CHP’de kazanan İlgin Göktepe oldu

Cumhuriyet Halk Partisi, ilçe başkanını belirlemek üzere sandık başına gitti. Kardeşlik ve dayanışma vurgusuyla yapılan kongrede İbrahim Özfen’in 169 oyuna karşı 224 oy alan eski ilçe başkanı İlgin Göktepe CHP’nin seçilmiş ilçe başkanı oldu. 

CHP’de kazanan İlgin Göktepe oldu

Cumhuriyet Halk Partisi Milas Teşkilatı, 37. Olağan Genel Kurulu’nu Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleştirdi. 398 delegesi bulunan CHP Milas İlçe Başkanlığı’nın genel kurulunda 395 delege oy kullandı. Saat 17:00’de sandıklar açıldı ve oy sayımına geçildi. İki oy geçersiz sayıldı. 393 delegenin 224’ünü alan İlgin Göktepe CHP İlçe Başkanı seçilirken, İbrahim Özfen de 169 oy aldı.
Olağan Genel Kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra mevcut başkan İlgin Göktepe, delegeleri selamlayarak kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştirdi. 
Kongre, divan oluşturulması ile devam etti. Divan başkanlığına Muğla Milletvekili Mürsel Alban, divan üyeliklerine ise belediye meclis üyeleri Cemil Zeybek, Ece Gülen, Gülşen Gökçe, Cüneyt İlter seçildi. 
İlk konuşmayı Divan Başkanı olarak yapan CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, “Ülkenin gidişatının hiç iyiye gitmediğini, tek adam rejiminin sorundan başka bir şey üretmediği, vatandaşa çözüm hiç üretmediği, yaşanmış  ve görülmüş durumdadır. Daha 1,5 yılı aşkın bir zaman geçmesine rağmen halk perişan edilmiştir. Halkın yanında olmayan iktidar rantçıyı tercih etmiştir. Yandaşa her daim daha yakın, halka her zaman uzak durulmuştur. Bu ülkenin her zaman beraberliğe ihtiyacı var. Dönüp bakıldığı zaman Cumhuriyet Halk Partili belediyelere, orada bir demokrasi, hak, hukuk, düşünce ve yaşam özgürlüğü var.” dedi.
Alban’ın konuşmasının ardından her iki aday da oylamanın blok liste yöntemiyle yapılması için önerge verdi. Önerge, delegelerin oybirliği ile kabul edildi.
Kongrede daha sonra 02.12.2017- 17.12.2019 dönemi Yönetim Kurulu çalışma raporu ve hesap raporu okundu. Daha sonra ise 02.12.2017- 17.12.2019 dönemi çalışma raporu ve hesap raporu ayrı ayrı ibra edildi.
Dilek ve Temenniler kısmında konuşma yapan İbrahim Ilbıra, partililere seslenerek “Birlik ve beraberlik içerisinde liyakat esasına, akademik kurallara uyarak, parti disiplin ve ahlakına riayet ederek, birilerini yok saymadan, birilerini ezip geçmeden hak, hukuk, adalet dediğimiz şekilde ilk önce AKP’den şikâyet ederken hak, hukuk, adaleti kendi partimiz içinde sağlamamız gerektiğini düşünüyorum.” dedi. Konuşma sırasında sesini yükselten Ilbıra, “Bu aşamada maalesef geçmiş delege seçiminde özgürlükler ili dediğimiz Muğla’da kendi partimiz içerisinde de bir takım hoş olmayan olaylar yaşanmış, bir takım arkadaşlarımız kendilerine görev bilerek partililerimizin üyelerinin imzasıyla tutanak altına alınmış delege arkadaşlarımızı yok sayarak onların üyeliklerini iptal etmek istemişlerdir. Temennim odur ki bir daha olmasın. Bu bize, CHP’ye yakışmıyor. Biz bundan üzüntü duyduk. O dönemde bizi yok sayan arkadaşlara sesleniyorum.” diyerek Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nun açılışında çekilen fotoğrafı gösterdi. Ilbıra daha sonra, “Bakın biz oradayız. 1990’lı yıllardan beri oradayız. Siz isteseniz de bu partinin emekçileri, duayenleri bu partiyi biliyor” diye konuştu.
Delege Mine Gülateş ise CHP’nin laiklik konusunda daha hassas olması gerektiğine vurgu yaptı. 
Eski Milletvekili Fevzi Topuz da, “Bugün sevinerek görüyoruz ki, iki arkadaşımız partimizin ilçemize ve Muğla’mıza katkıda bulunmak amacıyla aday oldular. Kendi çalışma programlarını sunacaklar.” dedi ve ulusal gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Boğaziçi delegesi Ümit Kuş ise, “Yaklaşık 20 yıl önce bir devlet adamı bana demişti ki, ‘Çiftçinin ufku tarlası kadardır.’ Ben de diyorum ki benim ufkum Boğaziçi kadar. Maalesef bizim partimizde en alt kesimden yani üyesinden, tabanından ta Genel Merkez’e kadar eleştiriliyor. Oysaki kongre delegeleri ilçeye kadar, il delegeleri ile kadar, kurultay delegelerinin kongreye kadar yetkileri olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda eleştiri kültürünü bırakmamız gerekiyor. Herkes eleştiriyor, herkes konuşuyor. Ancak kimse elini taşın altına koymuyor. Soruyorsunuz ne yaptınız? Gözlemliyoruz hiçbir şey yapmıyor adam. İşi gücü genel merkezi eleştirmek, belediyeyi, milletvekilini eleştirmek. Sadece birbirimizi yormakla zaman geçiriliyor. Ben kaybetmeye hazır değilim arkadaşlar. En azından Milas’ı kaybetmeye hazır değilim. Kim gelirse gelsin Boğaziçi temsilcisi olarak sonuna kadar arkasında çalışacağız.” dedi.
CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin ise, TBMM’deki çalışma takvimi ve CHP’nin Ankara’daki mesaisinden söz etti. Girgin ayrıca 2019 yılında toplanan her 100 liralık verginin 15,5 lirasının faize ödendiğini, bu rakamın 2020 yılında her 100 yıl için 18,5 liraya çıkacağını söyledi. 
CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan ise, İsmet İnönü ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında kıyaslama yaptı. Özcan, İnönü’nün CHP ve Demokrat Parti arasında tarafsız kaldığını, vatandaşların seçimlerde vicdan rahatlığı ile oy vermeyi sağladığını söyledi. Çok partili yaşama geçiş arzusunun dış kaynaklı olmadığını, CHP’nin Cumhuriyet temeline demokrasi yerleştirme anlayışı ile kavuşulduğunu ifade etti.
Daha sonra kürsüye gelen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da adaylık sürecinde emek gösteren partililere teşekkür etti. Tokat ayrıca, 3 seçimde de çok zor bir süreç geçirdiğini belirterek, “Partimiz ve hayatın tecellisi bana neredeyse her dönem büyük ihanetlerle sarsılmaya çalışılan yerel iktidarımızı korumak ve kollamak görevi yükledi. Şimdiye kadar elimden geldiğince partililiğimden, Atatürkçülüğümden ve parti içi demokrasiye inanan idealimden hiç sapmadan bana yüklenen görevleri en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyorum.” ifadelerini kullandı.
Partililerin kucaklaşacağı en iyi ortamın seçim meydanı olduğunu kaydeden Tokat, “Seçim meydanında yoksan başka yerde kucaklaşmak olmaz. Eğer partililiğini ve bu yüce duyguyu yaşamak istiyorsan seçim meydanlarında mücadele etmemiz lazım. Orada kucaklaşacağız. 2019 yerel seçimi partililik sorgulaması açısından bence turnusol kâğıdı görevi yapmıştır. Kimin kökten CHP’li olduğu veya olmadığı net olarak ortaya çıkmıştır. Bu konuda her şey halkımızın ve toplumun önünde gerçekleşmiştir. Ve herkes de neyin ne olduğunu bilmektedir. Danışma kurulu ve kongreye kadar büyük ihanetle mücadele etmiş buradaki konuşmacıların, ve partide çok önemli görevler yapmış konuşmacıların daha bu ihaneti ağzına aldıklarını duymadım. Böyle partililik olmaz. Kucaklaşmak mücadele alanında olur. Bugün çok mutluyum. Biz 2019 seçimlerinde alanlarda partililerimizle bu huzuru yaşadık ve beraber kucaklaştık. İşte o beraber kucaklaşmanın neticesinde karakterini ve partililiğini ispat etmiş iki değerli arkadaşım bugün karşımıza ilçe başkan adayı olarak çıktılar. Gurur duyuyorum hepsiyle.” Dedikten sonra başkan adayları İlgin Göktepe ve İbrahim Özfen’i sahneye davet etti ve kutladı.
CHP İl Başkanı Adem Zeybekoğlu ise, iki başkan adayına başarılar diledi.
Son konuşmayı başkan adayları yaptı. Özfen; başkan seçildiği takdirde yeni araç alımı, eğitim ve çalıştaylar, STK’lar ile işbirliği yapacaklarını ifade ederken, Göktepe ise yeni parti binası alınacağını söyledi.
Konuşmaların ardından oylamaya geçildi. Saat 17.00 itibariyle sandıklar kapandı ve sayıma başlandı.
Kardeşlik ve dayanışma vurgusuyla yapılan kongrede başkan adaylarından İbrahim Özfen’in 169 oyuna karşı 224 oy alan İlgin Göktepe CHP’nin yeni ilçe başkanı oldu. Yeni başkanın açıklanmasının ardından açıklama yapan İlgin Göktepe, delegelerin oyunu aldığı için oldukça mutlu olduğunu ve Milas için canla başla mücadele edeceğini söyledi. İbrahim Özfen de sonuçların açıklanması sonrasında İlgin Göktepe’yi kutlarken, iki başkan adayı birlikte fotoğraf çektirdiler.
İlgin Göktepe’nin başkanlığındaki yeni yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu:Cansu Akbaba, Hasan Alanya, Zuhal Zühre Avcılar, Davut Çakar, Hadiye Çalışkan, Oya Kon Çaylak, Canan Çelenk, Tüze Çetinkaya, Şule Demirbacak, Halil Kaya, Çağatay Kömür, Bekir Perçin, Saim Tartan, Çağrı Uzun, Çağdaş Yörükoğlu, M. Anıl Zeybekoğlu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık