Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Büyükşehir 60 yeni otobüsü hizmete aldı

​​​​​​​Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından alımı yapılan 60 yeni otobüsün tanıtım töreni yapıldı. Yeni Bodrum otogarında yapılan tanıtım töreninde konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Bodrum’a ulaşım yatırımlarının yanı sıra büyük altyapı yatırımları yaptıklarını, altyapıdan yararlanma oranını

Büyükşehir 60 yeni otobüsü hizmete aldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından araç filosuna kazandırılan 60 yeni otobüsün tanıtım töreni yapıldı. Tören 2019 yılında temeli atılarak 2021 yılında hizmete açılan Bodrum otogarında gerçekleştirildi. Tanıtım törenine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün yanı sıra, CHP Muğla İl Başkanı Hüseyin Erol, Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, CHP Milletvekili adayı Süreyya Öneş Derici, CHP Bodrum İlçe Başkanı Başar Bıyıklı, Muğla Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Arif Özer toplu taşıma esnafı temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

Aras, “Büyükşehir Belediyesi tarafından Bodrum’a Büyük Hizmetler Yapılıyor”

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 97 Milyon 800 Bin TL maliyetle alınan 60 yeni otobüsün tanıtım toplantısında konuşan Borum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Büyükşehir Belediyesi tarafından Bodrum’a birçok alanda çok önemli hizmetlerin yapıldığını söyledi. Aras, “Benim 4 yıl önce adaylık serüvenim bu otogarda başlamıştı. Bu tesise katkı koyan başta Büyükşehir Belediye Başkanım Dr. Osman Gürün ve ekibine teşekkür ederim. Bu otogar bize çok gerekliydi ve Büyükşehir olmasının ardından başkanım çok doğru bir hizmet noktasında otogarı hizmete sundu. Buna benzer birçok hizmeti Bodrum’umuzda görüyoruz. Çok büyük altyapı yatırımları yapılıyor. Çünkü Bodrum’un altyapısında büyük eksikler vardı ve hızlı nüfus artışına cevap veremedi. Şu an yapılan yatırımlarla altyapı nüfusu %92 oranında karşılıyor. Şimdi tüm atıksu arıtma tesisleri ve kanalizasyon hatları devreye girecek. 2023 yılı açılış yılı olacak. Bu güzel hizmetleri bizlere kazandıran başkanımıza tekrar teşekkür ederim” dedi.

Aras’ın ardından konuşan Muğla Milletvekili adayı Süreyya Öneş Derici ise “Bugün halk ve esnaftan yana hizmet anlayışını benimsemiş büyükşehir belediyemizin hizmetiyle birlikteyiz. Yerel yönetim anlayışımızla Büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz çok önemli faaliyetler yürütüyor. İktidar olduğumuz zaman bu belediyelerimiz vergilerin karşılığını alarak daha büyük ve daha iyi hizmetler yapacaklar” diye konuştu.

Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Muğla’nın verdiği vergilere oranla yeterli yatırımı alamadığını vurgulayarak Büyükşehir Belediyesi’nin hükümetten daha fazla yatırım yaptığını söyledi. Girgin, “Eğer bir ülkede vergilerden oluşan İlbank belediyeler için hazırladığı finansmanın %95’ini AKP’li belediyelere ayırıyorsa bu en büyük kötülüktür. Muğla 2022 yılında 12 Miyar 730 Milyon TL vergi vermiş. Bu vergilerin karşılığında sadece 1 Milyar 743 Milyon TL yatırım almış. Muğla büyükşehir Belediyesi 1 Milyar 763 Milyon TL yatırım yapmış. diye konuştu.

Gürün, “Bodrum’un Yıllar Süren Sorunlarını Ortadan Kaldırıyoruz”

Bodrum’un eksiklerini tek tek giderdiklerini vurgulayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, özellikle altyapı konusunda yaptıkları yatırımlarla kentin çok büyük bir eksiğini ortadan kaldırdıklarını söyledi. Gürün, “Şu anda hepimize hizmet veren çok güzel bir mekândayız.  Bodrum’da sadece otobüs sadece terminal değil yılların birikimi olan altyapı ve arıtma sorunlarını da ortadan kaldırıyoruz. Şu an yaptığımız yatırımlarla Bodrum’un %92’nin kanalizasyon ve arıtma sorununu ortadan kaldırdık. ÇED raporunun iptali nedeniyle %8’lik kısmı yapamadık. Ama onu da çözüme kavuşturacağız. Turgutreis’te Muğla’nın en büyük arıtma tesisini de yakında hizmete açıyoruz. Bodrum’un altyapı ile ilgili bir problemi kalmayacak” dedi.

“Yetkim Olsa Bodrum’da İmarı Tamamen Durdururum”

Bodrum’da bakanlıklar ve özelleştirme idaresi tarafından birçok yapıya izin verildiğini bunun Bodrum’un geleceği için büyük risk teşkil ettiğini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Bodrum’da imar ile ilgili hakkımız gasp edilmiş durumda. Bakanlıklar, özelleştirme dairesi gibi kurumlar kendilerine göre Bodrum’daki arazilerde imar uygulaması yapıyor. Bunun alt ve üstyapısı ne olacak? Bu planlamalara göre bütçe hazırlamamız gerekiyor. Elimizde yetki olsa Bodrum’da imarı tamamen durdururum. Bodrum’un nüfusu ne olacak kapasitesi nedir, Turizmin gelişmesi için neler yapabilir, altyapıyla ilgili yeni nüfusa hizmet verebilir mi gibi konularda araştırmalar yapılmalı. Ancak her türlü koy her türlü bölge imara açılıyor. Planlamanın tamamen dışında kalıyoruz. Bu tür uygulamaların yerel yönetimlerle birlikte yapılması gerektiğine inanıyoruz. Tanıtımını yaptığımız yeni otobüslerimiz Bodrumumuza ve Muğla’mıza hayırlı olsun. Modern araçlarla ulaşıma yeni bir soluk getiriyoruz. Muğla’mızda yaşayan hemşehrilerimiz hizmetin en iyisini hak ediyor.” diye konuştu.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis