ÇÖKERTME’DE ÇEVRE TEMİZLİĞİ…

İlçemize bağlı Çökertme Mahalle Muhtarlığı tarafından Milas Belediyesi’nin katkılarıyla çevre temizliği yapıldı. Çocuk, genç-yaşlı ve kadın-erkek yöre sakinlerinin katıldığı etkinlikte, yaşanabilir temiz bir çevreye dikkat çekildi.

ÇÖKERTME’DE ÇEVRE TEMİZLİĞİ…

İlçemizin önemli turizm merkezlerinden, yerli ve yabancı konukların yanı sıra yöre halkının da kamp yeri olarak tercih ettiği, adını alan eşsiz koyu ile de yaz aylarının uğrak yerlerinden biri olan Çökertme Mahallesi’nde, Milas Belediyesi’nin de katkılarıyla muhtarlık tarafından çevre temizliği etkinliği gerçekleştirildi.

Çökertme Mahalle Muhtarı Ertan Konar; “Doğanın eşsiz güzelliğini bozan ve eko sistemine zarar veren, bizzat insandan kaynaklanan çevre kirliliğini ortadan kaldırmak ve dünyayı tekrar yaşanabilir hale getirebilme adına böyle bir etkinliği mahalle sakinlerimizle gerçekleştirdik” diyerek yapılan etkinliğin amacını anlatırken, etkinliğe destek veren ve katılanlara da teşekkür etti. 

Mahalle Muhtarı Konar; “Sınıf arkadaşlarıyla birlikte çöp toplamaya çıkan çocuklarımız, kahvehanelerde çayını yarım bırakıp etkinliğe koşan mahalle sakinlerimiz, hatta işine giderken kısa süreliğine de olsa çevre temizliğine katılan vatandaşlarımız, ilçe ve il dışından tatil amaçlı bölgeye gelen konuklarımız, başlattığımız bu küçük çaplı kampanyamızda gönüllü olarak yer aldılar.

Elbette sayıca daha fazla olmak isterdik ancak üç beş kişinin çabası ne kadar etkili olur diye düşünülmesin. Bazen tek bir kişi bile dünyayı değiştirmek için yeterlidir.

‘Çevreyi temiz tut, temiz yaşa, temiz bırak, temiz bul’ diyerek gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikte amaç çevreyi temizlemekten öte, başta bölge halkı olmak üzere insanlara doğayı kirletmemeleri, her geçen gün bozulan eko sistemin yeniden eski haline kavuşması için çaba harcamamız gerektiğini hatırlatmaktır. Kısaca çevre konusunda bir farkındalık oluşturmaktır” dedi ve belli aralıklarla etkinliğin devam edeceğini ekledi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık