CHP’Lİ GİRGİN;  “FISTIK ÇAMI İLE İLGİLİ VERİLEN SÖZLER NE OLDU?”

AKP Yatağan belediye başkan adayının seçim vaatleri arasındaki “Fıstık çamları tapu sorunun çözümü için girişimlerde bulunacağız” vaadine istinaden CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, “Yıllardır insanların umudu ile oynadığınız yeter artık! Tutamayacağınız sözler verdiniz, verdiğiniz sözleri de tutmadınız” dedi.

CHP’Lİ GİRGİN;  “FISTIK ÇAMI İLE İLGİLİ VERİLEN SÖZLER NE OLDU?”

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle; Yatağan‘a bağlı Katrancı, Turgutlar, Gökgedik ve Milas’a bağlı Çallı, Ortaköy, Olukbaşı, Kayabaşı, Akkovanlık, Çamlıyurt, Sarıkaya mahallelerinde iktidar partisi tarafından fıstık çamı üreticilerine verilen fakat yıllar geçmesine rağmen bir türlü tutulmayan sözleri meclis gündemine taşıdı.

“KÖYLÜLERİN BEKLENTİSİNİ İSTİSMAR ETMEYİN!”

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin uzun yıllardır Yatağan ve Milas’ın fıstık çamı üretimi yapılan köylerinde kangrene dönüşen sorunla ilgili; “Fıstık çamı (kühnar) üretiminde dünya üçüncüsü durumundaki Türkiye'de, fıstık çamı üretilen alanların geçmişte ormanlık alana dâhil edilmesi nedeniyle üretimi yapan köylüler ellerinde üretimini yaptıkları arazilerin tapularının olmaması nedeniyle yasal sıkıntılar yaşamaktadırlar” diyerek her seçim döneminde bunun siyasi malzeme olarak kullanılıp istismar edilmesine tepki gösterdi.

Muğla yöresinde fıstık çamı üretimi ile geçimini sağlayan Yatağan; Katrancı, Turgutlar, Gökgedik, Milas'ın; Ortaköy, Akkovanlık, Çallı, Çamlıyurt, Olukbaşı, Kayabaşı ve Sarıkaya Mahalle Muhtarları, sorunun çözüme kavuşturulması için dönemin AK Parti Muğla Milletvekili ile birlikte o dönemin Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile Orman Genel Müdürü Osman Kahveci’yi 2008 yılında ziyaret ederek Bakan Eroğlu'ndan yasal düzenleme yapılması konusunda söz almışlardı. Fakat alınan sözün üzerinden 11 yıl geçmesine rağmen ne yazık ki sorun hala çözülmemiştir” diyerek, aşağıdaki soruları Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye yöneltti;

1. Bakanlığınızca yürütülen; Çevre bilinci içinde ve yaşamlarını üreterek sürdüren, ürettikleri alanların doğal dengesini koruyarak fıstık çamı ağaçlarının tüm vergilerini devlete ödeyen; Yatağan ilçemize bağlı Katrancı, Turgutlar, Gökgedik ve Milas ilçemize bağlı Çallı, Ortaköy, Olukbaşı, Kayabaşı, Akkovanlık, Çamlıyurt, Sarıkaya mahallelerinde yerleşik fıstık çamı üreticilerinin mülkiyet ve tapu sorunlarının çözümü ile ilgili bir çalışmanız var mıdır?

2. Bu konuyla ilgili yapılan herhangi bir çalışmanız varsa ne zaman tamamlanacak?

3. Muğla ili Yatağan ilçesine bağlı Katrancı, Turgutlar, Gökgedik ve Milas ilçesine bağlı Çallı, Ortaköy, Olukbaşı, Kayabaşı, Akkovanlık, Çamlıyurt, Sarıkaya mahallelerindeki fıstık çamı üreticilerinin sorunları ile ilgili bir çalışmanız yoksa bu mevcut sorunu çözmek için herhangi bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

Bakan Pakdemirli’ye sorularını yönelten CHP’li Süleyman Girgin, konunun takipçisi olacağını bir kez daha vurguladı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık