Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

CHP, Salı toplantısının gündemi taşınamayan çocuklardı: “Temmuz’dan bu yana aklınız neredeydi?”

* Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, 29 Temmuz 2019’da Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne merkez okul yerleşim yeri ile buralara taşınacak bölgeler (mahalleler) arasındaki toplu taşıma aracı durumunu, bilgilerini ayrıntılı olarak bildirdiği halde; sanki öğrenci ve ailelerinin 2 buçuk haftadır yaşadığı mağduriyetin sorumlusuymuş gibi yansıtılması CHP’lilerin tepkisin çekti. * Öte yandan; AKP Milletvekili Demir’in  ve İlçe Milli Eğitim’in zaten kendilerinin sorumluluğu altındaki taşımalı eğitim konusunda kendilerin çözüm üreteceği yönündeki açıklamaları, “Vatandaşın kafasını karıştırıyorlar… İlçe Milli Eğitim Müdürü şov yapıyor” şeklinde değerlendirildi.

CHP, Salı toplantısının gündemi taşınamayan çocuklardı: “Temmuz’dan bu yana aklınız neredeydi?”
  • 24 September 2019, Tuesday 17:57

CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe, konuyla ilgili yazılı basın açıklamasında; Milas’ın Bafa, Ören, Selimiye, Güllük, Beçin, Menteş ve Boğaziçi mahallelerinde okuyan 931 öğrenci için ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün UKOME (Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Şube Müdürlüğü) yüzünden ihale yapılamadığı iddiasının gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, öğrencilerin belediye otobüsleri ile taşınması konusunda bir UKOME kararı bulunmadığı kaydedildi.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da, konunun CHP’nin Salı toplantısında gündeme getirilmesi üzerine şunları söyledi: “Taşımalı Eğitim, Milli Eğitim’in konusu, niye Büyükşehir Belediyesi sorumlu tutuluyor? Taşımalı Eğitim denilen ucubeyi bunlar getirdi. Belediye’nin araçları öğrenci taşıma yönetmeliğine uygun değil. Belediye otobüsleri, minibüsleri, okulun sokağına, bahçesine kadar giremez…”

Yalnızca Milas’ta bu sorun var

Milletvekili Suat Özcan, Milli Eğitim’de şube müdürlüğü yaptığı dönemde, taşıma işinin kendi sorumluluğunda olduğunu anımsatarak, şu açıklamada bulundu: “Geçenlerde Milli Eğitim’e yaptığım ziyarette bu durumu özellikle lise öğrencileri için sordum… Sonra da Yavuz Demir, hemen bununla ilgili bir açıklama yaptı; Sanki Büyükşehir Belediyesi sorun yaratmış da bunu AKP çözmüş gibi… Muğla’da Milas dışında hiçbir ilçede bu sorun yok… Madem çözümleyecektiniz, okullar açılalı 2 hafta oldu. Niye aileler, öğrenciler mağdur edildi. Her ailenin durumu bu ulaşım giderini karşılamaya uygun değil; yüzlerce öğrencinin tamamını ne kadar dolmuş konulursa konulsun taşımak mümkün değil…”

Toplantıya katılanlar; durumu “İlçe Milli Eğitim müdürü şov yapıyor” sözleriyle değerlendirirken; Milletvekili Özcan’ın danışmanları, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne geçen Temmuz ayında yazdığı yazıya dayanarak, gazetemize şu bilgileri verdiler:  

“Belediyenin toplu taşıma araçlarının, öğrenci servisi niteliklerine sahip değildir. Kamera sistemi, GPS olmalı ve velilere giriş kodu verilmeli. Öğrenciyle ilgilenecek hostes olmalı. Toplu taşıma araçları ana arterleri kullanıyor. Bu sebeple öğrenciler okul kapısı son durak olmadığı için mağdur kalıyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin yazısında; 2019-2020 yılı Eğitim – Öğretim dönemi için taşımalı eğitim sistemi kapsamında yapılacak ihale öncesinde, ihaleye katılacak taşımacı şahıs, firma, şoför ve araçlarla (Okul Servis Araçları Yönetmeliği’nde belirtilen kriterlere uygun ‘S’ plakalı araçlarla yapılması) önerilmiş; Muğla Büyükşehir Belediyesi ve denetimindeki özel toplu taşıma hizmeti veren araçların servis araçları niteliklerine uymadığı belirtilmiştir.”

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis