Hüseyin Avni Kunduracıoğlu’nun kitabı yayınlandı; 

MİLAS’IN MEKÂNSAL VE YAŞAMSAL TARİHİ 

Hüseyin Avni Kunduracıoğlu’nun kitabı yayınlandı; 
  • 02 June 2022, Thursday 11:51

Gazetemiz yazarlarından Hüseyin Avni Kunduracıoğlu’nun ilk kitabı ‘Milas’ın Mekânsal ve Yaşamsal Tarihi’ yayımlandı. 

Milas Belediyesi’nin ‘kültür yayınları’ arasından yayımlanan kitap, Milas şehrinin geçmişi içinde yol alırken kaybettiklerimizi, yok ettiklerimizi ya da sahip olduğumuz değerlerin peşine takılıyor. Kültürel değerlerin ötesine de gidip iz bırakanların ya da şehre düşen izlerin de takipçisi oluyor. 

Gazetemizde yayımlanan yazılarının ‘Milas’a dair’ olanlarından oluşan kitapta, Hüseyin Avni Kunduracıoğlu’nun hiçbir yerde yayımlanmayan yazıları da bulunuyor. 462 sayfa olan Milas’ın Mekânsal ve Yaşamsal Tarihi, aynı zamanda yazarın kişisel arşivinde yer alan fotoğraf ve belgelerle de renkleniyor. 

Kitabın oluşumundan, basım sürecine kadar emeği geçenlere teşekkür eden Hüseyin Avni Kunduracıoğlu ‘’ Milas sözcüğü içinde yer alan ‘a’ harfi yetmişli yılların başlarına kadar üzerinde halk diliyle ‘şapka’ denilen inceltme işaretine sahipti. İnceltme işaretinin kullanım zorunluluğu kalkınca, Milas sözcüğü günümüzde kullandığımız haline döner. Bu yüzden de Milas’ın Mekânsal ve Yaşamsal Tarihi isimli kitabım ‘şapkalı Milas’ dönemini aktarıyor diyebilirim. 

Şapkalı Milas dönemine denk gelen çocukluğum, Milas’ın kapalı ekonomi ve kapalı sosyalliğinin belirlediği ve yerel kültür ile harmanlanmış yaşam şekline tanık olacaktır. Bu tanıklığı yazılara dökerek bir nevi şehrin gayri resmi tarihi ortaya çıkmış oldu. ‘’ şeklinde açıklamada bulundu. 

Bu kitabın Milas’a olan gönül borcunun ilk ayağı olduğunu düşündüğünü belirten Hüseyin Avni Kunduracıoğlu ‘’ önümüzdeki yıllarda bu gönül borcunun ikinci aşamasını gerçekleştirmek diğer başka bir düşüm. Uzun yıllardır toplayıp kişisel koleksiyonumu oluşturduğum Milas’la ilgili efemeralardan yani belge ve fotoğraflardan oluşan albüm-kitapla ‘şapkalı Milas’ın görsel zenginliğini de tarihe düşüp, geleceğe bırakmak istiyorum.’’ dedi. 

Milas’ın Mekansal ve Yaşamsal Tarihi, belediyenin Atapark’ta bulunan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden alınabilir. 

 

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık