Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

CHP’liler, ‘Dayanışma Yemeği’nde gelecek adına umut dağıttı…

CHP Milas İlçe Örgütü tarafından düzenlenen Dayanışma Yemeği, son yıllardaki en kalabalık organizasyona dönüştü.

CHP’liler, ‘Dayanışma Yemeği’nde gelecek adına umut dağıttı…

İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, 26. Dönem İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, Muğla Milletvekilleri Suat Özcan, Av. Burak Erbay, Süleyman Girgin, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat başta olmak üzere Muğla il genelindeki tüm CHP’li belediye başkanlarının yanı sıra tüm ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları başkan ve yönetimleri, eski dönem milletvekilleri ve partililerin katıldığı dayanışma yemeğinde yapılan tüm konuşmalara, 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerin ardından iptal edilerek 23 Haziran’da yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri damga vurdu.

Havuzbaşı Düğün Salonu’na gelişinde yoğun bir ilgi gören İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, kendisiyle hatıra fotoğrafı çektirmek isteyen hiç kimseyi geri çevirmedi.

Gecenin açılış konuşmasını yapan CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe; “Göğsünde Cumhuriyet Halk Partisi’nin rozetini, ruhunda partimizin altı okunu yaşam felsefesi haline getirmiş çok değerli partililerim. Milas İlçe örgütünün düzenlemiş olduğu dayanışma ve kaynaşma yemeğine hepiniz hoş geldiniz.

Güzel Muğla’mızda oynanan her türlü siyasi oyuna karşı cennet Muğla’mızda altı oklu bayrağımızın tekrar dalgalanmasını sağlayan Muğla İl Başkanımız Sayın Adem Zeybekoğlu’na tüm örgütümüz adına teşekkür ederim.

Hiçbir yere aday olmayıp, “İstanbul’u AKP’den kurtaracağım” diyerek, İstanbul’u AKP’den kurtaran örgütün lideri İstanbul İl Başkanı Sayın Dr. Canan Kaftancıoğlu aramızda, bizlere onur verdi şeref verdi.

Katkı ve desteğini esirgemeyen, bugün bizleri yalnız bırakmayarak zafer kutlamalarımıza ortak olan tüm partililerime teşekkür ediyor, hepinize hoş geldiniz diyorum” dedi.

CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe, tüm yönetim kurulu üyesi arkadaşlarını, geceye katılan partili ilçe başkanlarını ve İl Başkanı Adem Zeybekoğlu’nu da sahneye davet ederek objektiflere poz verdikten sonra sözü Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a bıraktı.

Belediye Başkanı Tokat ise gecede yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Aramızda çok değerli misafirlerimiz var. Özellikle yakın zamanda İstanbul’da, Türkiye’nin kaderini yakından etkileyen ve çok önemli bir destan yaratan İstanbul İl Başkanımız Sayın Canan Kaftancıoğlu, yoğun programı arasında bizim çağrımıza ve bugün burada kendisine gösterilen büyük sevgiye, verilen değere çok güzel bir karşılıkla cevap verdi. Kendisine yürekten teşekkür ediyoruz. Gerçekten Milas İlçe Örgütü’ne çok güzel bir gurur yaşattılar.

Sayın Zeynep Altıok zaten bizden biri… Her zaman bizim yanımızda ve adeta bizim bir parçamız. O da bu akşam bizlere güç verdi.

Kısa bir süre önce bütün Türkiye’de olduğu gibi Milas’ta da önemli bir yerel seçim yaşadık. Bu yerel seçimi süresi içinde gecesini gündüzüne katarak, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağını Milas’ta dalgalandırmaya devam ettirmek için varını-yoğunu ortaya koyan herkese çok ama çok teşekkür ediyorum.

Bu gecenin gerçekleştirilmesinde büyük emekleri olan başta İlçe Başkanımız İlgin Göktepe ve yöneticilerimiz olmak üzere gençlik ve kadın kollarımız ve tüm emektarlarımıza yürekten teşekkür ediyorum.”

Başkan Tokat konuşmasının son bölümünde seçilmiş CHP’li belediye başkanlarını sahneye davet ederek, objektiflere birlikte poz verdiler.

 

“Umut ve inanç olmadan hiçbir zaman devrim olmaz.”

 

Başkan Muhammet Tokat’ın ardından bu kez mikrofona 26’ncı Dönem İzmir Milletvekili Zeynep Altıok geldi. Altıok; “Yolculuğumuz, uzun bir yoldan geliyor ama geleceğe doğru daha uzun bir yola evriliyor. Bugün burada aranızda olmaktan çok büyük bir onur duyuyorum.

Türkiye’mizin aydınlık geleceği, aydınlık günleri hep birlikte yan yana kuracağımız; Cumhuriyet, demokrasi, eşitlik, özgürlük ve barış mücadelesiyle mümkün olacaktır. Bu akşamki dayanışma yemeğinde hepinizin gözlerinde o inancı görüyorum.

Umut ve inanç olmadan hiçbir zaman devrim olmaz. Devrimlerin kalıcı, Atatürk devrimlerinin kalıcı ve ilerleyerek daha güzel günlere taşıyacak kadar güçlü bir şekilde var olması için umudumuz, inancımızı gün, gün ilmek, ilmek ördük. Yepyeni bir sayfa açtık. Yerel yönetimlerden iktidar yolunu öreceğimiz, eşitlik ve hak mücadelesini halkımızla beraber öreceğimiz bir sürece başladığımızı biliyorum. Yerel yönetimlerimizin başarıyla örnek olmaya devam ettiğimiz güzel Ege ve Akdeniz’in bu özgür yaşam olanaklarının tüm Türkiye’ye sirayet ettiği, Mart’ın sonunun değil, tüm yılın bahar olduğu, daima yazın olduğu bu güzel Ege coğrafyasında sizlerle birlikte olduğumuz için gerçekten çok mutlu ve gururluyum” diyerek, tüm katılımcılara teşekkür etti.

 

“Asıl yargılanması gerekenler bu ülkede yargıyı siyasallaştıranlardır”

 

Altıok’un ardından CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin mikrofona geldi ve katılımcılara şöyle seslendi:

“Her şey çok güzel olacak diyen Berkay kardeşime buradan selam göndermek istiyorum. Sanatçıymış konuşamazmış, konuşacak… İş adamıymış konuşamazmış, konuşacak diyerek bu ülkede korku bariyerlerini yıkan gençliğimiz var. Heyecanımız yüksek. Yolumuz uzun diyerek pozitif enerjisini topluma aktaran ve ayağa kaldıran, kullandığı sevgi dili ile bütünleştirici dili ile bütün toplumu kucaklayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımıza da buradan selam göndermek istiyorum.

Partimizin tüm yönetim kademelerini, milletvekillerini, belediye başkanlarını, il ve ilçe başkanlarını adeta İstanbul’a seferber eden Sevgili Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na da buradan bir selam göndermek istiyorum.

Sayın Canan Kaftancıoğlu şahsında, topluma mesaj verme yoluyla sindirmeye çalışarak, korku dağları salarak talimatla bundan 7 yıl evvel demokratik sınırlar içinde atmış olduğu bir tweetlerden dolayı mahkemeye sevk edenlere iki çift lafımız var: Ayarını bozduğunuz kantar, gün gelir sizi tartar… Asıl yargılanması gerekenler bu ülkede yargıyı siyasallaştıranlardır. Asıl yargılanması gerekenler Canan Kaftancıoğlu ve düşünce özgürlüğünden dolayı içeride bulunanlara karşı yargıya talimat verenlerdir.”

 

“Muğla halkı barışmamız gerek”

 

Milletvekili Girgin’in ardından bu kez bir diğer Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay mikrofona geldi. Erbay, özellikle yerel seçimlerin ardından parti içerisinde birtakım tasfiyeler olduğuna dikkat çekerek; “Böyle yaparak bir yere varamayız. Bu seçimlerde Muğla halkı bizlere çok önemli bir mesaj vermiştir. Bu sonucu doğru okumak gerekir. Eğer bunu yapamazsak aldığımız o 200 bin oyu da bir sonraki seçimde bulamayacağız.

Dolayısıyla, bizim yeniden köylü, işçi, emekli, esnaf ve kısaca bütün Muğla halkı barışmamız gerek” dedi.

“Bu anlayış, 1923 kuruluş felsefesinden ayrılmıştır”

 

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan da gecede yaptığı konuşmada, özellikle 23 Haziran’da yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde yaşananlara değindi. Milletvekili Özcan; “Elimizden hukuksuzca alınan mazbatayı 23 Haziran’da yeniden, halkın sandıktaki iradesiyle geriye aldık. Artık bu süreç geride kaldı. Önümüzde, yerel seçim başarısını genel seçime taşımak gibi bir sorumluluğumuz var. Ancak bu süreci geçmişe kısa bir dönüş yaparak daha anlamlı hale getirebileceğiz. 19 Mayıs’ta başlayan kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesi, 23 Nisan 1920’de T.B.M.M.’nin kuruluşuyla halkın egemenliği, 1 Kasım 1922’de saltanatın kaldırılarak tesis edilen halkın iradesi, 3 Mart 1924’te halifeliğin kaldırılıp, laikliğin kabulü, 19 Mayıs 1919’dan başlayıp 1938’e kadar devam eden ve sonra da 1950’ye kadar süren, çağdaşlaşma yönünde kazandığımız bütün kazanımlar, haklar 17 yıl süresince tehditle karşı karşıya kalmıştır.

Önce hukuku kontrol altına aldılar. Gazeteci, aydın, bilim adamı, asker ve muhalifleri cezaevlerine kapattılar. İnsanların hayatlarını kararttılar. Demokrasiyi rafa kaldırdılar. Eşitsizlik, baskı, adaletsizlikle korku imparatorluğu yarattılar.

‘Keşke Yunan galip gelseydi!.. İki ayyaş 90 yıllık reklam arası’ diyen söylem ve anlayış, batılı-çağdaşlaşmayı bırakıp Ortadoğu bataklığını tercih eden ve sonradan da otoriter ‘tek adam’ yönetim anlayışını uygun görenlerle karşı karşıyayız. Bu anlayış, 1923 kuruluş felsefesinden ayrılmıştır” diyerek 17 yıllık AKP iktidarını eleştirdi.

 

“Artık onlar için yolun sonu geldi”

 

Milletvekili Özcan’ın ardından bu kez mikrofona, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün geldi. Başkan Gürün; “Milas ilçe başkanımız uyanıklık yaptı ve seçim sonrası ilk yemek organizasyonunu kaptı. Üstelik de çok güzel bir hediye paketi ile bu geceyi taçlandırdı. İstanbul İl Başkanımız Sayın Dr. Canan Kaftancıoğlu’nu bizimle buluşturdu” diyerek başladı ve şöyle devam etti:

“Burada gerçekten daha önceki toplantılarda hep temennilerle geçiriyorduk. Temennimiz de, Türkiye’de iktidara doğru yürüyüşün önemli bir işaretini almak ve bu kaosu üzerimizden atmak, ölü toprağını üzerimizden atmaktı. İşte bu yemekte üzerimizdeki o ölü toprağı atıldı ve artık onlar için yolun sonu geldi. Dolayısıyla bu akşam burada bulunanlar geleceğe umutla ve sevinçle bakıyoruz.

31 Mart’ta kazanılan belediyeler için oy veren nüfus, Muğla nüfusunun yüzde 72.1’ni oluşturuyor. Bizler, halkımıza hizmet etmek için seçildik. Bu başarıyı kutlarken aynı zamanda büyük bir sorumluluk içinde olduğumuzu da bilmek zorundayız. Bizler, yeni bir başlangıcın yürüyüşünde olduğumuzu idrak etmeliyiz ve bütün örgütlerimizle birlikte hemen bir sonraki seçimler için çalışmalara başlamalıyız.”

 

“Karanlığın sonu aydınlıktır”

 

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’den sonra mikrofona, Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu geldi. İl Başkanı Zeybekoğlu; “31 Mart seçimlerinde 5 büyük ilçemizi ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazandıran, örgütümüzü öne çıkaran ve bizleri yeniden iktidar yapanlara teşekkür ediyorum.

Elbette bazı ilçe belediye başkanlıklarını kaybettik. Ben il başkanı olduğum sürece hiçbir partilimi ötekileştirmeden, barış içinde bir arada bu görevi götürmeye devam edeceğim.

Artık AKP iktidarının ömrü bitmiş, gitme zamanları gelmiştir. Yapılacak ilk seçimde AKP iktidarı kaybolup, CHP ve Millet İttifakı ortaklarının iktidara geleceğinden hiç şüphem yok. Bu ülkede artık ekonomi çökmüş, eğitim ve adalet sistemi tükenmiş, insanların can güvenliği kalmamıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri’ni tüketmiş, Dış İşleri’ni iflas etmiş. Bizim Suriye’ye girmemiz gerekirken Suriye Türkiye’ye girmiştir. Ve diyoruz ki karanlığın sonu aydınlıktır. Her şey çok güzel oldu ve daha da güzel olacak” dedi.

 

“Birlikte inandık ve birlikte başardık”

 

Gecede son konuşmayı, İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu yaptı. İl Başkanı Kaftancıoğlu, özellikle iki defa yapılan İstanbul seçimlerinde emek veren, katkı sunanlara teşekkür ederek başladı konuşmasına ve şöyle devam etti:

“Ben özellikle gençlere seslenmek istiyorum. Hayallerinizden asla vazgeçmeyin. Ama sadece hayal kurmakla yetinmeyin. O hayalleri gerçekleştirmek için çok ama çok çalışın. Bizleri örnek almak yerine, öğretici olun, biz sizlerden bir şeyler öğrenelim” dedi.

Kendisini misafir il başkanı olarak değil, Cumhuriyet Halk Partisi örgütünün olduğu, mevkidaşının daveti ile geldiği her yerde evsahibi olarak gördüğünü belirten Kaftancıoğlu şöyle devam etti:

“Bu duyguyu yaşamama vesile olduğu için başta ilçe başkanımın şahsında, bu yemeği düzenleyen, organize eden, emek ve ter akıtan herkese sonsuz teşekkür ediyorum.

Bizler eleştirmeyi çok seviyoruz hatta bazen acımasız da olabiliyoruz. Bazen birbirimize teşekkür etmeyi fazlasıyla hak ettiysek eğer o teşekkürü tekrarlamayı atlıyoruz, unutuyoruz. Malum olduğu üzere Türkiye’nin nüfus olarak en büyük kenti olduğu için İstanbul’da seçimler iki kez tekrarlanmasa bile diğer illerdeki seçimlerin ister istemez önüne geçip gündeme gelen bir seçim oldu. Aslında İstanbul seçimlerinde verilen emek, yapılan mücadele ve çalışmanın aynısı hatta bana sorarsanız kimi yerde çok daha fazlası Anadolu’nun birçok ilinde, ilçesinde, köyünde yapıldı.

Şimdi doğal olarak birilerinin yüzünden, o sarayda oturanın yüzünden bulunduğu yerde ter akıtan Cumhuriyet Halk Partisi örgütlerine, birlikte terlerimizi karıştırdığımız ittifakımız İYİ Parti teşkilatına, demokratik kitle örgütlerine, muhtarlarımıza, STK’larımıza, sendikalarımıza ama en çok da kadınlara ve gençlerimize çok ama çok teşekkür ederim.

İstanbul seçimlerine dair çok şey anlatmaya gerek yok çünkü hep birlikte yaşadık ve ne başardıysak hep birlikte başardık. Ne mutludur ki İstanbul’da 31 Mart seçimlerine giderken aylar öncesinden yapmaya başladığımız çalışmalarda, İstanbul’u saraydan alıp halka yeniden vereceğim dediğimde ve bunu da inanarak dediğimde buna inanan bir İstanbul örgütü ve inandığını İstanbul halkına anlatan ve halkı da inandıran bir İstanbul örgütü ile 31Mart seçimlerine gittik. 23 Haziran seçimlerine giderken, Türkiye’nin her yerinden İstanbul’a gelerek emeğini koyan, terini akıtan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeni üyesi olmuş arkadaşımızdan en üst yönetim kademesine kadar bütün örgütümüzün ortaya koyduğu bir emekle, partimizin dışında her kesimin inancıyla, ‘sarayın yargıçları varsa halkın da avukatları var’ diyerek yanımızda olanların sayesinde 23 Haziran’da bir kez daha İstanbul, saraydan alınıp halka verildi. Birlikte inandık ve birlikte başardık.”

Yapılan konuşmaların ardından CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat tarafından Dr. Canan Kaftancıoğlu ve Zeynep Altıok’a birer Milas halısı hediye edildi.

Gece, başkanların ve milletvekillerinin birlikte oynağı ‘harmandalı’ ile ve daha sonrasında dans müzikleri eşliğinde devam etti. Bir ara, Canan Kaftancıoğlu Muğla İl Başkanı Zeybekoğlu ile dans etti. Gece ilerleyen saatlere kadar devam etti.

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık