CHP İl Başkanı’ndan Sert Açıklama

“MİLLETİ AĞLARKEN GÜLENDEN VE ŞEHİT CENAZESİNDE ELİNİ CEBİNDEN ÇIKARMAYANDAN HAYIR GELMEZ”

CHP İl Başkanı’ndan Sert Açıklama

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu Türkiye’yi derinden üzen İdlib şehitlerinden sonra AKP ve ortağı MHP’nin tavırlarına sert tepki gösterdi. “Milleti ağlarken gülenden ve şehit cenazesinde elini cebinden çıkarmayandan hayır gelmez” diyen CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, Türkiye’nin sınırlarında yaşananlarla zor bir dönemden geçtiklerini, AKP ve MHP’nin ise bu birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulan günlerde ayrılık tohumları ektiğini söyledi. Zeybekoğlu; “Suriye sınırında İdlib’de devam eden operasyonlarda ne yazık ki hepimizi derinden üzen 36 şehit haberi gelmiş tüm ülke olarak yüreğimiz yanmıştır. 36 evladımızı daha uğurlamadan, şehitlerimizin acısını yaşayamadan ne yazık ki ülkeyi yöneten AKP’nin Genel Başkanı milletvekilleriyle buluştuğu toplantıda esprileriyle salondakileri güldürmüş ve her zamanki partimize yüklenmiştir. Parti mitinglerinde askeri bilgileri paylaşan, şehitlerimizi “birkaç” kelimesi ile özdeşleştiren AKP’nin Genel Başkanı’nın bu tavırları vicdanları yaralamıştır. 36 şehidimiz için Milli Yas ilan edilmemesi, TBMM’nin acil toplantıya çağrılmaması ise tam anlamıyla fiyaskodur. 
“Yurtta Barış Dünya’da Barış” 
İdlib şehidimizin cenazesinde ise AKP’nin ortağı MHP’nin Genel Başkanı kendisine uzatılan eli sıkmamış, şehidin cenazesinde elleri cebinde durmayı tercih etmiştir. Bizim örfümüzde, adetimizde uzatılan ele karşılık verilir. Şehit cenazesinde kendisine uzatılan el Türkiye’nin ana muhalefet partisinin, bu ülkede hak, hukuk, adalet diye yürüyen, demokrasi için cesaretle mücadele eden ve tüm yolsuzlukların üstüne korkusuzca giden dürüst siyasetin elidir. Oysa gün birlik olma günü, acıları paylaşma günüdür. Birlik, beraberlik ve en önemlisi barışla bu günleri geride bırakabiliriz. Bizler “Yurtta Barış Dünya’da Barış” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün evlatları, gerektiğinde de askerleriyiz. Genel Başkanı’mız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP iktidarında “Şehitler tepesi boş kalacak” sözü de Atatürk’ün “Yurtta Barış Dünya’da Barış” sözünün benimsenmesi anlamına gelmektedir. Zaten Şehitler Tepesi boş değildir.

 Bu ülkenin her karış toprağında şehitlerimizin kanı ve adı vardır. Ama CHP iktidarında sınırlarımızda savaş olmayacak, barış güvercinleri umuda uçacak, çocuklar sıcak yuvalarından göç etmek zorunda kalmayacak, analar ağlamayacak.” dedi. 
AKP ve ortağı MHP’nin siyaset kokan hareketlerinin nedenini gayet iyi bildiklerini söyleyen CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu anketlerde yıkım yaşayan bu iki partiyi milletin birlik ve beraberliğini bozan açıklama ve hareketlerden uzak durmaya davet etti. Zeybekoğlu; “AKP ülkeyi yönetmeye başladığı dönemden bugüne hep kutuplaştırma, ötekileştirme siyasetini benimsedi. Ortağı MHP ise bir dönem yerden yere vurduğu AKP’nin güdümünde siyaset üretmeye başladı. İki partinin ortak kuyruk acısı yerel seçimlerden başlayan mağlubiyetin, halktan kopmanın devam etmesidir. 36 şehidimiz toprağa verilmeden milletvekilleri toplantısında espriler yaparak gülebilen, şehidimizin cenazesinde elleri cebinde bekleyenlerden ne yazık ki bu millete hayır gelmez.” dedi. 

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık