CHP Milas İlçe Başkanı Çetinkaya’dan da açıklama geldi

2021 yılında kiralanan Toprak Mahsulleri Ofisi’nin 2 Nisan tarihinde sahibinden.com alışveriş sitesinden satışa sunulmasının ardından ilçemizde bulunan siyasi partilerden konu ile ilgili sert açıklamalar gelmeye devam ediyor. CHP Milas İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya yaptığı açıklamada “Toprak Mahsulleri Ofisi’nin şimdi kimlere peşkeş çekileceğini merakla bekliyoruz” dedi.

CHP Milas İlçe Başkanı Çetinkaya’dan da açıklama geldi

Milas Toprak Mahsulleri Ofisi'ne ait 17 dönümlük arazi ve tesis 19 yıllığına AK Parti Milas İlçe Yönetim Kurulu Üyesi – Milas Belediyesi Meclis Üyesi Bülent Mutlu’ya kiraya verilmişti.

Üreticilerin ve Milaslıların tepkisine neden kiralama işleminin ardından AK Parti Milas İlçe Başkanı Emin Çelik düzenlediği toplantıda açıklamalarda bulunarak, AK Parti Milas İlçe Yönetim Kurulu üyesi müteahhit Bülent Mutlu’nun, o ihaleye ‘kendi temsilcileri’ olarak girdiğini belirterek, burada bir yem fabrikası yapmak amacıyla yola çıktıklarını ve uzun bir sure, bölgedeki hayvan yetiştiricileri ve çiftçilere hizmet edecek böyle bir tesis için, Tarım Bakanlığı, İl Tarım Müdürlüğü ile birlikte çalıştıklarını, ihale öncesi buraya pek çok uzmanın gelerek incelemeler yaptığını ve bölgedeki hayvan sayısı, ekilen tarım alanı, ekilmeyen atıl durumdaki tarım alanlarıyla ilgili verilerin toplandığını ifade etmişti.

Aradan geçen yaklaşık 2 yılın ardından TMO geçtiğimiz günlerde sahibinden.com alışveriş sitesi üzerinden Bülent Mutlu tarafından 28 milyon 500 bin liraya satışa çıkarıldı.

İşyeri olarak satışa çıkarılan alanla ilgili ilk açıklama İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Gürsel İnce’den gelmişti.

ÇİFTÇİLERİMİZE VE ÜRETİCİLERİMİZE İHANETTİR

Bir açıklama ise CHP Milas İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya’dan geldi.

Açıklamasında kiralama işlemi sürecinde attıkları adımları hatırlatan Çetinkaya, satış ile ilgili sürecinde takipçisi olacaklarını ifade etti. Çetinkaya tarafından yapılan açıklamada şöyle:

“Milas Toprak Mahsulleri Ofisi internet sitesi olan sahibinden.  com da satışa sunuldu.

Cumhuriyet Halk Partisi Milas ilçe Başkanlığı olarak 2021 yılının Ekim ayında kiralanması üzerine yaptığımız basın açıklamamızın üzerinden iki yıl bile geçmeden satışa çıkarılması çiftçilerimize ve üreticilerimize ihanettir.

AKP Milas ilçe yöneticisine kiralanarak peşkeş çekilmeye çalışılan ve Milletvekilimiz Suat Özcan, Belediye Başkanımız Muhammet Tokat, o dönemde ki Ziraat Odası Başkanımız İsmail Atıcı ve Çiftçilerimizin büyük tepkisinden sonra özelleştirilmesi durdurulan Toprak Mahsulleri Ofisinin şimdi kimlere peşkeş çekileceğini merakla bekliyoruz…

KİMLERE HİZMET ETMEKTEDİR

Ama; şunu da bilmelerini istiyoruz ki; çiftçilerimiz ve üreticilerimizin can damarı olan 1938’den bu yana hizmet veren bu kurumu satılığa çıkaranlardan da hesap sormak boynumuzun borcudur.

Sözde AKP Milas ilçe Başkanı; kiralama söz konusu olduğu zaman “ Bülent Mutlu, kurtuluş reçetesi için kefen giymiştir” diyerek herkesin aklıyla alay etmiş, yaptıklarını meşrulaştırmaya çalışmıştır.

Şimdi soruyoruz; AKP Milas İlçe Başkanı, Milas’ta yaşayan çiftçilerimizin ve üreticilerimizin nefesini keserek ve onları zor durumda bırakarak kimlere hizmet etmektedir.

RANT POLİTİKALARI HALİNE GETİREN

Sayın AK Parti Milas İlçe Başkanı yaşadığı ve geçimini sürdürdüğü bu topraklara olan borcunu, köylünün ve çiftçinin can suyu olan Milas TMO’nun satışıyla ilgili nasıl bir açıklama yapacağını merakla bekliyoruz. Bizler Türkiye Cumhuriyeti’nin yılmaz savunucuları olarak söz veriyoruz… Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “ Türkiye’nin gerçek sahibi ve efendisi, gerçek üretici olan köylüdür” sözünü rehber alarak alın teriyle toprağını işleyen, üreten hiçbir insanımızı 21 yıldır Tarım Politikalarını Rant Politikaları haline getiren AKP iktidarından sandıkta hesap soracak ve üreticimizin sesi ve nefesi olan TMO’yu gerçek sahiplerine vereceğiz… Bu konunun yakın takipçisi olup, ayrıntılı açıklamamızı ilerleyen günlerde yapacağız. Tüm Kamuoyuna Saygılarımızla…”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık