Başkan Tokat tek tek açıkladı ve ekledi: “MİLAS FUARSIZ KALMAZ!”

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, son günlerde kendi isminin ve belediyenin isminin geçtiği haberler ve ‘dedikodular’ ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Tokat tek tek açıkladı ve ekledi: “MİLAS FUARSIZ KALMAZ!”

Milas Belediye Meclisi’nin ardından bir açıklama yapan Başkan Tokat, 11. Güney Ege Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na neden destek verilmediği ve Şehitler Anıtı’ndaki gelişmelere ilişkin bilgi paylaşımında bulundu.
MHP’li Mevlüt Kiriş’in bir medya organında yayımlanan habere atıfta bulunarak sorduğu Güvenpark’a ilişkin soruyu yanıtlayan Tokat, “Şehitlik Anıtı ile ilgili enteresan bir şey ifade edeceğim. Uzun zamandan bu yana orada yarım kalan bir çalışmamız var. Bu hiçbir şekilde haber yapılmadı. Biz tam bir firmayla toplantı yaptık. Bizim toplantımızın 2 gün sonrasında bu haber yapıldı. Bunu saklayacak, gizleyecek bir şey yok. İçeriden bilgi gidiyor. Aylardır haber yapılmayan konu, bizim yaptırmaya karar verip teklif aldığımızdan 2 gün sonrası ‘Bu şehitlik anıtı ne oldu’ diye bir haber yayınlandı. Anıt yapılıyor. Başka bir firma ile süreçleriyle, projesiyle devam ediyor. Yakın zamanda imalatına başlayacağız. Fazla bekletmeyeceğiz.” dedi.
Güney Ege Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na Milas Belediyesi’nin neden katılmadığına yönelik bir açıklama yapan Tokat, “Fuara katılmadık, destek vermedik. Bunu aylar öncesinden de beyan ettik. Bu tamamen fuarı düzenleyen firmanın kendisi ile ilgili bir konudur. Başka bir şey söz konusu değil. İlk başlangıçta biz fuarın ev sahibi ve düzenleyicisiydik.  Milas’ın böylesine bir fuar organizasyonuyla tanışmasında kurum olarak Milas Belediyesi’nin maddi ve manevi birçok katkısı vardır ama benim de çok katkım vardır. Ayrıca TARİŞ’i hiçbir zaman unutmamamız lazım. Eğer Muhammet Tokat ve TARİŞ’in eski başkanı, yöneticisi olmasaydı Milas’ta fuar olmazdı. Çünkü TARİŞ’in eski yöneticileri ‘Muhammet Tokat varsa biz fuar alanını veririz’ diye verdiler. Benim dışımda giden hiçbir teklifi kabul etmediler. Ve Milas’ta çok güzel bir ortak akıl yaratıldı. Maddi ve manevi olarak çok emek verdik. Çok başarılı organizasyonlar yaptık. Ama birkaç fuar yapıldıktan sonra fuarı düzenleyen arkadaşımın tamamen ticari amaçlarla hareket ettiği; parayı alıp gittiği, fuar olgusunun büyümesi için herhangi bir sıkıntıya katlanmak istemediğini gördük.  Bir önceki fuarın branda masraflarını bize ödetmeye çalıştığını gördük. Diktiğimiz fidan büyüdükçe, yeşerdikçe ‘belediyeye ihtiyacım kalmadı, ben kendi bireysel, ekonomik menfaatlerime göre hareket içerisinde olacağım’ dedi. Biz kendi organizasyonumuzda misafir konumuna düştük.
Beni en çok rencide eden; ‘afiş astırmadılar’, ‘konuşma yaptırmadılar’ diye ego yaptığım gerekçesiyle beni suçladılar. Afiş de önemli değil, konuşma da önemli değil. Ayrıca, hiçbir fuarda beni konuşturmadılar diye sorun söz konusu olmadı. Sadece 2-3 fuar önceki fuarda çok ısrar etmelerine rağmen ben konuşmak istemedim.  Ego yapacağım bir şey yok.” şeklinde konuştu.
Tokat sözlerini şöyle sürdürdü: “Madem vatandaşın ticari faaliyetiymiş, devam etsin dedik. 1 kuruş katkı sunmak zorunda değiliz. Milas halkının olanaklarını da onun ticari amaçlarına kullanmak zorunda değiliz. Ortak iş, ortak akıldan çıktı. İş başka mecralara gitti. Geçen seçimde Milas fuarı, bir seçim propagandası haline geldi. Biz Milas’ta her şeyi beraber yapmak zorundayız. Ama TARİŞ’le yapmış olduğu 3 yıllık sözleşmeye güvenerek maalesef bizi salladı. Bu sene anlaşma bitti. TARİŞ de diyor ki ben sana bir daha vermeyeceğim. 2 aydır arkamdan koşuyor görüşmek için, ben görüşmeyeceğim dedim. Sosyal medyada bizi suçlayan bazı tavır söylemler var. Biz bu organizasyonda yokuz. Kendince bunu son fuar olarak düşünüyorsa unutmasın; Milas, bu fuarı yapar. Milas fuarsız kalmaz.”

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık