“Çevrecilerden önce biz karşı çıkarız”

TÜRK-İŞ Muğla İl Temsilcisi, TES-İŞ Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik yazılı açıklama yaparak, Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy Termik Santrallerinin Bacagazı Arıtma (Desülfürizasyon) filtrelerinin takılı olduğunu ve devreye alındıkları günden beri sürekli çalıştıklarını söyledi.

“Çevrecilerden önce biz karşı çıkarız”

TÜRK-İŞ Muğla İl Temsilcisi, TES-İŞ Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik; Yeniköy, Kemerköy ve Yatağan Termik Santralleri’nin tüm ünitelerinde Bacagazı Arıtma (Desülfürizasyon) filtrelerinin takılı olduğunu ve devreye alındıkları günden beri sürekli çalıştırıldığını söyledi.
Erçelik, “Bu tesisler çalışmazsa çevrecilerden önce en başta sendika olarak biz karşı çıkarız. Çünkü bizler ekmeğimizi bu santrallerden kazanıyoruz ve bu yörede yaşıyoruz. Bu üç Santralde 10 bine aşkın insan geçimini sağlıyor” dedi. 
TÜRK-İŞ Muğla İl Temsilcisi, TES-İŞ Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:
“Şubemiz faaliyet alanı içerisinde bulunan Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy Termik Santrallerinin tüm ünitelerinde Bacagazı Arıtma (Desülfürizasyon) filtreleri takılıdır ve devreye alındıkları günden beri sürekli çalışmaktadırlar.
Yatağan Termik Santralinin Bacagazı Arıtma tesislerinin temeli 1997 yılında Başbakan Mesut Yılmaz tarafından atılmıştı. Aynı yıl sırasıyla Yeniköy ve Kemerköy Santrallerinin de Bacagazı Arıtma tesislerinin temelleri atıldı. 2002 yılında Yatağan santralinde deneme ve test çalışmaları yapılarak filtreler devreye alınmaya başlandı.
30 Haziran 2007 tarihinde Yatağan Bacagazı Arıtma tesislerinin açılış töreni, AKP Hükümetinin Enerji Bakanı Hilmi Güler tarafından yapıldı. O gün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, ‘Bir Kangren Haline Gelen Yatağan'ın Adı Artık Kirlilikle Anılmayacak’, ‘Yatağan’da pırıl pırıl bir hava var’demişti.
Bugün aynı AKP hükümeti Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy Termik Santrallerini 13 termik santral listesine koymuştur.  Maalesef Yatağan üzerinde 23 yılda oluşan önyargı Arıtma sistemleri sürekli çalışsa bile bir türlü kırılmadı. Santralden yükselen su buharını hava kirliliği diye, veya başka santrallerin görüntülerinin altında ‘Yatağan zehirleniyor’ diye paylaşıp, Yatağan üzerinden algı oluşturmak isteyen bir kesim hala var.
Yatağan’da Bacagazı Arıtma filtreleri takılı ve devreye alındıkları günden beri de çalışıyorlar. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Sadece Yatağan değil, Yeniköy ve Kemerköy Termik Santrallerinde de Bacagazı filtreleri çalışıyor.
2014 yılı sonunda santraller özel sektöre devredildi. Devirden sonra da alan şirketler maliyetli olmasına rağmen bu tesisleri çalıştırdı, çalıştırmaya devam ediyorlar.
Bu tesisler çalışmazsa çevrecilerden önce en başta sendika olarak biz karşı çıkarız. Çünkü bizler ekmeğimizi bu santrallerden kazanıyoruz ve bu yörede yaşıyoruz. Bu üç Santralde 10 bine aşkın insan geçimini sağlıyor. 
TES-İŞ Yatağan Şubesi olarak bu Santrallerde çalışan 1800 üyemizi ve onların bakmakla yükümlü oldukları eş ve çocuklarının hakkını, hukukunu korumak zorundayız.
Yatağan Santrali 1994 yılında çevre mevzuatı nedeniyle Aydın İdari Mahkemesi kararıyla kapatıldığında neler yaşadıklarımızı biz biliyoruz. Umarım ülkeyi yönetenler bir daha aynı hataya düşmezler. Saygılarımla.”

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık