LGS tercihleri masaya yatırıldı

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından dün mesai bitiminde sona eren LGS tercihleri, Sakarya Ortaokulu Toplantı Salonu’nda, ilçemiz genelindeki ortaokul müdürleriyle ele alınarak değerlendirildi. Toplantıya, Muğla İl Milli Eğitim Şube Müdürlerinden İbrahim Gök de katıldı.

LGS tercihleri masaya yatırıldı

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal tarafından yönetilen toplantıda, geride bıraktığımız eğitim-öğretim yılı sonunda ortaokuldan mezun olarak lisede okuma hakkını girdiği LGS Sınavı ile elde eden öğrencilerin tercihleri ele alındı.

LGS Sınav sonuçlarına göre tercih yapması gereken öğrencilerin yüzde 90’ı tercih yaparken, geriye kalan yüzde 10’luk dilimin neden tercih yapmadığı okul müdürleriyle konuşuldu. İl Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Gök; “Değerli müdürlerim. Hepinizin de bildiği gibi bu sene Muğla, LGS’de Türkiye birincisi oldu. Bu hepimiz için gurur kaynağı ve bu başarıda tüm milli eğitim camiasının emeği var.

Başarıyla birlikte bakanlık nezdinde tüm gözler de doğal olarak Muğla’ya çevrildi. Dolayısıyla sizden isteğimiz, yarın akşam mesai bitimine kadar öğrencilerimiz tercihlerini yapmak durumundalar. Aksi takdirde gidebilecekleri tek okul, açık lise olacaktır. İl ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğrencilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamasını istemiyoruz. Gerekirse şu ana kadar tercih yapmayan öğrencilerin evlerine giderek, ailesi ve kendisiyle görüşerek ve tercih yapmasını sağlamanızdır. En azından yapılan görüşme olumsuz da olsa bir rapor halinde bize iletmeniz gerekmektedir” derken, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal da toplantıda yaptığı konuşmada, akademik başarının bu sene geçen yıllara göre artış kaydettiğini ancak bunun yetersiz olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Öncelikle başta idarecilerimiz olmak üzere tüm öğretmenlerimle gurur duyuyor ve teşekkür ediyorum. Geldiğimiz nokta küçümsenmeyecek kadar önemli ancak yeterli değil. Eğitim çıtasını daha da yukarılara taşımak zorundayız. Bunu da hep birlikte yapacağız. Artık bu ilçeden hem LGS, hem de ÖSS’de Türkiye birincileri çıkmalı. Sanat ve sportif etkinliklerde başarılıyız ancak o başarıyı akademik olarak da yakalamalıyız. Bu nedenle önümüzdeki eğitim-öğretim yılına daha hazırlıklı olmak, öğrencilerimize daha fazla yararlı olmakla sorumluyuz. Hiçbir şey için geç değildir.”

Yapılan açıklamaların ardından İl Şube Müdürü İbrahim Gök, toplantıya katılan ortaokul müdürlerine, kendi okullarıyla ilgili sorular yöneltti ve özellikle LGS sınav sonucuna göre öğrencilerin hangi okulları tercih ettikleri konusunda bilgi aldı.

 

 

   

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık