CHP Milletvekili Mürsel Alban: "SAYIN CUMHURBAŞKANI VİCDANIN SIZLAMIYOR MU?"

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, günlerdir süren Dalaman-Göcek arası orman yangınını Meclis gündemine taşıdı.

CHP Milletvekili Mürsel Alban:

Milletvekili Alban, gece uçabilecek yangın söndürme uçaklarının bulunmaması nedeniyle, yangın söndürme çalışmalarının aksamasını eleştirdi. Alban, “Cumhurbaşkanı’nın ve kabinesinin kullanımına özel onlarca uçak bulunurken, binlerce canlının yandığı orman yangınlarına gece müdahale edecek yangın söndürme uçaklarının bulunmaması, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin acizliğini bir kez daha ortaya koymuştur” dedi. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a “Türkiye’de özellikle yaz aylarında, ormanlık alanlarda sıklıkla yangın çıktığı bilinmekte iken, bu yangınlara gece de müdahale edebilecek yangın söndürme uçakları neden bulunmamaktadır” diye soran Alban, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek, “Emrinizde bu kadar uçak var. Fakat ülkede, orman yangılarını gece söndürecek uçak yok. Binlerce canlı türü bu ormanlarda yandı. Kendi uçaklarınıza binerken vicdanınız hiç mi sızlamıyor?” dedi.

ALEVLER GECE YAYILDI

“Gündüz, karadan ve havadan söndürme çalışmaları yapılmasına rağmen, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın elinde, gece uçuş özelliğine sahip yangın söndürme uçakları bulunmadığı için geceleri sadece karadan yapılan çalışmalarla yetinilmiştir” diyen Alban, yangının gece saatlerinde yayılarak, Dalaman ilçe sınırlarından Fethiye’dekiormanlık alanlara sıçradığını kaydetti.

Alban, soru önergesinde şu sorulara yer verdi:

 

Katar Emiri’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hediye ettiği açıklanan ve değeri 500 milyon dolar olarak belirtilen uçakla birlikte Cumhurbaşkanı’nın kullanımında kaç uçak vardır?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde yer alan bakanların kullanımında kaç uçak vardır?

Türkiye’de özellikle yaz aylarında, ormanlık alanlarda sıklıkla yangın çıktığı bilinmekte iken, bu yangınlara gece de müdahale edebilecek yangın söndürme uçakları neden bulunmamaktadır?

Cumhurbaşkanı ve Bakanların kullanımında, çok özellikli ve donanımlı onlarca uçak bulunmasına rağmen, ülkemizdeki orman yangınlarına gece müdahale edebilecek yangın söndürme uçaklarının bulunmamasını nasıl izah ediyorsunuz?

Yukarıda konu edilen yangının söndürme çalışmalarında kaç adet yangın söndürme uçağı kullanılmıştır? Bunların teknik özellikleri nedir?

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık