Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

“Çaresiz siyasi iktidar, vatandaşı dolandırıyor”

CHP’nin bu haftaki Salı toplantısında “Deprem” ve “İmar Barışı” konuları ön plana çıktı. Deprem konusunda, siyasi iktidar ve yandaş basının yalnızca Ekrem İmamoğlu’nu yalancı çıkarmakla uğraştığını söyleyen Tokat, çaresiz kalan devletin vatandaştan yine para toplamak için, belediyelerden “Yapı Kayıt” belgelerini geçersiz saymalarını istediğini ileri sürdü.

“Çaresiz siyasi iktidar, vatandaşı dolandırıyor”

Milas Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ilçe örgütünün gelenekselleşmiş Salı toplantısında önce İlçe Başkanı İlgin Göktepe gündeme ilişkin kısa bir açıklama yaparak, Gazeteci Nagehan Alçı hakkında, “ ‘Katil Devlet’ deyip suç işleyen, FETÖ’yle ilişkisi açıkça belli olan bu kadın hakkında niye bir şey yapılmıyor? Kocası gitti, bu niye gitmiyor?” diye konuştu. Ayrıca, geçtiğimiz günlerde İstanbul’da yaşanan 5.8 şiddetindeki depreme değinen Göktepe, sözü Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a bıraktı.

Muhammet Tokat, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına gönderme yaparak, şöyle konuştu:

“1999’dan yana 20 yılda ne yaptık? Bu milletten topladığınız deprem vergileri ne oldu? İstanbul’da yaşanan orta şiddette bir deprem. Buna rağmen tamamen kitlendik. İktidar ve yandaş basın, sadece Ekrem İmamoğlu’nu yalancı çıkarmaya odaklandı… Bütün uzmanlar, yakın zamanda İstanbul’un 7 şiddetinde bir depremle karşı karşıya olduğunu söylüyor. Niye toplanma alanları konuşulmuyor?  Gezi Parkı’nı savunanlardan Allah razı olsun. İstanbul’da sadece 77 toplanma alanı kalmış. Bizi ne kışla ne AVM kurtaracak?... İmamoğlu, çağrıldı -  çağrılmadı tartışması, ne kadar ciddiyetsiz bir devlet olduğumuzu gösteriyor. Koskoca bir kenti yöneten yerel bir yöneticiden söz ediyoruz. Bu konuda da en doğru, rasyonel yaklaşımı da İmamoğlu’ndan gördük.”

“Belediyelerden Yapı Kayıt Belgesi iptali isteniyor”

Ekonomi konusunda da değinen Tokat, iktidarın ancak zamlarla, devlet politikası olarak kabul edilemeyecek günübirlik, üretime dayanmayan uygulamalarla ekonomiyi yürütmeye çalıştıklarını dile getirdi.  “ ‘Bedelli askerlik’ kalıcı oldu. ‘İmar Barışı’ gibi bir saçmalıkla halkı karşı karşıya bıraktılar” diye konuşan Tokat, şunları söyledi:

“Şimdi belediyelere gönderdikleri yazılarla; bizim vatandaşa verdiğimiz ‘Yapı Kayıt belgeleri’ ni geçersiz sayıyorlar. ‘Bunlar uygun değil; gidip bakın, ölçüp biçin, bunları yıkın’ diyorlar. Vatandaşı dolandırıp, kendilerini ihbar etme durumunda bırakıyorlar. Bundan da belediyeleri sorumlu tutuyorlar. Bir devlet vatandaşı bu hale sokar mı? Ama, devlet çaresiz. Bundan sonra böyle para toplayacak… Bunun partisi martisi de kalmadı. Bu durumdan çıkış için umut yaratmak zorundayız. Tek umut yaratacak parti, bunun çaresi CHP’dir. İmamoğlu’ndan sonra halkta yeşeren umudu köreltmek istiyorlar.”

“Ekim Meclisi önemli”

Pazartesi 10.30’daki Belediye Meclis toplantısına herkesi çağıran Muhammet Tokat, Ekim ayı meclis toplantısının niye önemli olduğunu şu sözlerle açıkladı:

“Belediye’deki yeni kadrolar belirlenecek, oluşturulacak. 5 yıllık stratejik planımızın onaylandığı toplantı olacak. Stratejik planımızı, iç ve dış paydaşlarımız, muhtarlar, odalar, demokratik kitle örgütleri, halkımız ve belediye çalışanları ile, onların görüşlerini de alarak oluşturduk.”

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis