CHP’de 2 bin 500 kişilik dayanışma yemeği

Cumhuriyet Halk Partisi Milas İlçe Başkanlığı’nın gerçekleştirdiği birlik ve dayanışma yemeğine 2 bin 500’ü aşkın kişi katıldı. Elde edilecek gelirle seçim döneminde kullanılmak üzere minibüsün satın alınacağı yemekte konuşan isimler hükümeti sert sözlerle eleştirdi. Dayanışma yemeğinde konuşan Millet İttifakı’nda CHP’nin ortağı Demokrat Parti’nin Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, yoğun alkış aldı. İl Başkanı Adem Zeybekoğlu ise son kamuoyu yoklamasının oranlarını paylaştı. Zeybekoğlu’na göre Muğla’da Millet İttifakı yüzde 67, Cumhur İttifakı yüzde 25, HDP ise yüzde 7 oy oranına sahip.

CHP’de 2 bin 500 kişilik dayanışma yemeği
  • 02 June 2022, Thursday 15:44

YUNUS ERMAN DOĞRUYOL/ Önder Haber

CHP Milas Örgütü Havuzbaşı Restoran’da dayanışma yemeği düzenledi. CHP Muğla Milletvekilleri Mürsel Alban, Suat Özcan, Süleyman Girgin, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı, Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, CHP Parti Meclisi Üyesi Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Parti Meclisi Üyesi Gizem Sayar Özcan, İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, çevre ilçelerin başkanları ile belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, geçmiş dönem belediye başkanları, milletvekilleri, Millet İttifakı ortaklarının ilçe başkanları, STK temsilcilerinin de katılım gösterdiği dayanışma yemeğinde yaklaşık 2 bin 500 kişi katıldı.

 

Konuşmalar öncesinde; geceye katılamayan CHP’li isimlerin video mesajlarına yer verildi. İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Grup Başkan vekili Özgür Özel, Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuz Yılmaz, PM Üyesi Gökhan Zeybek, İzmir Milletvkeili Atilla Sertel, PM Üyesi Ali Mahir Başarır, Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Grup Başkanvekili Engin Altay, İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, PM Üyesi Orhan Sarıbal, Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Muğla Milletvekili Burak Erbay, CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka birer video mesaj gönderdiler.

Dayanışma yemeğinde ilk konuşmayı yapan CHP İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya; kadın ve gençlik kolları teşkilatlarını yanına davet ettikten sonra, “Demokrasinin en güzel yanı seçimle gelen iktidarlardır. Ama demokrasiler, o seçimlere sahip çıkarsak demokratik sonuçlar doğurur, yoksa baskı ve dikta rejimlerini yeşertir. Bunun en güzel örneğini tekrarlanan İstanbul seçimlerinde bire bir yaşadık, vatandaşlık görevimiz artık sadece oy kullanmakla kalmayıp, kullandığımız oya sahip çıkmakla devam edecektir. Önümüzdeki günler seçim ve seçime sahip çıkma günleridir, omuz omuza, el ele, sırt sırta birlikte o güne yürüyoruz.” dedi.

 

BAŞKAN TOKAT: 2 BİN 500 KİŞİ KATILDI

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise, birlik ve dayanışma yemeğinin geliriyle partiye yeni bir araç alımının yapılacağını dile getirdi. Tokat, “Bu akşamki organizasyonu görüyorum ki, ilçe başkanımıza ‘yeni minibüsünüz hayırlı olsun’ demek gerekiyor.” dedikten sonra, “İktidara giden yolda birlik ve beraberlik olmak ve kenetlenmek zorundayız. Ne mutlu ki bize; birlik ve beraberlik yemeğinde, Milas’ta bu birlikteliği sağlamış gözüküyoruz.” ifadelerini kullandı. Tokat ayrıca, yemeğe yaklaşık 2 bin 500 kişinin katıldığını söyledi.

 

DP’Lİ ENGİNYURT’A YOĞUN ALKIŞ

Ozan Arif’in ‘Yazıklar Olsun’ şiirinden alıntı yapan ve “Zulüm denizinde yüzemez gemi, batırmazsak bize yazıklar olsun; suçsuz yattığımız zindanda sizi, yatırmazsak bize yazıklar olsun” ifadeleriyle sözlerine başlayan DP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, “Bugün burada Millet İttifakı’nın değerli ve bizim için çok kıymetli ortağı olan CHP’nin Milas İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği bu yemekte sizlerle birlikte olmak büyük şereftir. Kırat’ın süvarisi Gültekin Uysal’ın da hepinize selamları var.” dedi.

Enginyurt, “Korku imparatorluğu yaratmak istiyorlar, susturmak istiyorlar, yıldırmak istiyorlar. Zindanlara atarak ‘durun’ demek istiyorlar. Ama bilmiyorlar ki, Millet İttifakı’nın ortakları, ‘Sizden korkan sizin gibi olsun! Namert olsun! Şerefsiz olsun!’ diyor. Artık öylesine korkuyorlar ki, Nene Hatun’ların, Kara Fatma’ların torunlarına sürtük diyecek kadar zıvanadan çıktılar. Bu milletle dalga geçiyorlar. ‘Açlık yok!’ diyorlar, ‘açlık var’ diyene yalancı diyorlar. Yetmiyor ertesi gün diyorlar ki, ‘Zam yaptık! Vergiyi artırdık! Ama bu aç ve sefiller rakı içmeye sigara içmeye devam ediyorlar’ diyerek bu millete hakaret ediyorlar.  Recep Tayyip Erdoğan; madem rakı içmeyi yasaklayacaksın, birayı yasaklayacaksın, bunun için vergiyi artırdın da; süte neden zam yaptın? Ete niye zam yaptın? Yumurtaya neden zam yaptın?” diye konuştu.

Millet İttifakı’nın ‘hesap sormak’ için kurulduğunu dile getiren Enginyurt, “Millet bu ittifaka umutla bakıyor, heyecanla bakıyor. Bu heyecanı yok etmemek lazım. Bu umudu yıkmamak lazım. Biz DP teşkilatları olarak –her ne kadar sizin örgüte alışmasak da- ‘Bu ittifakın çıkaracağı cumhurbaşkanı adayı 13. cumhurbaşkanımız olacaktır’ diyoruz! Bize ısrarla soruyorlar. 6’lı masanın arkasında kim var diye. Buradan ilan ediyoruz, bütün Türkiye duysun. Saraydaki Recep Tayyip Erdoğan da duysun. 6’lı masanın arkasında biri var: Adı sarı saçlı, mavi gözlü dev adam! Israrla ‘Recep Tayyip Erdoğan giderse ülke yıkılır’ diyorlar! Hadi oradan be! Bu cumhuriyetin kurucusu Atatürk öldü, bu cumhuriyet yıkılmadı da siz gidince mi yıkılacak! Artık gidiyorlar, gittiklerini görüyorlar. Gördükleri için de her gün saçmalamaya devam ediyorlar. Bize DP olarak sürekli soruyorlar, ‘siz kimin yanında olacaksınız’? diye soruyorlar! Biz 17-25 Aralık’ta 700 bin dolarlık saati rüşvet diye alan hırsızların yanında olmayacağız! Biz Atatürk’e zalim ve kafir diyenlerin yanında olmayacağız.” şeklinde konuştu.

Enginyurt, sözlerine şu ifadelerle devam etti: “Cumhurbaşkanı adayımızı ilan ediyorurm. Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı, Ne Mutlu Türk’üm Diyene! yazılarını yeniden dağlara yazan olacak. Andımızı yeniden okullarda okutan olacak. Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı çalmayacak, çaldırmayacak. Bu milletin birliğini, beraberliğini sağlayacak yüreği insan sevgisi ile dolu, ayrıştırmayan ötekileştirmeyen birisi olacak. Millet İttifakı’nın adayı dili, dini, ırkı önem arz etmeden Mustafa Kemal Atatürk’e asker olan birisi olacak. İnşallah bu birlikteliğimiz ilk seçimlerde zaferle neticelenir.”

Enginyurt’un konuşması alanda bulunanlardan yoğun alkış aldı.

 

İSTANBUL’DAN MİLAS’A SELAM

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin ise, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Milas’a selamlarını ileterek sözlerine başladı. Girgin şu ifadeleri kullandı: “Her türlü alavare, dalavereye karşı, her türlü baskıya karşı bir rüya gerçekleştirildi İstanbulda. Ve o rüyanın sonunda diken battığı yerden çıktı. 25 sene sonra CHP olarak ittifakla birlikte İstanbul’u aldık. İstanbul Belediyesi’nin alınması canlarını o kadar acıttı ki, aradan 3 yıl geçti, 3 yıla rağmen bugün İstanbul’da, İstanbullular yargılandı, Ekrem İmamoğlu yargılandı. Dava 21 Eylül’e ertelendi. Yarın Canan Kaftancıoğlu’nun yargılanması var. Bizi mahkemeden mahkemeye koşturuyorlar. Bizi baskılarla yıldırmaya çalışacaklarını sanıyorlar, ancak yanılıyorlar. Biz ekilir ekin geliriz, ezilir un geliriz, bir gider bin geliriz”

 

CHP’Lİ ÖZCAN: “OTORİTER REJİMİ UYGULUYORLAR”

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan ise, “20 yıldır ülkeyi yöneten saray düzeni, hükmetme anlayışı, egemen olma gücü, ulusu ümmet yapma savaşı, yurttaşı kul köle yapma isteği toplumumuzda inanç ve köken üzerinden ayırıcı uygulamaları, Atatürk ve cumhuriyetin eserlerini değersizleştirici, demoktasiyi daraltan intikamcı uygulamalarla halkımızı bezdiren bir otoriter rejimi uygulanmaktadır.” ifadelerini kullandı.

 

CHP’Lİ ALBAN’DAN SÖZLER....

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban ise, muhtarları selamladıktan sonra, “Sizlerin tüzel kişiliklerinizi, haklarınızı, çalışanlarınızı, ofislerinizi, odalarınızı iktidarımızda yeniden size vereceğiz. Bunları hak ediyorsunuz, hakkınızdır.” dedi. Alban, iktidara geldiklerinde, köy okullarında 1 öğrenci olsa bile  okulların açılacağını, bölge bölge bu köylere 1 Ziraat Mühendisi, 1 Veteriner Hekim, 1 Ziraat Teknisyeninin atanacağını belirterek, “Tarım yeniden yeşerecek” diye konuştu.

 

İL BAŞKANI ZEYBEKOĞLU ANKETLERİ PAYLAŞTI

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu ise, “İl başkanı olarak bu topraklarda doğdum, bu topraklarda büyüdüm. Eğitimimi bu topraklarda aldım. Aydınlanmamı, eğitimimi Milas’ta aldım. Ülkemiz orta çağ karanlığına hızla gidiyor. Bu karanlığı kurtaracak olan sizlersiniz. Ne zaman birlik ve dayanışma ruhumuzu omuz omuza verdiğimiz zaman ortaçağ karanlığını kurtarabiliriz. Kimin vekil, kimin belediye başkanı olması önemli değil. Önemli olan kimin vali olması, kimin milli eğitim müdürü olmasıdır. Bu koşullarda CHP olarak Muğla’da iktidara ve seçime hazırız! Son kamuoyu yoklamalarında daha önceki seçime göre yüzde 5 oyumuz artmakta. Millet İttifakı olarak yüzde 67, Cumhur İttifakı ise yüzde 25, HDP ise yüzde 7 oy oranına sahip. Büyükşehir belediye başkanımız kamuoyu yoklamalarında yüzde 50’nin üzerindedir. Eğer biz partimizi ne kadar büyütürsek iktidara o kadar hızlı gideriz.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise, “Önümüzde büyük bir imtihan var. O imtihan cumhurbaşkanlığı seçimi. İktidar gittikçe zulmünü artırıyor.” diyerek Muğla’da CHP’ye olan ilgiden memnun olduğunu söyledi.

Gece; CHP Parti Meclisi Üyesi Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Parti Meclisi Üyesi Gizem Sayar Özcan’ın konuşmalarının ardından eğlence ve pasta kesimi ile devam etti.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık