Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

CHP’li Özcan’dan Milli Eğitim Bakanı’na sorular

​​​​​​​TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi, CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan Milli Eğitim Bakanlığı’nın çalışmalarını denetlemek üzere 4 soru önergesi verdi.

CHP’li Özcan’dan Milli Eğitim Bakanı’na sorular

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un “Devlet ve özel okullarda, 8.ve 12.sınıflar hariç, destekleme ve yetiştirme kursu adı altında yüz yüze eğitime izin verilmeyecek, aksi halde cezai müeyyide uygulanacak” demesi üzerine; CHP’li Özcan “ Neden 8.ve 12. Sınıfların muaf tutulduğunu, salgın  riskinin bu öğrenciler için geçerli olup olmadığını sordu. Bakanlığın bu kararıyla okulların birer eğitim kurumu olması yerine sınava öğrenci hazırlayan  dershane gibi kurgulandığını düşünen Özcan, bu endişesini de Bakan Selçuk’a sordu.

İkinci olarak 4+4+4 eğitim modelinin uygulanmaya başlandığı yıl olan 2012-2013 eğitim öğretim yılında okula başlama yaşının 60 aya çekilmesi sonucu toplamda 1 milyon 870 bin 705 öğrencinin ilkokula başladığını, 2020-2021 eğitim öğretim yılında ise bu öğrencilerin liseye başlamasından dolayı bir önceki seneye  göre %54lük bir artışla  600 bin kadar fazla öğrencinin liselere başlayacağını, bu artıştan dolayı LGS sonrasında  birçok öğrencinin 1.ve 2.tercihlerinde istedikleri okulllara yerleşmediğini belirten Özcan, Milli Eğitim Bakanı Selçuk’a öğrencilerin kaderlerini öğrencilerin kendileri değil de İl/ilçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonu mu belirlemektedir diye sordu. Mevcut sistemin  öğrencilere kendi adreslerine yakın istedikleri okullara gitme şansı tanımadığını vurgulayan Özcan, açıkta kalan öğrenciler, talep etmedikleri halde meslek ve imam hatip liselerine mi yerleştirilmektedir diye sordu.

Üçüncü olarak devam eden salgından dolayı yüz yüze eğitim yerine internetten eğitim verilmesi ihtimali üzerine duran Özcan, 29 Mart’taki açıklamalarında Bakan Selçuk’un öğrencilerin  yüzde 20’sinin interneti olmadığını söylemesi üzerine; 2020-2021 Eğitim- Öğretim yılında  öğrencilerin internete erişimi konusunda Bakanlığı’n herhangi bir çalışması olup olmadığını sordu.

Son olarak 24 Ağustos tarihinde öğretmenlerin okullarında yüz yüze mesleki gelişim programlarına katıldığını belirten Özcan, bu durumun  Bakanlık tarafından bir risk oluşturup oluşturmadığını ve alınan tedbirleri sordu.

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis