Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Çanakkale Tır’ı yeniden Milas’ta…

Geçtiğimiz yıllarda “Çanakkale'yi Anadolu'da yaşatıyoruz” sloganı ile yola çıkan tır, ilçemize gelmiş ve Milaslılardan yoğun ilgi görmüştü. Tır, bir kez daha gelerek Atapark’ta konuşlandı ve Cuma gününe kadar burada kalacak. Ziyaretçiler, tarihimizin altın sayfası olarak adlandırılan 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin sembolik olarak anlatıldığı Tır’ı, ücretsiz olarak gezebilecekler.

Çanakkale Tır’ı yeniden Milas’ta…

Çanakkale'deki savaş alanlarından çıkan savaş malzemeleri ile müzeye bağışlanan yazılı ve görsel malzemelerden oluşan sergi ile bir kez daha ilçemize gelerek, Atapark’ta konuşlanan tır, 21 Aralık 2018 Cuma gününe kadar ilçemizde kalacak.

Çanakkale Savaşları'nın 100'ncü yılı olan 2015'te tüm Türkiye'yi dolaşan ve bu kapsamda ilçemize de gelen tır’da, savaş döneminden kalan kılıç, kama, askeri üniformalar, şehit ve gazi mektupları ve anılar, mermi kovanları, bombalar, silahlar ve Çanakkale savaşlarını anlatan jenerikli belgesel sunumları yer alıyor.

18 Mart 2010 tarihinde Çanakkale'de, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen Gezici Müze'nin, 5 yılda Türkiye'nin tüm il ve ilçelerini ziyaret etmesi planlanmıştı ve bu kapsamda ilçemize de geldiğinde ziyaretçi akınına uğramıştı. Tır’ın, bir önceki ziyaretinde, belediye meclis üyeleriyle birlikte gezici müzeyi inceleyen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; “Böylesine şanla ve şerefle dolu bir tarihi bulunan milletimizin yaptıklarını genç nesillere aktarmak herkesin görevidir” diyerek, sergilenen eserlerden çok etkilendiğini söylemişti.

 

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis