“ÇİKOLATA BİR AŞKTIR”

​​​​​​​Milas’ta “Çikolata Müzesi” Açıldı!..

“ÇİKOLATA BİR AŞKTIR”

Milas'ın genç ve girişimci işadamlarından biri olan Onurcan Köksal'ın Milas Bodrum yolu üzerinde Karya Port'ta açmış olduğu ve Muğla'da bir benzeri daha olmayan “Çikolata Müzesi” ve satış reyonu, 8 Şubat Pazartesi günü açılarak çikolata severlerin hizmetine sunuldu.

Milas Gençlikspor Kulübü Başkanı ve Kastamonu Havalimanı Başmüdürü Ersin Köksal'ın oğlu olan Onurcan Köksal, Karya Port’ta açılan Çikolata Fabrikası’nın açılışına Milas ve Bodrumlu basın mensuplarını davet ederek Çikolata Fabrikası ile ilgili bilgileri paylaştı.

“Çikolata bir aşktır” slagonu ile açılan Çikolata  Müzesi ile ilgili açılış bilgilerini basın mensuplarına Çikolata Müzesi’nin gerçekleşmesini sağlayan Çikolata Ustası Mesut Kırımlı aktardı.

Yaptıkları çukulatanın, yüzde yüz gerçek ve kaliteli kakao yağından ve el yapımı olarak yapıldığını belirten Mesut Kırımlı, kendisinin Belçika’da bu işin eğitimini aldığını ve orada bir çikolata yarışmasında şampiyonluğunun olduğunu da belirtti.

Piyasada pek çok “Belçika elyapımı çikolata” bulunmasına karşın, bunların çoğunun fabrikada üretilen çikolatalar olduğunu belirten Kırımlı, kullandıkları kakaoları Brezilya’dan özel olarak getirdiklerini ve kendisi tarafından elde işlenerek satışa hazır hale getirildiğini belirtti.

Muğla, Milas ve Bodrum'da bir ilke imza attıklarını söyleyen Çikolata ustası Mesut Kırımlı,  basın mensuplarına Çikolata Müzesini gezdirerek bilgilendirme yaptı.

Çikolata Müzesi’nin Muğla'nın turizimine katkı vereceğini belirten Mesut Kırımlı, hedefimiz kaliteli ve damak zevkine uygun bir çikolatayı İnsanlarla buluşturmaktır dedi.

Çikolata Müzesinde Muğla, Milas ve Bodrum'un tarihi dokularının küçültülmüş, ama devasa maketleri çikolatadan yapılmış. Geniş bir alanda, özel olarak ışıklandırılmış mekan, çikolataların erimemesi için özel iklimlendirmeyle 16 dereceye sabitlenmiş. Baltalı Kapı, Gümüşkesen Anıtı, Kaunos mezarları, Bodrum ve Marmaris Kalesi, Üzerindeki figürler de işlenmiş olarak Mavzolos’un lahidi, Atatürk, Zeki Müren, Hekate Tapınağı vb.gibi pek çok Muğla’daki ören yerinin çikolatadan maketler, ve beyaz çikolatadan tualler üzerine, sütlü ve bitter çikolata ile yapılmış ünlülerin portrelerinin de bulunduğu müze, hoş bir şekilde ışıklandırılmış. Müzenin bir bölümündeki ‘anfi tiyatro’da ise, müzeyi gezenler, hakiki el yapımı Belçika çikolatasının nasıl yapıldığını, büyük ekran televizyondan, oturarak izleyebiliyorlar.

Milas Bodrum yolu üzerinde Karya Portta açılan Çikolata Müzesi ve Çikolata Satış Reyoru, hafta içi sabah 10.00 akşam 19.30 arası açık olacak. Belçika el yapımı bitter, sütlü ve çeşitli çikolataların yanısıra, çikolatalı kahve, kakaolu krema, çikolata sosu vb. gibi pek çok ürün de satış reyonunda yer alıyor.

 

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık