Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu; İKTİDAR EKONOMİDE HALKIN PARASIYLA KUMAR OYNUYOR…

Türkiye Cumhuriyeti ekonomisinin hiçbir dönemde bu kadar değişken, bu kadar kırılgan bir hale gelmediğini söyleyen CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu dövizdeki dalgalanmaların, yeni açıklanan, aslında bir nevi örtülü faiz olan uygulamanın AKP’nin son çırpınışları olduğunu belirtti ve derhal seçim sandığının gelmesi gerektiğini söyledi.

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu; İKTİDAR EKONOMİDE HALKIN PARASIYLA KUMAR OYNUYOR…
  • 24 December 2021, Friday 12:36

Zeybekoğlu; “Geçmediğimiz köprüden sonra, dolar kurunun garantisini de sade vatandaş ödeyecek”
CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu; “Ülkemizi 20 yıldır yöneten ve tüm kurumları işlevsiz hale getiren AKP iktidarı, Merkez Bankası’na müdahaleleri ile, bir gece yarısı ansızın yaptıkları görev değişiklikleri ile, istikrarsız politikaları ile, Şubat’ta 7 lira olan dolar kurunu, 18 liralara kadar çıkartırken, diğer yandan merkez bankasının zaten ekside olan rezervleri, dövize bilinçsizce yapılan  müdahaleler  ile iyice eritildi. Tabi burada bir gün öncesinden merkez bankasının bir puan faiz indireceğini bilen, mikrofonlara açıklayan Hazine Bakanı’nın kardeşini, döviz fırsatçılarını, vurgunculara da değinmeden geçmemeliyiz. Ülkeyi, ekonomiyi arka bahçeleri gibi gören iktidar ve yandaşları bu süreçte vatandaşlarımızın sırtına büyük bir yük yükleyerek ülkemizin borcunu katlarken, kendileri de zenginliklerine zenginlik katmaya devam ettiler.
AKP iktidarı'nın   “Kur korumalı, TL vadeli mevduat ürünü”olarak  ismini koyduğu, aslında örtülü faiz arttırımıdan başka bir şey olmayan bu son icadı ile sade vatandaşın  sırtına bir kambur daha vurulmuş oldu.
Dolar bir gecede 18 tl' den 13 tl'lere inerken,bu karardan, önceden  haberdar olan birileri zengin edildi, diğer yandan, kazanmak için değil, sırf parasının değerini korumak için birikimini dövize yatıran milyonlarca insanın tasarrufları da çer çöp edildi.Türk Lirasının büyük bir süratle değer kaybetmesinin piyasalarda yarattığı paniğin faturasını yine halk ödedi.
Her açıklamasında ağzından Nas düşürmeyen, ilimle, iktisatla ülkeyi yönetmek yerine milletin inançlarını suiistimal ederek yönetmeyi tercih eden iktidar yine ekonomide kumar oynayarak tüm riski bizlere, yani halka yükledi. Doları, 18 liralara çıkartan kendileri değilmiş gibi, 4-5 lira düştü diye sevinip bu başarıyı, Genel Başkanları’na ithaf edenlere sadece şu soruyu sormak gerekir. Ekmek kaç para ya da sanatçı geçinenlerin argümanı haline gelen garibanın simiti kaç para?
Döviz kuru, tsunami gibi vurdu çekildi, geride bize fiyat zamları kaldı yadigar. Döviz çıkarken ardı ardına yapılan zamlar, döviz inince geri alınmadı, ne pazara ne markete ne de akaryakıta yansıdı.

Halkı bir nebze rahatlatabilecek akaryakıt indirimi yapmak  yerine bile, Ötv ve Kdv 'yi geri getirmek tercih edildi.Ekonomide yeni bir model deniyoruz diyerek, halkın parasıyla kumar oynayanlar, Çin modelinden, Cin modeline geçip,aklın sıra  kurnazlıkla, ekonomi bilimine çalım atabilecekler mi yoksa bunun bedelini ağır mı ödeyeceğiz bunu göreceğiz.

Milletin aklıyla alay eden, cahillikleri ile ülkemizi dünyaya rezil eden bu iktidarın derhal seçim sandığını getirmesini istiyoruz. Saatlerimizi korumalı kura değil demokrasiye kurduk ve sizleri yolcu edeceğiz.” dedi.

Editör: Celal DURGUN
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis