Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

İYİ Partili Ergun: “HAKSIZ FATURALARA ENGEL OLDUK”

​​​​​​​İYİ Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı Metin Ergun, 1 Mart 2022 tarihli Resmî Gazete’de yapılan düzeltme sayesinde çok sayıda vatandaşın haksız yere yüksek elektrik faturası ödemesine engel olduklarını söyledi.

İYİ Partili Ergun: “HAKSIZ FATURALARA ENGEL OLDUK”

Konuyla ilgili olarak 18 Ocak 2022 tarihinde Enerji Bakanı Fatih Dönmez’in yanıtlaması talebiyle soru önergesi verdiğini hatırlatan Ergun, “bu son düzenleme yapılmadan önce mesken olarak kullanılmasına karşın çok sayıda konuta ticarethaneymiş gibi elektrik faturası kesiliyordu. Bundan dolayı da vatandaşlarımız 2-3 kat daha fazla elektrik faturalarıyla karşı karşıya kalıyordu. Biz bu konuyu gündeme getirmeseydik, Bakanlık bu sorunu görmezden gelecek ve çok sayıda konuttan haksız bir şekilde yüksek elektrik bedelleri alınmaya devam edilecekti. Dolayısıyla biz konuyu gündeme taşıyarak bu haksızlığa engel olduk” dedi.

 Bakanlığın aldığı bu kararı geç kalınmış olsa da doğru bir karar olarak niteleyen Ergun, “millet çok bunalmış durumda, yüksek enflasyonun hüküm sürdüğü bu dönemde, vatandaşın üzerine binen yükleri acilen hafifletmek gerekiyor” dedi.

1 Mart tarihinde yapılan söz konusu düzenlemeden önce, mesken olarak kullanılan çok sayıda konutun elektrik tüketimi ticarethane tarifesine göre fiyatlandırılıyordu.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis