Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

CHP Milas Örgütü’nden Gezi Parkı kararlarına tepki

Cumhuriyet Halk Partisi Milas İlçe Başkanlığı, Gezi Parkı davasındaki kararlarda müebbet ve 18’er yıl hapis cezalarına tepki gösterdi. CHP Teşkilatı adına açıklamayı yapan İlçe Başkanı Av. Tüze Çetinkaya, mahkemede 1 hakimin karşı oy kullanmasıyla ilgili, “Etmiş olduğu yemine sadık kalan hakim meslektaşımızı kutluyoruz.” dedi.

CHP Milas Örgütü’nden Gezi Parkı kararlarına tepki
  • 27 April 2022, Wednesday 15:03

CHP İlçe Örgütü, Gezi Parkı davasında çıkan kararlara tepki gösteren bir açıklama yaptı. Açıklamayı CHP’liler adına İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya yaptı. Çetinkaya, “Bilindiği üzere gezi davası sonuçlandı. Ve verilen karar; ülke tarihine kara bir leke olarak geçti. Bir ülke de hukuk yok ise adalet kavramı sadece bir sözcükten ibaret kalmış ve halkın yargı bağımsızlığına inancı kalmamış ise o ülkede haktan, hukuktan, özgürlükten ve insanca yaşama hakkından bahsedilemez. Yargı AKP genel başkanının talimatı doğrultusunda hareket edip onu mutlu etmek için; halkamıza hüküm giydirmiştir. Yıl 2013, takvimler 1 Haziran sabahını gösterirken üç beş ağaç ile başlayan ve o alandaki mevcut yeşil alanı korumak için başlayan direniş, daha sonra milyonları içine aldı. demokrasiye özgürlüğe, adalete susamış her kesimden her yaştan insanın kardeşçe ve karşılıksız sevgiye dönüşen birlikteliğe bir direnişe imza attırdı. Ve ismi ‘Gezi’ oldu.” dedi.

Çetinkaya, “Gezi direnişi; haksızlığa, hukuksuzluğa, keyfi uygulamalara baskı rejimine, kişilere hizmet eden anlayışa karşı dimdik duran demokratik bir eylemdir. Şunu kimse unutmasın ki adalet bir gün herkese lazım olacaktır. Gezi davası ile ilgili verilen karar, ülkede adalet sisteminin çöktüğünün en açık göstergesidir. 17 sanıklı davada Osman Kavala' ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmiş diğer sanıklara ise 18 'er yıl hapis cezası verilmiştir. bu karar oy çokluğu ile alınmış olup bir üye hakim ise karşı oy kullanarak tüm sanıkların beraatları yönünde görüş belirtmiştir. İşte haksızlığa, hukuksuz uygulamalara karşı sadece mesleğini onuru ve şerefi ile yapan hakim olurken, etmiş olduğu yemine sadık kalan hakim meslektaşımızı kutluyoruz. Kaldı ki gezi parkı eylemlerinde birçok vatandaşımız hayatını kaybetti. Ve çoğu faili meçhul olarak dava bile açılmazken açılan davalarda verilen kararlar vicdanları sarstı. Kurgulanmış bir mahkeme ile verilen haksız hukuka aykırı cezalara karşı her zaman dimdik ayakta durup, kanunlar çerçevesinde elimizden gelen tüm mücadeleyi göstereceğiz. Hem bir avukat hem de bir ilçe başkanı olarak haksızlığa hukuksuzluğa karşı her zaman mücadelemizi sürdüreceğiz. İktidarın hiç bir yıldırma politikası ve baskıcı rejiminden korkmuyoruz. Halkımıza hüküm giydirilmesine asla izin vermeyeceğiz. Çünkü Gezi umuttur, Gezi vicdandır, Gezi çocuklarımızın geleceğidir, Gezi karanlığa mahkum edilen bir ülkenin aydınlık hareketidir. Tüm halkımıza söz veriyoruz. Az kaldı, bu zulme son verip adaleti yeniden tesis edeceğiz.” diye konuştu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis