Bu yol kazalara davetiye çıkarıyor…

2018 - 2019 Eğitim-Öğretim Yılı’nda kapılarını açan, Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Endüstri Meslek Lisesi) ile Milas Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Kız Meslek Lisesi) binalarının bulunduğu kampuse giden yol, kazalara adeta davetiye çıkarıyor. Bir anda daralan yol, ‘oto korkuluk’ da denilen yol kenarındaki bariyerlerin olmaması, ve henüz yeni asfalt dökülmüş olmasına rağmen bazı bölümlerin çökmesi nedeniyle, öğrenci velilerini endişelendiriyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ise kendilerinin ve Milas Kaymakamlığının konuyla ilgili defalarca büyükşehir ve Milas Belediyesi’ne yazılı olarak müracaat ettiklerini ileri sürdü.

Bu yol kazalara davetiye çıkarıyor…

Servis araçları başta olmak üzere, özel araçlar ve kimi öğrencilerin motosiklet ile o yolu kullanarak okula ulaşmak isterken, tamamlanan eğitim kampusunun çevre düzenlemesi ve ulaşımı sağlayan yolun henüz tam anlamıyla tamamlanmamış olması, her iki okulda öğrencisi bulunan velileri endişelendiriyor.

Sanayi caddesinden ayrılan bölümden başlamak üzere okula varıncaya kadar yolun rampa olması, dönüşte ise sürekli iniş halindeki yolun, özellikle motosikletle okula gidip-gelen öğrenciler için tehlike oluşturduğu ileri sürülürken, öğrenci velileri, yolun bir an önce tamamlanması, olası bir kaza meydana gelmeden gerekli önlemlerin alınmasını istiyor.

Yağışlı havalarda yolun daha da tehlikeli bir hale geldiğini belirten öğrenci velileri, kış aylarında, özellikle sabah saatlerinde yoğun bir sis tabakası nedeniyle görüş mesafesinin düştüğünü, bunun da hem sürücüler, hem de yaya olarak okula giden öğrenciler açısından büyük bir tehlike oluşturduğuna dikkat çekiyorlar.

“Yolun üst tarafı dağlık, alt tarafı ise adeta uçurum… Olası bir tehlikede ne araçlar, ne de yaya halindeki öğrenciler için kaçacak güvenli bir nokta yok” diyen veliler, gerekli önlemlerin alınması için illaki bir olumsuzluğun meydana gelmesi, birilerinin canının yanması mı gerekiyor diye soruyor.

Her iki okulun da son derece modern ve her türlü teknik donanım düşünülerek eğitim-öğretime açıldığını belirten öğrenci velileri, önümüzdeki yıllarda birkaç okulun daha bölgede açılacağını, o zaman bu yolun kapasite olarak hepten yetersiz kalacağına da vurgu yapıyor.

Gazetemiz ile birlikte ilçemizdeki bir başka yayın organında konu ile ilgili çıkan bir habere, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden açıklama geldi. Milas Kaymakamı Eren Arslan ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak defalarca, Muğla Büyükşehir ve Milas Belediyesi’ne yazı yazılarak, gerekli önlemlerin alınması, yol durumunun iyileştirilmesini istediklerini ifade ettiler.

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık