Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu’ndan 8 Mart Açıklaması

​​​​​​​CHP Muğla İl Başkanı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla ilgili yayınladığı mesajda, şu görüşlere yer verdi:

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu’ndan 8 Mart Açıklaması

“Cumhuriyet Devrimleri’nin taşıyıcısı kadınların, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun.

İktidarın kadını ikinci sınıf vatandaş gören zihniyeti, bırakın kadınlara eşitliği ve özgürlüğü vaat etmeyi, ellerindeki hakları almak için mücadele etmektedir. İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeleri bunun bir örneğidir.

Ancak, Cumhuriyetin 2. Yüzyılı bütün ülkemiz için olduğu gibi kadınlar için de tarihi bir eşik olacaktır. Emeğine, geleceğine, bedenine, özgürlüğüne sahip çıkan kadınlar, Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırma mücadelesinin ana taşıyıcılarından biridir.

Ülkemiz eşitlik ve özgürlüğün ülkesi olmasını istiyorsak, kadınların her alanda eşitliğini sağlamak boyunumuzun borcudur. Kadınların her alanda eşitliklerini elde ettikleri bir düzen, hem yasal düzlemde kadın haklarının teminat altına alındığı, hem de pratikte gerçekleşmesi için büyük bir zihniyet dönüşümü seferberliğinin yürütüldüğü bir düzen olacaktır.


Kadınların cinayetlere kurban gitmediği, ötekileştirilmediği, emeğinin hakkını aldığı, özgürlüğüne sahip çıktığı bir ülke bugünün kadın mücadelesinde mayalanmaktadır. Bu mücadelenin bütün taşıyıcılarına selam olsun….”

Editör: Tülay SÜKÜN
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis