlçemizde, Ocak ayı içinde yağan yağmurların ardından yıkılan tarihi binanın bulunduğu alanda demir korkuluklarla alınan önlemler çevredeki yurttaşların tepkisine neden oldu … Konuyla ilgili olarak esnafın ve halkın şikayetlerini Milas Kaymakamı Eren Arslan’a ileten Milas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Celal Devrim, “Bölgede ikamet edenler ve esnaflar sahip çıkılmayan, tehlike arz eden binaların cezasını kendilerinin çektiğini ifade ediyor” dedi …

İlçemiz Hisarbaşı Mahallesi Tabakhane Caddesi’nde bulunan ve önceki yıllarda bir ölçüde yıkılan terkedilmiş tarihi binadan kalan bölüm de, 18 Ocak tarihinde büyük ölçüde yıkılmış, yıkılma anında bölgeden motorsikletiyle geçen bir Trafik Polisi son anda kurtulmuştu.

Olayın ardından Milas Belediyesi tarafından, yıkılan bina ve hemen yanında yeralan, tehlike arz eden diğer binanın etrafında demir korkuluklarla önlem alınmıştı.

Alınan bu önlemin, bölgede ikamet eden hemşehrilerimizi ve bölge esnafını mağdur ettiğini belirten Milas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Celal Devrim, bu durumu bir toplantı sırasında Milas Kaymakamı Eren Arslan’a iletti.

 

Vatandaş ve esnaf mağdur

İlçemizde bulunan ve sahip çıkılmayan tarihi binaların her açıdan çevresine zarar verdiğini dile getiren Başkan Devrim, “Geçtiğimiz aylarda yıkılan bir binanın etrafında Belediyemiz tarafından şu anda demir korkuluklarla önlem alınmış durumda. Bu bölgede şu anda yollar kapatılmış durumda. Alınan sözde önlem bölge esnafını zor durumda bırakıyor. Bölgede ikamet edenler ve esnaflar, sahip çıkılmayan ve tehlike arz eden binaların cezasını kendilerinin çektiğini ifade ediyor. Bu sorunun çözülmesi lazım. Sorunun çözümü bölgeyi demir parmaklıklarla çevirmekten geçmiyor. Bölge halkı ve esnaf mağdur durumda. Yıkılan binanın hemen yanında yeralan tarihi bina da yıkıldı yıkılacak. Bir an önce ne yapılacaksa yapılmalı” dedi.

 

Müze Müdürlüğü’nün

kararıyla yapılıyor!

Toplantıda yeralan Milas Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Mat, çalışmaların belediyenin inisiyatifinde olmadığını belirterek, “Bu tür alanlarda Belediye olarak kendi kararlarımızı alıp uygulama yetkimiz yok. Milas Müze Müdürlüğü yetkililerinin tavsiye ve kararlarıyla bu çalışma yapıldı. Bu tür çalışmalar zaten Müze Müdürlüğünün denetiminde yapılıyor” dedi.

 

Öncelik güvenlik

Milas Kaymakamı Eren Arslan ise, “Önceliğimiz güvenlik. Bu konuyu Muğla Anıtlar Kurulu’na yazdık. Cevabını bekliyoruz. Konuyla yakından ilgileniyorum” dedi.

 

Anahtarı olan geçiyor

Demir korkulukların bir bölümüne yapılan kapı ve kilit ise dikkat çeken detay oldu. Yıkılan binanın karşısındaki evde ikamet eden ve binanın yıkıldığı sırada evinde camın önünde oturan 66 yaşındaki Ayten Özkan, kilidin anahtarına sahip kişilerden birisi.

Tehlikeye karşı alınan önlemin sadece bu kadar olduğuna dikkat çeken Özkan ise, “o gün canımızı zor kurtardık. Bugün alınan önlem ortada. Bu böyle olur mu? Koyun muyuz biz?” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık