CHP’Lİ GİRGİN; “ÖĞRENCİ, VELİ VE ÖĞRETMENLERİN KİŞİSEL BİLGİLERİ KORUNUYOR MU?”

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle verdiği yazılı soru önergesiyle, basında yer alan ve Muğla’da öğrencilerin TC. numaraları ve ev telefonları ile anne-baba isimlerine kadar her türlü kişisel bilgilerin, internette yer alan bazı firmaların eline geçtiği iddialarını Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

CHP’Lİ GİRGİN; “ÖĞRENCİ, VELİ VE ÖĞRETMENLERİN KİŞİSEL BİLGİLERİ KORUNUYOR MU?”

KİŞİSEL BİLGİLER ŞİRKETLERE Mİ AKTARILDI?

 CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesiyle; “Muğla’da öğrencilerin TC. numaraları ve ev telefonları ile anne-baba isimlerine kadar her türlü kişisel bilgilerin, internette yer alan bazı firmaların eline geçtiği, gün boyu firmalar tarafından “öğrenci için rehberlik ve interaktif eğitimler” adı altında eğitim verecekleri söylemiyle telefonla aranan velilerin isyan ettiği şeklinde yerel basında haberler yer almaktadır” diyerek, kamuoyunda yer alan iddiaların vatandaşları tedirgin ettiğini belirtti.

ÖĞRENCİ, VELİ VE ÖĞRETMENLER TEDİRGİN

CHP’li Girgin; “6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunun amaç kısmında “Kişisel verilerin işlenmesinde başta özel hayatın gizliliği olmak üzere kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin yükümlülükleri ile uyacakları esasları düzenlemektedir” denmektedir.  Yine bu kanuna göre kişisel verilerin muhafazasını ve güvenlik düzeyini temin etmeye yönelik gerekli her türlü teknik ve idari tedbirleri almak veri sorumlusunun yükümlülüğündedir.

Geçmişte öğrenci ve velilerin özel bilgilerinin FETÖ’nün eline geçmesinin nelere yol açtığı ortada iken öğrenci ve velilerin bilgilerinin reklam firmalarına, hatta cemaatlerin ellerine geçme olasılığı ciddi kaygılar yaratmaktadır” diyerek, aşağıdaki soruları Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a yöneltti.

 1- Muğla ilinde Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yer alan öğrencilerin TC. numaraları ev telefonları ile anne baba isimlerine kadar her türlü kişisel bilgilerin internette yer alan bazı reklam firmalarının eline geçtiği doğrumu dur?

 2- İl Milli Eğitim Müdürlüğünden aldığımız ve basına yansıyan açıklamalara göre kaç öğrenci ve velinin bilgilerine ulaşıldığının bilinmediği ancak Milli Eğitim Müdürlüğünden bir sızma olmadığı ifade edilmiştir. Bu konuda Bakanlığınızca ne gibi girişimlerde bulunulmuştur?

3-Kurum içinde bir zafiyet olup olmadığı araştırılmış mıdır?

4-Öğrenci,  veli ve öğretmenlerin kişisel bilgilerinin korunması için Bakanlığınızca ne gibi önlemler alınmaktadır?

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık