CHP'de iki aday adaylığını açıkladı

17 Aralık’ta yapılacak CHP Milas İlçe Başkanlığı kongresinde, yönetim için iki aday çıktı. Aslında her iki aday da adaylıklarını, bir gün önce sosyal medya aracılığı ile duyurmuşlardı.

CHP'de iki aday adaylığını açıkladı

Bugün saat 12:30’da, Arastapark’taki CHP İlçe binasının önü tıklım tıklımdı. İlk açıklama mevcut İlçe Başkanı İlgin Göktepe tarafından yapılacaktı. Açıklama öncesi, ikinci aday İbrahim Özfen ve ekibi de parti binasına geldiler. 
İlgin Göktepe saat 13:00’de mikrofona geldi ve adaylığını açıkladı. 
İlgin Göktepe meydanı dolduran partililere hoşgeldiniz dedikten sonra, konuşmasında şunları söyledi:
“Geçtiğimiz dönemde ilçe başkan yardımcısı olarak almış olduğum görevi, 2 ilçe başkanımızın emanetiyle Cumhuriyet Halk Partisi Milas İlçe Başkanı olarak yaklaşık 1 senedir gururla sürdürmekteyim. İlçe Başkanı olmamla birlikte yönetim kurulundaki fedakar arkadaşlarımla, kadın kollarımızla, gençlik kollarımızla ve en değerlisi siz partili yol arkadaşlarımla birlikte zorlu bir süreci başarıyla tamamladık. Bu zorlu süreçte partimizi demokratik bir çizgide tutmanın çok faydalı olduğu inancındayım. 
Üye bazında yapmış olduğumuz önseçim, tüm partililerimizin parti aidiyetini artırmış, aynı zamanda tüm seçilmişlerimize demokratik ve meşru bir zemin yaratmıştır. Bu da örgütümüzü mücadeleye bağlamış, daha kalabalık ve nitelikli örgüt yapısıyla seçime gitmemizi sağlamıştır. 
Yerel yönetim seçimlerinde karşımızda bakanlar, sermayedarlar, büyük bütçeli seçim kampanyaları ve devletin tüm imkânlarının emrindeki bir rakiple yarıştık. 
Bunlar beklediğimiz şeylerdi tabi ki. Ama bizi en derinden yaralayan, yoldaş bildiklerimizin Cumhuriyet mücadelesini bir kenara bırakıp kişisel çıkarlarının peşinden gitmesi olmuştur. Ancak bu mücadelenin köklerini Kuvay-ı Milliye’den aldığını ve Milas’ın asla ranta ve gericiliğe teslim olmayacağını bir daha örgütümüz ve gönüldaşlarımızla birlikte kanıtladık. Başta partimizin bayrağını Milas’ta bir kez daha dalgalandırdığı için, dürüst ve onurlu Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a yürekten teşekkür ediyorum.
En büyük teşekkürümü de örgütüme, yönetimime, kadınlarımıza ve gençlerimize ediyorum. 
Söylemeden geçemeyeceğim; Bir de menfaat değirmenlerinin çarklarında sağa sola savrulurken ortalıkta görünmeyenlere bir sitem etmek geliyor insanın içinden.
Zorlu bir süreci hep birlikte atlattık ancak önümüzde zorlu süreçler var. Bizler içimizdeki mücadele inancıyla bu sürecin de üstesinden geleceğimizi biliyoruz. Bu gücü de kendimizde buluyoruz. İçimizdeki bu inançla artık seçilmiş bir ilçe başkanı olmak umuduyla daha genç, daha dinamik ve daha üretken arkadaşlarımızla birlikte bu göreve yeniden aday oluyoruz. Çağa uyum sağlamış bir yönetim anlayışı ile ötekileştirmeyen, birleştirici bir tutumla, halkçı, demokratik ve katılımcı bir dönem geçirmeyi umut ediyoruz. 
CHP Milas Örgütü, güçlü bir örgüttür. Bu örgüt daha iyi fiziksel koşullara sahip bir ilçe binası hak etmektedir. Bunu gerçekleştirmek, yeni ilçe binasına kavuşmak için çalışmaktayız ve bunu dönem içerisinde hep birlikte başaracağız. Buraya gelerek bana ve ekibime destek olan tüm dostlarıma teşekkür ediyorum. 17 Aralık’ta yapılacak olan ilçe kongremizin partimize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. 
Sözlerimizi bize İstanbul’u getiren genç liderimizin sözleriyle sonlandırmak istiyorum. ‘Yolumuz uzun, heyecanımız yüksek, gençliğimiz var.”
İlgin Göktepe, daha sonra, “değerli yol arkadaşlarım, İlçe Başkanlığı’ndaki rakibim, ağabeyim İbrahim Özfen ve ekibi de burada. Seçim sonucunda kim kazanırsa kazansın, biz hep birlikte olacağız. İbrahim Özfen abimi ekibiyle birlikte buraya davet ediyorum” dedi. İbrahim Özfen ve arkadaşları da gelince, once İlçe Başkanı İlgin Göktepe ve İbrahim Özfen, ellerini birleştirerek partilileri selamladılar. Daha sonra, aralarına CHP’li Belediye Başkanı Muhammet Tokat da girdi ve üçü el ele partilileri selamlarken, partililerin coşkusu zirveye çıktı. 

İlgin Göktepe’nin adaylığını açıklaması sonrasında, daha once planlandığı gibi saat 15:30’da da İbrahim Özfen, CHP İlçe Binası önünde toplanan partililere hitap ederek, 17 Aralık’taki ilçe kongresinde ilçe başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Özfen’in açıklamasına ilçe başkanı İlgin Göktepe ve Belediye Başkanı Muhammet Tokat da katıldı.
“Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, Atatürk İlke ve Devrimlerinin yılmaz bekçileri, Kurtuluş savaşının Kalpaklı Kuvayı Milliyecileri Cumhuriyet Halk Partililer, merhaba” diyerek söze başlayan İbrahim Özfen, şunları söyledi:
“Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilkelerini ve evrensel değerlerini özümsemiş  bir partili olarak, Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, Altıok felsefesi ve parti politikalarımızın belirlediği hedefler doğrultusunda verimli çalışmalar yaparak güzel Milas’ımızın çağdaş insanlarına hizmet etmek temel ilkemizdir.
Bugün Ülkemizde;
- Milyonlarca insanımız açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşamakta…
- Kızlarımız oğullarımız eğitimsiz, sağlıksız, işsiz ve geleceksiz bırakılmakta…
-Eğitim ve öğretim içerik olarak  gericileştirilip, yozlaştırılarak laik,bilimsel,çağdaş olmaktan çıkarılmakta…
- En temel demokratik hak ve özgürlüklerinin ayaklar altına alındığı, hak taleplerini haykırmak isteyenlerin coplanıp, gazlanıp, tutuklanmaktadır…
-Ülke varlıklarının gerici ve dinci vakıflara aktarıldığı, deli dumrul örneği gibi geçenden ve geçmeyenden ücret alınan köprü ve oto yollar aracılığıyla hazine kaynakları yandaş müteahhitlere ve yabancılara aktarılmakta. 
-Kadınlarımızı sokak ortasında öldürenler, çocuk bedenleri kirletenler iyi hal indirimi adı altında serbest bırakılmakta
-Şehir hastaneleri adı altında devlet hastaneleri kapatılarak halkın sağlığıyla oynanmakta, sağlık ucuz ve erişilebilir olmaktan çıkarılmakta
- Ve…daha birçok konuda geleceğimiz karartılmaktadır…
Bu tablo; AKP’nin ,ülkemize ve halkımıza verdiği zararın kısa bilançosudur 
Bugün ülkemizin ‘ufkun ötesini gören siyasetçilere’ ihtiyacı vardır..Emperyalizmin ülkemiz üzerindeki egemenlik kurma ve sömürü düzenini yerleştirme arzusunun farkında olmalıyız. Emperyal oyunlar karşısında tüm partililerimizin birleşmesi, Ulusal bağımsızlık ilkemiz  ile AKP diktatörlüğüne  dur denmesi gerektiği inancındayım.
Bugün her bir üyemizle BİR ARAYA gelerek;yüzümüze gülerek ekmeğimizi çalanlara ve gözümüzün içine bakarak, ‘yalanlardan yalan beğen!’ diyenlere karşı, ne Cumhuriyetten, ne demokrasiden ,ne özgürlükten, ne laik-sosyal hukuk devleti ilkesinden, ülkemizi savunmaktan ne de Anayasal rejime bağlılık ve sadakatten vazgeçmeyeceğimizi göstermek durumundayız…
Yapacak işi, söyleyecek sözü, yürüyecek yolu olan gençler, hadi, durmayın, yola çıkıyoruz... Gelin yoldaşımız olun, gelin yokuşları aşalım, kalbimiz ve partimiz siz değerli gençlerimize ardına kadar açık.
Gelin özlediğiniz geleceği, hedeflediğiniz ülküleri, istediğiniz kardeşliği ve beraberliği el birliği ile gerçekleştirelim.
Örgütsel dayanışmamızla, sol kültürümüzün gereği olan demokratik haklarımıza sahip çıkmak, en başta parti içi demokrasiyi yaşama geçirmek ve birlik - beraberlik içerisinde Cumhuriyet Halk Partili olmanın gururunu hep beraber yaşamak hepimizin en büyük arzusudur.
Sevgili arkadaşlarım, partimizin önceden gelen inancını ve omurgasını bozmadan, daha da zenginleşmesini sağlayarak, siyasi üretimini çok daha genişleterek,parti içi işleyiş ve demokrasi taleplerini büyüterek hizmet etmek,genel ilkemiz olacaktır. Cumhuriyet Halk Partisini evi bilen, ocağı sayan herkesi sevgiyle kucaklayacağız.Bütün üyelerimizin eşit görev alma,sorumluluk üstlenme konusundaki hassasiyetimizi ortaya koymak adına,önseçim ve seçimli demokrasiyi,eğer bizlere görev verirseniz,hizmet süremiz  boyunca cesaretle savunacağız…
Önümüzdeki süreçte ,iktidarın yanlışlarına, tehditlerine,kuşatmalarına karşı durarak;partime, dolayısıyla ülkeme ve insanlığa hizmet etmek için
Milas İlçe Başkan Adayı olduğumu belirtiyor hepinizi saygıyla selamlıyorum…”
Konuşma sonrasında her iki ilçe başkanı adayı ve Belediye Başkanı Tokat, birlikte partilileri selamladılar.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık