CHP’li ÖZCAN: Deniz yolu ile ülkemize gelebilecek virüsten endişe ediyorum!

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan TBMM Başkanlığına verdiği yazılı soru önergesi ile tüm dünyayı tehdit eden Corona Virüs hakkında önemli bir noktayı aydınlatmak istiyor. 

CHP’li ÖZCAN: Deniz yolu ile ülkemize gelebilecek virüsten endişe ediyorum!

Türkiye'nin Dünya’da yaygınlaşan Corona Virüsü olarak bilinen Covid-19 virüsünün ülkemize girişinin engellenmesi için 23 Şubat 2020 tarihinde İran ile, 1 Mart 2020 tarihinde ise İtalya, Irak ve Güney Kore ile uçuşları karşılıklı durdurduğunu, havayolu iletişimine ek olarak ayrıca komşumuz olan İran ile karayolu geçişlerinin de durdurulduğunu belirten Özcan: “ Ancak Türkiye denizcilik yolu ile bu ülkelerle hala ticari iletişim halindedir. Bugün Denizcilik sektöründen gelen haberlere göre Türk gemileri ile Türklerin çalıştığı yabancı bayraklı ama Türk armatörlerin sahip olduğu gemiler; Çin ve Güney Kore başta olmak üzere virüsün yoğun olarak görüldüğü ülkelere gitmektedir. Bunun yanı sıra, yurtdışından birçok gemi Boğazlarımızdan geçmekte ve limanlarımıza gelmektedir” diyerek Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya  “Türkiye, denizcilik yoluyla Covid-19 virüsünün yaygın olduğu ülkelere giden ve gelen gemiler ve mürettebatı hakkında hangi tedbirleri almıştır?” diye sordu. 
Virüsün ülkemizde görülmesinin engellenmesi çalışmalarında bütüncül süreçler kullanılması gerektiğini belirten Özcan, “Havayolu ve karayolu mücadelesi tamam, ancak deniz yolundan gelecek tehditlere açık isek bu virüsü ciddiye almıyoruz demektir” diye belirtti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık