CHP Muğla Milletvekili Girgin’den AKP’ye Göcek Tüneli Çıkışı: “VATANDAŞA YALAN SÖYLEDİNİZ!”

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, yılbaşı itibariyle her araç türü için yüzde 30 zamlanan ve vatandaşı canından bezdiren Göcek tüneli ile ilgili açıklamalarda bulundu.

CHP Muğla Milletvekili Girgin’den AKP’ye Göcek Tüneli Çıkışı:  “VATANDAŞA YALAN SÖYLEDİNİZ!”

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Muğla ile Antalya’yı birbirine bağlayan ve 13 Milyon dolar harcanarak yapılan 1 km uzunluğundaki Göcek tüneli ile vatandaşlarımızın amiyane tabirle nasıl kazıklandığını açıklamak istiyorum.

“GÖCEK TÜNELİ ÜCRETSİZ OLACAK’’ İDDİASI FOS ÇIKTI.”

2006 yılında açılan tünelin 25 yıllığına yap işlet devret modeliyle tamamlandıktan sonra ücretli ve pahalı olması nedeniyle yarattığı rahatsızlık sonucu o günden bu güne Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu konuyu bir çok defa çeşitli şekillerde dile getirdik. Bu tepkiler üzerine her seçim öncesi AKP’li bakanlar, milletvekilleri, yerel yetkililer ve dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından tünelin ücretsiz olacağına dair sözler verildi ve boy boy pankartlar asıldı. Sonuçta mevcut tünelin yanına devlet tarafından 2. bir tünel yapıldı ve 2015 genel seçimlerinde de Dalaman caddelerine ve köylerine ‘ücretsiz tünel’ pankartları asıldı.

HANİ ‘’MÜJDELER OLSUN GÖCEK TÜNELİ ÜCRETSİZ OLACAK’’ DİYE ASILAN PANKARTLAR?

Vatandaşın vergileriyle yapılan 2. Tünelin ne zaman açılacağı ve tünelin ne zaman ücretsiz olacağını hem plan ve bütçe görüşmelerinde, hem de verdiğimiz yazılı soru önergesiyle Ulaştırma, Haberleşme ve Altyapı Bakanı’na sorduk.

Aldığımız cevap şu;

‘’Göcek 1. Tüp tüneli Yap-İşle-Devret yöntemiyle yapılmıştır. Bu nedenle gidiş ve dönüşte ayrı ayrı ücret alınmak kaydı ile 20 Ocak 2032 tarihine kadar Göcek Tüneli İnş. Taah. Aş. tarafından işletilecektir. 27 Şubat 2018 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararı ile yapılan 2. Tünelinde işletmesi mevcut şirkete devredilmiştir.’’

Şimdi sormak lazım; Eee hani ücretsiz olacaktı tünel?

Soru önergemize verilen cevapta, Mevcut sözleşmenin 2032 yılına kadar elimizi kolumuzu bağladığı, dolayısıyla tünelin ücretsiz yapılamayacağı, devlet tarafından yapılan tüneli de mevcut sözleşmede yer alan işletme süresinden 6 yıl 20 gün düşerek 31 Aralık 2025 tarihinde karayolları genel müdürlüğüne devredilmek üzere aynı işletmeci firmaya verilerek güya çözüm üretildiği ifade ediliyor.

Ee bunu bilmiyor muydunuz?

Bal gibi de biliyordunuz ama seçim öncesi vatandaşı istismar etmek, kandırmaya çalışmak.

Ücretsiz tünel diye pankartlar açmak!

VATANDAŞ GİŞEDE KENDİNE VERDİĞİNİZ ZAMLI FİŞİ YEREL SEÇİMLERDE FATURA OLARAK ÖNÜNÜZE KOYACAK!

Vatandaş bunun hesabını ilk yerel seçimlerde size soracaktır. Bundan da hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Not: Yeni tarifeler

Otomobil 5.5 liradan 7 liraya

Kamyonet 8 liradan 10 liraya

Kamyonlar 11 liradan 14 liraya

Tır 17 liradan 22 liraya

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık